Gönderen Konu: BALIKÇILARA BÜYÜK BASKIN VE CEZA...  (Okunma sayısı 1134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
BALIKÇILARA BÜYÜK BASKIN VE CEZA...
« : 03 Ocak 2014, 16:36:00 »
Balıkçılara büyük baskın
12 tondan fazla avlanma boyunun altında balık yakalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2013 yılının son haftasında İstanbul’da balık satan, avlayan ve depolayan 483 noktaya baskın düzenledi. İstanbul'daki personel sayısı yetmediği için 14 ildeki müdürlüklerden gelen denetim elemanları da baskına katıldı. Denetimler sonucu 57 işyerine toplam 53 bin lira idari para cezası kesildi. Denetimlerde, 12 tonun üzerinde avlanma boyunun altındak deniz ürünü yakalandı. Bu tablo, avlanma boyunun altındaki küçük balıkların yasağa rağmen avlanıldığını ortaya çıkardı.
Başka illerden denetim elemanı getirildi

Eğitim ve denetim programı kapsamında gerçekleştirilen su ürünleri denetimlerine İstanbul İl Müdürlüğünde görevli denetim elemanlarının yanında , Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Çanakkale, Düzce, Kocaeli, Kırklareli, İzmir, Karabük, Sinop, Sakarya ve Zonguldak il müdürlüğünden de görevli elemanlar katıldı. Eğitim ve denetimlerde; su ürünleri mevzuatı ile bölgenin önemli balık türleri, av araçları ve denetim konuları, teorik ve uygulamalı olarak ele alınırken İstanbul il merkezi ve ilçelerinde geniş kapsamlı ve eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

483 noktaya denetim

Denetimler deniz, karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, yol güzergâhları, balık hali, işleme tesisleri, soğuk hava depoları, nakil araçları ile perakende satış yerlerinde 483 noktada yapıldı.

Avlanma boyunun altında tonlarca balığa el kondu

Denetimlerde asgari avlanma boyunun altında olduğu tespit edilen 8 bin kilogram beyaz kum midyesi, bin 613 kilogram lüfer, bin 726 kilogram istavrit, 690 kilogram tekir, 270 kilogram mezgit, 206 kilogram bakalyaro, 63 kilogram kılıç, 46 kilogram kalkan, 14 kilogram karagöz, 12 kilogram kefal, 3 kilogram eşkina ve 2 kilogram barbunya balığı olmak üzere toplam 12 bin 645 kilogram su ürünlerine el konuldu. 57 işyeri/kişiye 53 bin lira idari para cezası kesilirken bir balıkçı gemisinin ruhsatına 1 ay el koyma işlemi uygulandı.

Kaynak:http://gundem.milliyet.com.tr/balikcilara-buyuk-baskin/gundem/detay/1816795/default.htm
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BALIKÇILARA BÜYÜK BASKIN VE CEZA...
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2014, 17:45:29 »
 ahmet bey merhaba,
baskını yapan arkadaşların o saate kadar hiçmi balık pazarına yolu düşmemişki tezgahlarda, biranın yanına rakının yanına meze parmak kurdu boyutta barbunlar  büyük marketlerde yatan derya kuzusu yerine karış gelmeyen onlarca balık yatıp müşteri bekliyor alenen parakendeye düşmüş, allah telef edene ve  yakalayana iman versin. ben kendimce boykot edip almıyorum gel görki tezgahta kalmayıp satılıyor o garibim uygunsuz boydaki küçük balıklar. umarım uygulama örnek teşkil ederde uygunsuz boylardaki avı yapanlara caydırıcılık sebebi olur.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN