Gönderen Konu: ördek avı hakkında  (Okunma sayısı 8348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ördek avı hakkında
« : 02 Ocak 2014, 23:01:03 »
merhabalar ustalarım.sizden tavsiye isteyecegım av tabikide kısmet işin ancak cumartesı sabahı çok guzel bir göletler zincirine ördek avına gıdecegım mürelerimi yayacagım sazlık arkasına dudugumle pusacagım.hersey olması gerektıgı gıbı olucak nasıpse.

12 adet irili ufaklı bol sazlıklı sakarcanın eksık olmadıgı göletler.

begendıgım bıtanesını belledım kafamda oraya gıdecegım ancak kafama takılan cumartesı gunu hava acık ve 9 derece olacak.

bu avımı ne derece olumsuz etkıler elimiz boş dönmeyiz sakarca cok var çokta lezzetlı etı var.ancak ben bu sene ordek wuramadm daha tavsiyenız nedir gitmeye değermi hava benı korkutuyor.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Halil BANAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ördek avı hakkında
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2014, 08:17:43 »
Merhaba Alper Bey, kendi gözlemleri söyleyeyim avlandığınız göleti bilmiyorum ama kıyıdan avlanıyorsanız ve hava açık  poyraz yoksa hem av erken bitiyor hemde fazla ördek çalışmıyor. Ama poyraz olduğunda kuş daha fazla hareket ediyor, buna havanın kapalı olması, yağış da eklenirse av uzuyor ve genelde ördek çalışıyor. Açık havalarda mekeler çok oluyor.
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ
Denizli

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2014, 08:50:42 »
Merhaba Alper Bey, kendi gözlemleri söyleyeyim avlandığınız göleti bilmiyorum ama kıyıdan avlanıyorsanız ve hava açık  poyraz yoksa hem av erken bitiyor hemde fazla ördek çalışmıyor. Ama poyraz olduğunda kuş daha fazla hareket ediyor, buna havanın kapalı olması, yağış da eklenirse av uzuyor ve genelde ördek çalışıyor. Açık havalarda mekeler çok oluyor.
dostum ördek avcısı biri olarak sen boş ver havayı. eğer yoğun ördek var ise yada yabancı ördek geld,i ise daha düşünme bile. herkez derkiş fırıtına olacak ördek daha ii olur. şunu kimse düşünmüyor arkadaş fırtına olunca heleki avlak büyük olunca ördek yattığı yerden kalkarmı hiç. rahatsız olmadıktah sonra siner kamışların gogoların dibine en az rüzgarı yemeye çalışır. ama avcı arkadaşlar tam terini düşünür rüzgar olunca uçar. rüzgar olunca sadece avanatajı uçan eğer ördek var ise alçak gider ama rahatsız olmayan ördek asla uçmaz sert rüzgar var ise. ben en çok sıcak yumuşak havaları seviyorum ördek avında. ama ördeğin yerini bulacaksın. kenartdan av yapmayacaksın. zahmete girip gölün en tenha en derin yerlerien gidip sert mühre leri düüklerini çal bakalım. yağmur gibi akmıyorlarmı.
  dediğin kadar kaz ve ördek var ,ise  ben tereddüt biel etmeden kesin giderdim dostum oraya. sende öyle yapmlaısın.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2014, 11:43:48 »
Adem e katılıyorum hava şartları sadece ördeğin veya kazın uçuşunu etkiliyor avantaj veya dezavantaj oluyor.Diğer türlü açık havada ördek kaz işlemez diye birşey olmuyor.Mesela 2 hafta evvel karlı rüzgazlı bir havada ördek beki yaptık 4 ördek gördük ikisine tüfek atabildik.Geçen hafta aynı yerde beraber avlandığım arkadaşlarım cumartesi günü günlük güneşlik bir havada müthiş bir ördek avı yaptılar öyle ki kotalar 11 sularında dolmuş ve hala mührelere pike yapan ördekleri kameraya almakla yetinmişler.Bu iş kısmet işi.
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Ocak 2014, 11:59:25 »
Adem e katılıyorum hava şartları sadece ördeğin veya kazın uçuşunu etkiliyor avantaj veya dezavantaj oluyor.Diğer türlü açık havada ördek kaz işlemez diye birşey olmuyor.Mesela 2 hafta evvel karlı rüzgazlı bir havada ördek beki yaptık 4 ördek gördük ikisine tüfek atabildik.Geçen hafta aynı yerde beraber avlandığım arkadaşlarım cumartesi günü günlük güneşlik bir havada müthiş bir ördek avı yaptılar öyle ki kotalar 11 sularında dolmuş ve hala mührelere pike yapan ördekleri kameraya almakla yetinmişler.Bu iş kısmet işi.
ben en iyi avlarımı kimselerin hava çok sıcak yavvvv deyipde gölde yanlız iklen yaptım. sınrısız ördek görmek zevk yapmak buna denir tarzında avlarım. vede özellikle hava ii ise ördek avına özel bi ilgim var. hava soğuksa zaten herkez avda bilende bilmeyen. vara yoka tüfek atılır. sen zevk yapamzsın. sen mühre avcısısın zevk yapman gerekli düdük çalacaksın ördek sana doğru pike yapacak. avcılaırn bol olduğu yer ve zamanda bu zevki yapamazsdın adam 200 metreden tüfek atıyor. :)
 hava şartılarına gelince rüzgarlı havada deidğim gibi hayvan bi sabah geçiş yapar hemen konar daha da kalkmaz yerinden . birileri gidip kafasına basmaz ise:))  sen sen ol bu işi keyif i,çin yaptığımız için git dostum . ben 1 tane bile ördek göremeyeceğimi dahi bilsem göl avına giderim pazar günü . allahtan bi akslik olmaz ise. bana keyif veriyor göl avı
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2014, 12:32:21 »
Adem ben de aynı senin gibiyim hava kollamam av yapmak için açık kapalı sisli yağmurlu fark etmez sonuçta bunlar hayvan proğramlı robot değil ki bu havada kesinlikle olmaz veya kesinlikle olur diyelim.Boşuna mı denir rastgele diye.Bizde malesef göl yok var aslında Akgöl ama milli park o yüzden barajda avlanıyoruz mühreli düdüklü bek avı yapıyoruz demliyoruz çayımızı gümemizin arkasına oturuyoruz gelen olursa ya nasip deyip atıyoruz gelmezlersede canları sağolsun:)
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2014, 13:12:20 »
abilerim çok teşekkur ederim bende sizlerle aynı fikirdeyim.
bölge çok guzel tam bır burunu kapatıcam.
sağı solu göl ortası kanal.
avcıda az olacak muhtemelen herkes bılmıyor orayı.
24 muhre çakıcam 4 u sakarca muhresı.
sazlıklarla pusagımızı yaptık bıle hafta ıcı gıdıp herseyımızı hazırladık.
adem abi ördek var ama yoğun bir akım gelmedi daha yabancı ordekte gelmedi diye biliyorum ama gittiğim bölgede yeşilbaş çok var dıyorlar.golun karşısında avcı ıllakı olacaktır hayvan kalkacaktır bıze dogru.
yaverım botla murelerı bırakacak dudukle pusacaz sazlık arkasına gerisi dediğini gibi ya nasip.
piknık tupumuzuda alacagız sabah çay öğleye dogru sucuk ekmek şekli.
imkanı belgesi olan varsa 1 kişilik boş yerimiz var bekleriz.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2014, 13:27:39 »
alper kardeşim sakarya nın hangı bölegesi karasu mu molla köymü sapanca mı ferizli mi sögütlümü emir dag mı saklı gölmü  kazım paşa mı  neresi sen yeri söle ben sana sölim. zira sakarya bölgesin de avlanmadıgım göl gölet yok. bir de nerede oturuyorsun topragım.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2014, 13:30:24 »
alper kardeşim sakarya nın hangı bölegesi karasu mu molla köymü sapanca mı ferizli mi sögütlümü emir dag mı saklı gölmü  kazım paşa mı  neresi sen yeri söle ben sana sölim. zira sakarya bölgesin de avlanmadıgım göl gölet yok. bir de nerede oturuyorsun topragım.

serdivandayım.
sapancaya uc haftadır gıdıyorum.çalışmıyor orası çok yuksek geçiyor.

mola köy bu haftakı rotam.
hiç değilse sakarca bol elimiz boş dönmuyoruz.sinir bozuklugu olmuyor.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2014, 13:39:53 Gönderen: Alper KAYAR »
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2014, 13:55:40 »
molla köy de meke kalmadı ki alper olanda  üç beştana  3 haftadır sapanca gölün de avlanıyorum. molla koyde kuşu vuramaz sın zaten  sen kuşu alcaltırsın ordan biri cıkar ateş eder. oranın cılkı cıktı artık. bende sölemesi. rasgele.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2014, 14:20:05 »
molla köy de meke kalmadı ki alper olanda  üç beştana  3 haftadır sapanca gölün de avlanıyorum. molla koyde kuşu vuramaz sın zaten  sen kuşu alcaltırsın ordan biri cıkar ateş eder. oranın cılkı cıktı artık. bende sölemesi. rasgele.

abi benım çöreklenecegım bölgede pek avcı yok ama senın dedıgım kum ocaklarının orda.
evet orası çok kalabalık.bnm gıdıcegım yerı pek herkes bılmıyor.
ama yınede bıldıgın daha ıyı bır yer varsa söyle bana yada beraber gidelim.
0 532 498 27 51 çaldır abı acil.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2014, 14:21:42 »
bilinen bir yer ise mühre serip beklemenın anlamı yok zaten uzaydan ördek gören ateşe decektir. mühre avcılığı yapıcaksanız eğer yakınınızda kims eolmayacak hatta av arkadaşın bile çok sakin olacak. şunu bilecek bu hayvan döne döne bu müherelere konacak .uzakkken atmanın anlamı yok.   kayık varsa motorlu gidin gidebildiğinzi kadar hatta gittikten sonra ıssız kamış alanlarına girin alın elinize bir orak mühre serecek kadar yerin kamışlarını sazlaarını kes,in. dışardan sazlık alan görülsün ama içerde açık alan mühre sewrildiği görülmesin. süper ördek böyel vurursun. hayvan işi biliyor sık kamışa atıyro kendni, . sizde onları uyykularını bölün yada yatak odalarına girip sobeeeee yapın :)) ben öyel yqpıyorummm
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2014, 17:16:33 »
abi benım çöreklenecegım bölgede pek avcı yok ama senın dedıgım kum ocaklarının orda.
evet orası çok kalabalık.bnm gıdıcegım yerı pek herkes bılmıyor.
ama yınede bıldıgın daha ıyı bır yer varsa söyle bana yada beraber gidelim.
0 532 498 27 51 çaldır abı acil.
alper benım orda bılmedıgım yer yok sakarya köprusunun ordan tut taki DOĞAN ÇAY DEMİR YOLU KÖPRÜSÜNE KADAR. PAMUKOVA DAHIL.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2014, 20:22:01 »
bilinen bir yer ise mühre serip beklemenın anlamı yok zaten uzaydan ördek gören ateşe decektir. mühre avcılığı yapıcaksanız eğer yakınınızda kims eolmayacak hatta av arkadaşın bile çok sakin olacak. şunu bilecek bu hayvan döne döne bu müherelere konacak .uzakkken atmanın anlamı yok.   kayık varsa motorlu gidin gidebildiğinzi kadar hatta gittikten sonra ıssız kamış alanlarına girin alın elinize bir orak mühre serecek kadar yerin kamışlarını sazlaarını kes,in. dışardan sazlık alan görülsün ama içerde açık alan mühre sewrildiği görülmesin. süper ördek böyel vurursun. hayvan işi biliyor sık kamışa atıyro kendni, . sizde onları uyykularını bölün yada yatak odalarına girip sobeeeee yapın :)) ben öyel yqpıyorummm

adem abi bölgede illaki tüfek sesi olacaktır ama yakınımızda avcı olacagını sanmıyorum.
botumuz yarım saatten fazla dayanmıyor yoksa dedıgın mantıklı kovalama işi :)
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 11 Ocak 2014, 22:20:51 »
dostum ördek avcısı biri olarak sen boş ver havayı. eğer yoğun ördek var ise yada yabancı ördek geld,i ise daha düşünme bile. herkez derkiş fırıtına olacak ördek daha ii olur. şunu kimse düşünmüyor arkadaş fırtına olunca heleki avlak büyük olunca ördek yattığı yerden kalkarmı hiç. rahatsız olmadıktah sonra siner kamışların gogoların dibine en az rüzgarı yemeye çalışır. ama avcı arkadaşlar tam terini düşünür rüzgar olunca uçar. rüzgar olunca sadece avanatajı uçan eğer ördek var ise alçak gider ama rahatsız olmayan ördek asla uçmaz sert rüzgar var ise. ben en çok sıcak yumuşak havaları seviyorum ördek avında. ama ördeğin yerini bulacaksın. kenartdan av yapmayacaksın. zahmete girip gölün en tenha en derin yerlerien gidip sert mühre leri düüklerini çal bakalım. yağmur gibi akmıyorlarmı.
  dediğin kadar kaz ve ördek var ,ise  ben tereddüt biel etmeden kesin giderdim dostum oraya. sende öyle yapmlaısın.

kesinlikle..

bugun tam umudumuzu kaybetmıştık murelerımızı toplayıp gıtmeye karar vermişken.
2 saat içinde 5 ördek vurduk verdıgı moral ve mutluluk harkaydı.
akşam yahnısıde öyle :)
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 12 Ocak 2014, 19:19:26 »
órdek  yagmurda rúzgarda haraketli olmasinin nedeni sanirim yagmurdan rúzgardan rahatsiz oluyor devamli haraket ediyor hayvan,

góllerde órdek avi fazla fak etmiyebilir ama,  kanal,  dere, akar su, nehir,  cay, gibi yerlerde órdek avina yapmak icin havanin sovuk olmasi  gerekir, órdek acik arazide  bulunan  az sularin veya órdegin yemlendigi yerler buz tutmali  ondan sonra kanal boyunda akar su boyunda órdek fazlasi ile bulunur,

birde órdek bu sularin yakinlarinda saz vardir bu sazlarin icine aksam sagatleri gelir girer, sabah erkenden  órdek daha aksam kaldigi dúnedigi sazliktan gitmeden órdekleri bulup avlamalisin,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2014, 21:45:37 »
yahu yıllar sonra rafa kaldırdıgım av hastalıgım bu sene çıldırdı.
işin kotusu son ellı yılın en sıcak kışı.
ördek bulamıyorum kuş yok kafayı yıcem.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2014, 23:28:28 »
dua edinde úlke  kurumasin,   avrupa en iliman yilina geciriyor,,,  isin sakasi  yok..............  bazi uyanik devletler biliyor......  ne olduguna ama  neyin ne olduguna  ama aciklamiyorlar...bu anormal  hava durumlari...

olan zavalli  gariban halklari  devletleri úlkeleri oluyor........gidisat kótú yagmur su gibi........  bu  bútún canlilar ústúnde sitres yaptigina saniyorum insanlarda dahil...

TÚRKIYE  1980, YILLARI SICAKLIK DEYERÍ   TÚRKÍYEDE  33,34,  DERECE OLURDU  EN YÚKSEK, YAZ AYINDA...  SÍMDÍ SICAK  DEYERÍ YAZ AYINDA,

TÚRKÍYEDE BU YILLAR  38,40,45, ZAMAN ZAMAN  50, DERECE, VE ESKÍDEN  EYLÚL AYINDA  BASLARDI YAGISLAR, YAZ AYLARINDA BELÍ ARALIKLARLA YAGMUR YAGARDI ARA SIRA OLSADA,SÍMDÍ KISIN YAGMUYOR,, MAYIS  SONUNA KADAR  YAGARDI   BELLÍ ARALIKLARLA, YAGMURLAR,  MAYIS  SONU   KAYALARDAN YAGMUR SULARI  SIZARDI  ÍNSANLAR BU YAGMUR SULARINA UFAK HAVUZ YAPARDI  HEM HAYVANLARINA SULAR HEM KENDÍLERÍ ÍCERDÍ  BU UFAK SU GÓLETLERÍNDEN.........

MAYIS  SONU  1800, METRE  YÚKSEKLÍK  OLAN DAGLARIN KUZEY  BÓLGESÍNDE KAR BULUNURDU..  ÍNSANLAR  KAR SAKLARDI.. YAZIN YEMEK ÍCÍN,

ÍNSAN BACAGI KALINLIGINDAKI SULAR KOL  KADAR AKIYOR, KOL KADAR AKAN  SULAR,  ÍKÍ BASPARMAK GÍBÍ  AKIYOR,  PARMAK  GÍBÍ  AKAN SULAR   SIGARA  VEYA  KURSUN KALEM GÍGÍ AKIYOR,  KALEM  GÍBÍ  AKAN SULAR  KURUDU, AKMAYAN GÓLET   GÍBÍ  DURAN BÍRÍKEN  SULAR  KURUDU,,

ESKÍDEN KURU DERELER GÚZ  AYINDA  YAGMURLARLA BASLARDI AKMAYI DERELER SÍMDÍ AKIYORMU,
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2014, 23:59:30 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 20 Ocak 2014, 00:03:38 »
dua edinde úlke  kurumasin,   avrupa en iliman yilina geciriyor,,,  isin sakasi  yok..............  bazi uyanik devletler biliyor......  ne olduguna ama  neyin ne olduguna  ama aciklamiyorlar...bu anormal  hava durumlari...

olan zavalli  gariban halklari  devletleri úlkeleri oluyor........gidisat kótú yagmur su gibi........  bu  bútún canlilar ústúnde sitres yaptigina saniyorum insanlarda dahil...

TÚRKIYE  1980, YILLARI SICAKLIK DEYERÍ   TÚRKÍYEDE  33,34,  DERECE OLURDU  EN YÚKSEK, YAZ AYINDA...  SÍMDÍ SICAK  DEYERÍ YAZ AYINDA,

TÚRKÍYEDE BU YILLAR  38,40,45, ZAMAN ZAMAN  50, DERECE, VE ESKÍDEN  EYLÚL AYINDA  BASLARDI YAGISLAR, YAZ AYLARINDA BELÍ ARALIKLARLA YAGMUR YAGARDI ARA SIRA OLSADA,SÍMDÍ KISIN YAGMUYOR,, MAYIS  SONUNA KADAR  YAGARDI   BELLÍ ARALIKLARLA, YAGMURLAR,  MAYIS  SONU   KAYALARDAN YAGMUR SULARI  SIZARDI  ÍNSANLAR BU YAGMUR SULARINA UFAK HAVUZ YAPARDI  HEM HAYVANLARINA SULAR HEM KENDÍLERÍ ÍCERDÍ  BU UFAK SU GÓLETLERÍNDEN.........

MAYIS  SONU  1800, METRE  YÚKSEKLÍK  OLAN DAGLARIN KUZEY  BÓLGESÍNDE KAR BULUNURDU..  ÍNSANLAR  KAR SAKLARDI.. YAZIN YEMEK ÍCÍN,

ÍNSAN BACAGI KALINLIGINDAKI SULAR KOL  KADAR AKIYOR, KOL KADAR AKAN  SULAR,  ÍKÍ BASPARMAK GÍBÍ  AKIYOR,  PARMAK  GÍBÍ  AKAN SULAR   SIGARA  VEYA  KURSUN KALEM GÍGÍ AKIYOR,  KALEM  GÍBÍ  AKAN SULAR  KURUDU, AKMAYAN GÓLET   GÍBÍ  DURAN BÍRÍKEN  SULAR  KURUDU,,

ESKÍDEN KURU DERELER GÚZ  AYINDA  YAGMURLARLA BASLARDI AKMAYI DERELER SÍMDÍ AKIYORMU,
Bu konuda birşey yapabilsek diye sadece ümit edebiliyoruz. Dünya öyle değişti ki kendini toparlayacak bir ekolojik denge de kalmadı...
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı