Gönderen Konu: KÖPEK TİCARETİNİN AKIBETİ  (Okunma sayısı 6746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KÖPEK TİCARETİNİN AKIBETİ
« : 04 Ocak 2014, 12:19:10 »
Arkadaşlar bu sabah açtım interneti bir bakayim dostlar neler yapmış bu gunlerde diye.
Ama bir baktım ki neredeyse bütün paylaşım lar Köpek satılık ilanları. Ve inanın ne desem
Nasil anlatmaya   calissam kesinlikle art niyet aranacak ama.almis basini gitmis fiyatlar.
Sadece bu konuda acaba ben mi çok buluyorum bu fiyatları yada benim gibi dusunen  varmi
Vede yaban tv yada internetin bu konuda ki artı yada eksi katkilari neler sizce. Degerli dusuncelerinizi
Paylasirsaniz sevinirim. Kopek yetistiren arkadaslarda bu konuda bize bilgi verirse sevinirim.
Çünkü secereli olanda fiyat konusunda ucmus olmayanda bunun sonu nereye varacak merak ediyorum.
Tesekkurler simdiden.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KÖPEK TİCARETİNİN AKIBETİ
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2014, 12:30:32 »
Arkadaşlar bu sabah açtım interneti bir bakayim dostlar neler yapmış bu gunlerde diye.
Ama bir baktım ki neredeyse bütün paylaşım lar Köpek satılık ilanları. Ve inanın ne desem
Nasil anlatmaya   calissam kesinlikle art niyet aranacak ama.almis basini gitmis fiyatlar.
Sadece bu konuda acaba ben mi çok buluyorum bu fiyatları yada benim gibi dusunen  varmi
Vede yaban tv yada internetin bu konuda ki artı yada eksi katkilari neler sizce. Degerli dusuncelerinizi
Paylasirsaniz sevinirim. Kopek yetistiren arkadaslarda bu konuda bize bilgi verirse sevinirim.
Çünkü secereli olanda fiyat konusunda ucmus olmayanda bunun sonu nereye varacak merak ediyorum.
Tesekkurler simdiden.

Sayın KOCA;
Harfiyen katılıyorum size, maalesef köpek ticareti potansiyel bir sektör oldu özellikle av paylaşım sitelerinin tamamında bu tür ilanları bolca görmek mümkün, tabiiki uygun fiyata köpek verenler var ama çoğu abartmış durumdalar olayı. Kolay para kazanma yollarından birisi olsa gerek bu kadar rağbet gördüğüne göre. Ben de merak ediyorum bu işin sonu nereye gidecek.
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2014, 14:03:35 »
Ben Köpeğin Sadece Avcı Bir Dosta Verilebilecek Güzel Bir Hediye Olduğu Günleri Çok Özledim..O Köpekleri de özledim..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2014, 14:48:23 »
Ben Köpeğin Sadece Avcı Bir Dosta Verilebilecek Güzel Bir Hediye Olduğu Günleri Çok Özledim..O Köpekleri de özledim..
çok güzel...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2014, 16:45:24 »
hediye köpek verirsiniz o hediye edilen kişi o köpeği satar yada köpeği belediye çöplüğünde görürsünüz. çünkü emeksiz gelmiştir.
sorduğunuzda köpeğin durumu nasıl avlanıyormu falan diye mazeret hazırdır abi köpeği yılan soktu.yada araba çarptı sizlere ömür.
bedava köpek arayan çok elini cebine atan yok
bir köpeğin yetişmesi eğitimi mamaları aşısı bakımı temizliği derdi öyle kolay değil benim kennelim yok üreticide değilim. ama
köpek  hediyede olsa veren kişi istemesede karşılığında bir değer olmalı alan kişi mutlaka bir güzellik yapmalı. bu hem kendi değerini arttırır hemde arkadaşını memnun eder.
selamlar.

• Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı İbrahim BIÇAK

• *
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2014, 17:23:25 »
benim şahsi fikrimde.köpeği satarken makül fiyat istenmesidir masrafı aşıları falan olabilir.ilaki bi emek harcanıyo. ama öyle bazı uçuk fiyatlar bana saçma geliyor.nereye gider bu iş bilmiyorum.yaban da ne köpekler var ahı gitmiş vahı kalmış kakalamaya çalışıyolar.ama bu köpek satışın da yaban tv nin çok foksiyonu var diye düşünüyorum.ama dediğim gibi emeğinin hakını yaptığın masrafı istersin ama oda dediğim gibi 98 model araba satıyomuş gibi fiyatta istenmez:)
İbrahim BIÇAK
1978 kocaeli

screen grab

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2014, 18:03:52 »
Ucuk fiyatlar haric, bende belli bi ucret karsiligi verilmesi taraftariyim. Para vermezsen it olur para verirsen av arkadasi olur. Gecen bi abi banada bulalim bi enik dedi ama ben para vermem kopege dedi, once parasiz verdim ben de kime verdiysen simdi onlardan al bende parasiz kopek yok dedim . ;D
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2014, 18:41:27 »
Biraz konuya geniş pencereden baksak; Devletin il içi il dışı olarak aldığı vergi adı altında ücret tabiri cahizse (Ata sporuna Vergi)  eskiden böylemiydi? Köylüler av rehberi oldular bölgesini belirli bir döngüsü ile avlatmalar yada serbest te olsa yasaklamalar, ücret karşılığı avlaklar. Avlanma adı üstünde bir sektör, aracından mühimmatına tüfeğinden köpeğine kekliğinden ördeğine hep para para Eskiden böyleymişmi ki köpek bu işin olmaz ise olmaz elbetteki buda bir sektör oldu bile. Bu düşüncelerimi birde eskiye uyarlasak il içi dışı mı varmış solit'i İngiliz'i mi Alman'ı mı varmış? Kiralanan meralarmı varmış? yani dostlar bence Köpek de merada bu ülkede sektöre uyar uyduda.   :( Bende bir doğa sever olarak üzgünüm acizane fikrim kalın sağlıcakla keşke eskiye dönebilsek
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Mahmut KARAGÖZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2014, 18:43:40 »
selamlar gecen sene yazin bana birtane pointer  kirmasi   kopek olecek diye verdiler   kopege igne yaptirdim iyibir bakima cektim  kopek duzeldi sozde egitimli  avi da yok  kopegin duzel digini duyunca babamdan 100 tl asi parasi istemis babamda vermis  bizim insanimiz boyle
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2014, 18:47:23 »
ALT resım deki setter im 3 hafta once kızana geldı çekmedim nedenimi?
cok basıt bir hesap yapalım köpeyı cekmeye gıdecem en az 100tl yakıt parası sonra bu köpek cektıgım gun den itibaren royal canın maxı junyor yemeye başlıyacak 15 kg 150 tl 2 ayda 2 paket yer 300tl onun peşine dogum dan iti baren kapalı yerde duracak malum hava soguk soba yanmaya başlıyacak gun de 1 cuvaldan an az 1 ay yakmak lazım ayda 30 cuval yapar 30X15:450 tl yapar bunun tutuşturmalık odunu vs 50 tl de ona deyın eder 500 tl e doguma en az 1 hafta kala lamba yakacaksın 2 ay boyun da oda tutar 50 tl yavrular 20 gunluk oldumu anne sutu yetmemeye başlıyacak onlarda mama yemeye başlıyacak 2 aylık olana kadar 3 cuval daha mama 450 tl da ek lenir hesaba. ee bunun parazit ilacları var patarax anneye 15 gun de bir yavrulara sıtrax şurup sonra pire ilacı FROTLİNE SPREY 120 TL DE O yavruların aşısı papıy tanesi 30 tl 6 yavru olsa 180 tl de o sonra bunun tekrarı gene 180 tl. yavrular oldu diyelim 60 gunluk 1 den beşe kadar 1 baba hakkı beşten sonra iki baba hakkı. kaldımı 4 yavru muhakkakı bir ikitane safra adam cıkar beleş yavru isteyen hadı bir tane verdık kaldı 3 yavru şim dık hesabı yapalım.arkadaşlar.
5 paket ROYAL CANIN MAMA: 150x5=750 TL.
YOL PARASI KÖPEYİ CEKMEK İÇİN 100 TL
ISINMA MASRAFI     ----------------500 TL
İÇ PARAZİR İLACI  ANNE YAVRULAR 20 TL
DIŞ PARAZİT  PİRE KENE VS.       ---120 TL.
AŞILARI --------------------------------360 TL.
 ----------------GENEL TOPLAM.----- 1850 TL GIBI MASRAF VAR  ŞİMDIK BU YAVRULAR KACA SATILACAK 300 TL YE Mİ 500 TL YEMİ. HESAP ORTADA BEYLER.KALAN YAVRU 3  BİLEMEDIN 4 OLSUN  500 TL DEN 2000 TL YAPAR DEGER Mİ.....??????
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 04 Ocak 2014, 18:49:13 »
Arkadaşlar konuyu açtım ama anladığım kadarıyla.herkes egitim masrafına
Odaklanıyor 6/7 aylik köpeklerden bahsediyorlar. Neredeyse inek buzagisi fiyatına
Buna medetsiniz. Peki. 6/7 aylik köpeğe ne öğretirsinlki hadi diyelim aport yinede bu acemice köpek icin bu kadar paralardan bahsedilmesine bence yazıktir.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 04 Ocak 2014, 19:16:56 »
Arz talep meselesi Harun.
İsteyene niye kızıyorsun, verenin hiç mi suçu yok :)
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2014, 19:23:18 »
[quote a
ALT resım deki setter im 3 hafta once kızana geldı çekmedim nedenimi?
cok basıt bir hesap yapalım köpeyı cekmeye gıdecem en az 100tl yakıt parası sonra bu köpek cektıgım gun den itibaren royal canın maxı junyor yemeye başlıyacak 15 kg 150 tl 2 ayda 2 paket yer 300tl onun peşine dogum dan iti baren kapalı yerde duracak malum hava soguk soba yanmaya başlıyacak gun de 1 cuvaldan an az 1 ay yakmak lazım ayda 30 cuval yapar 30X15:450 tl yapar bunun tutuşturmalık odunu vs 50 tl de ona deyın eder 500 tl e doguma en az 1 hafta kala lamba yakacaksın 2 ay boyun da oda tutar 50 tl yavrular 20 gunluk oldumu anne sutu yetmemeye başlıyacak onlarda mama yemeye başlıyacak 2 aylık olana kadar 3 cuval daha mama 450 tl da ek lenir hesaba. ee bunun parazit ilacları var patarax anneye 15 gun de bir yavrulara sıtrax şurup sonra pire ilacı FROTLİNE SPREY 120 TL DE O yavruların aşısı papıy tanesi 30 tl 6 yavru olsa 180 tl de o sonra bunun tekrarı gene 180 tl. yavrular oldu diyelim 60 gunluk 1 den beşe kadar 1 baba hakkı beşten sonra iki baba hakkı. kaldımı 4 yavru muhakkakı bir ikitane safra adam cıkar beleş yavru isteyen hadı bir tane verdık kaldı 3 yavru şim dık hesabı yapalım.arkadaşlar.
5 paket ROYAL CANIN MAMA: 150x5=750 TL.
YOL PARASI KÖPEYİ CEKMEK İÇİN 100 TL
ISINMA MASRAFI     ----------------500 TL
İÇ PARAZİR İLACI  ANNE YAVRULAR 20 TL
DIŞ PARAZİT  PİRE KENE VS.       ---120 TL.
AŞILARI --------------------------------360 TL.
 ----------------GENEL TOPLAM.----- 1850 TL GIBI MASRAF VAR  ŞİMDIK BU YAVRULAR KACA SATILACAK 300 TL YE Mİ 500 TL YEMİ. HESAP ORTADA BEYLER.KALAN YAVRU 3  BİLEMEDIN 4 OLSUN  500 TL DEN 2000 TL YAPAR DEGER Mİ.....??????
uthor=Alper ALUŞ link=topic=168713.msg1186276#msg1186276 date=1388853687]

bence düşündüğümüz taraf ne olmalı ama izliyorum hala mama fiyatı elektirik su vb.
Arz talep meselesi Harun.
İsteyene niye kızıyorsun, verenin hiç mi suçu yok :)

katılıyorum bu hala getiririliyoruz
Biraz konuya geniş pencereden baksak; Devletin il içi il dışı olarak aldığı vergi adı altında ücret tabiri cahizse (Ata sporuna Vergi)  eskiden böylemiydi? Köylüler av rehberi oldular bölgesini belirli bir döngüsü ile avlatmalar yada serbest te olsa yasaklamalar, ücret karşılığı avlaklar. Avlanma adı üstünde bir sektör, aracından mühimmatına tüfeğinden köpeğine kekliğinden ördeğine hep para para Eskiden böyleymişmi ki köpek bu işin olmaz ise olmaz elbetteki buda bir sektör oldu bile. Bu düşüncelerimi birde eskiye uyarlasak il içi dışı mı varmış solit'i İngiliz'i mi Alman'ı mı varmış? Kiralanan meralarmı varmış? yani dostlar bence Köpek de merada bu ülkede sektöre uyar uyduda.   :( Bende bir doğa sever olarak üzgünüm acizane fikrim kalın sağlıcakla keşke eskiye dönebilsek
[/quote]
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2014, 00:17:45 »
hediye köpek verirsiniz o hediye edilen kişi o köpeği satar yada köpeği belediye çöplüğünde görürsünüz. çünkü emeksiz gelmiştir.
sorduğunuzda köpeğin durumu nasıl avlanıyormu falan diye mazeret hazırdır abi köpeği yılan soktu.yada araba çarptı sizlere ömür.
bedava köpek arayan çok elini cebine atan yok
bir köpeğin yetişmesi eğitimi mamaları aşısı bakımı temizliği derdi öyle kolay değil benim kennelim yok üreticide değilim. ama
köpek  hediyede olsa veren kişi istemesede karşılığında bir değer olmalı alan kişi mutlaka bir güzellik yapmalı. bu hem kendi değerini arttırır hemde arkadaşını memnun eder.
selamlar.

Bende Adaşım gibi düşünüyorum geçen yıl 6 yavrum oldu 2 sini parayla sattım 4 ünü hediye ettim ikisinin kıymeti bilindi diğer ikisi mundar oldu

Kaldiki bu yavrulara o kadar emek verdim epeycede masraf ettim türkiyedeki parmakla gösterilen kanlardı bunların emsalleri alanın satanın elinde 1000 lira

• Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2014, 00:51:30 »
afaki paralara köpek satılması kadar ücretsiz köpek verilmesine ben de karşıyım.
fakat ben de köpeğimi belli bir ücret karşılığı almama rağmen ücretsiz olarak verdim. maksat "yeter ki iyi bakılsın" olduğu için tanıdığım bildiğim bir arkadaşa ücretsiz olarak verdim. ama bu taraz güvenilecek bir arkadaş bulmak zor olduğu için cüzzi de olsa ücretli verilmesinde yarar var. çünkü bizim millet olarak çabuk sıkılma huyumuz ve haydan gelen huya gider mantığımız var.
masraf olarak hesaplarsak 3 yılda yapılan masraf ve verilen emek boyunu aşar ama problem değil, sonuçta bu işi ticari olarak görmedik.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2014, 01:22:52 »
Evet arkadaş aynen katılıyorum çok güzel yazmışsın tebrikler...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 05 Ocak 2014, 06:07:09 »
İyi bir avcı yada işi bilen üreticinin elindan çok extra bir köpegi üçe beşe alamazsınız...bizim insanımız hepsi degil tabiki  1000 tl ye ustanın ustası,1500 liraya avın feriştahını alma hayali peşinde koşuyuyor.....pekçoguda gönûlllü olarak aldanıyor......istisnalar hariç bu paralara ancak meraya çıkmamïş genç köpekler,yada avda görúlüp begenilmeyen genc köpekler satılir......ben iddia ediyorumki çokçok extra secereli ve yine avı süper köpeklere  5 bini 10 bini hatda daha fazlasinı verebilecek avcîlarımïz vardır.......lakin böyle degerli köpeklerde bir elin parmaklarıni gecmez....... pekçok avcimiz 1000_1500 tl ye büyük ikramiyenin kendilerine çıkabilecegi ümidiyle bilet alip husrana ugruyorlar..... ya iyi kandan yavru secip yetiştireceksin,yada az paralara vasat köpek alıp o vasattan messi ronaldo arda turan yapmaya calisip  paranıda zamanınïda avınida heba edeceksin...........bu çark yoksa nasıl döner........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 05 Ocak 2014, 06:56:00 »
İyi bir avcı yada işi bilen üreticinin elindan çok extra bir köpegi üçe beşe alamazsınız...bizim insanımız hepsi degil tabiki  1000 tl ye ustanın ustası,1500 liraya avın feriştahını alma hayali peşinde koşuyuyor.....pekçoguda gönûlllü olarak aldanıyor......istisnalar hariç bu paralara ancak meraya çıkmamïş genç köpekler,yada avda görúlüp begenilmeyen genc köpekler satılir......ben iddia ediyorumki çokçok extra secereli ve yine avı süper köpeklere  5 bini 10 bini hatda daha fazlasinı verebilecek avcîlarımïz vardır.......lakin böyle degerli köpeklerde bir elin parmaklarıni gecmez....... pekçok avcimiz 1000_1500 tl ye büyük ikramiyenin kendilerine çıkabilecegi ümidiyle bilet alip husrana ugruyorlar..... ya iyi kandan yavru secip yetiştireceksin,yada az paralara vasat köpek alıp o vasattan messi ronaldo arda turan yapmaya calisip  paranıda zamanınïda avınida heba edeceksin...........bu çark yoksa nasıl döner........
Evet birol beyin dedigi gibi. Artik sirf çark dönsün mantığına gidiyoruz
Bizim yani üretici olmayan avcılarında şikayeti bu zaten
Eger profosyonel seniz tamam .yani kasaptan bedava et .manavdan bedava sebze
Alınmayacağıni biliyoruz. Ama ben yetismis köpek ten şunu anliyorum. Tum avlari yapan
Apotta sifir hata .su dahil .avda boğaz yirttirmadan seslenince kuzu gibi gelen peşinde koşturmayan
Köpek. Avrupada yetismis köpek buna deniyor. Boyle köpeğe sahip olmak bir ayrıcalık .ama. bakin olanlara lutfen. Rica ediyorum. Hic eşşeğine kara diyen varmi. Ortalık profosör köpek dolmus haberimiz yok.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #18 : 05 Ocak 2014, 17:55:06 »
ilk senemde tecrubesizliğime denkgeldi köpek canbazına ratladık 1500 tl gitti.köpeği alana kadar övmedikleri yok aldıkdan sonra bahane çok.köpeğine sonuna kadar kefil olan avına ve huyuna istenileni vermediği taktirde geri alma garantisi sunan denenmesi için süre tanıyan kişiler mevcut şahsen ne yılların gider nede emeklerin.
bu şekilde hem kişiye destek çıkılarak gerçek av köpeklerinin üretilmesinde hemde şahzımızın yapmış oldugu masraf ve emeklerin boşa gitmemesinde fayda gördugun için köpek satışına karşı değilim.

ticari amaçla yavru satışı yapmıyosamda sahsen birine köpek vereceksemde belli bi ücret alınmalı ama bu kişiler iyi seçilmeli.
ben köpeğimi teslim ederken ünv. öğrencisi digerine verdiğimden daha fazla para teklif etti ama bi öğrenci ne kadar bakabilir köpeğe bu gibi kıstaslar degerlendirilmeli.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 05 Ocak 2014, 18:22:57 »
Emek verilmiş herşeyin bir karşılığı olması geretiğine kesinlikle katılıyorum yoksa iyiyi,kaliteyi yakalayamayız.ama uçuk fiyatlarında abartı olduğu aşikar.Bu fiyatlara da bu kadar köpeğin satıldığına da inanmıyorum dana değil ki kesilip yenilsin. her yıl bu kadar köpeği kim alıyor merak konusu.Köpeği atmakta insanlıkla alakalı bir durum.parayla aldığım pointer meğer gençlik hastalığına yakalanmış,veterinere götürdüm,filim,tahlil ve 5 gün bakım parası şimdinin 350-400 tl si.geçen kurzhaarımı sokak köpekleri remen parçalamış gögüsünda devasal apse(şişlik)oldu yine veterinere götürdük 250 tl amaliyat ve antibiyotik igne,boş verde diyebilirdim.Bu insanlık para sonraki mevzu.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL