Gönderen Konu: SOĞUK HAVADA ÖRDEK AVI  (Okunma sayısı 14024 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
SOĞUK HAVADA ÖRDEK AVI
« : 02 Ocak 2014, 19:20:45 »
Malumunuz kışın en soğuk aylarındayız ve ördeğin en bol olduğu zaman. sabah parlama avları bereketli geçiyor ancak vurulan her kuş için suya girmek çok problem. köpeğimle geçenlerde ava başladık bir sürü yeşil kalktı ve 3 tanesini indirdim gel gelelim hava -15 derece köpek banamısın demedi girdi ilk ördeği aldı geldi kenarda seveyim dedim oda nesi köpeğin üzerindeki su anında buz oldu yaprak yaprak. ama benim deli oğlan dururmu yok, tekrar girdi suya ve diğer ördekleride getirdi. bu bir avcı olarak insanın çok hoşuna gidiyor. açıkçası nekadar mutlu oldum anlatamam ama köpeğin üzeri buz tutunca biraz panikledim ve hemen arabaya yöneldim. yanımda getirdiğim havluyla kurulayıp hemen bindirdim arabaya. ne yazıkki avıda bitirmek zorunda kaldım.
    şimdi sizlerden fikir edinmek istiyorum.köpekle avlanmak güzel ama bu soğuklarda hayvanı hasta edermiyiz sizce?  birde neopren yelekler nekadar etkili sizce? köpek için alasam mı birtane?
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2014, 19:22:17 Gönderen: M.Ziya DONMA »
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
Ynt: SOĞUK HAVADA ÖRDEK AVI
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2014, 20:41:00 »
M.ziya bey köpeğinizin cinside çok önemli eğer yazarsanız ustalar bu konuda fikirlerini yazarlar.rasgele
1987-Edirne
bmp resim yükle

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2014, 21:28:55 »
M.ziya bey köpeğinizin cinside çok önemli eğer yazarsanız ustalar bu konuda fikirlerini yazarlar.rasgele
özellikle drehthaar kulübüne açtım konuyu. cinsi drehthaar samet bey.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2014, 21:29:54 »
fazla uzun ömürlü olmaz . önce  ciğerleri  zatürreden biter , sonrada fazla yaşamaz . eksi derecelerden bahsediliyor  çünkü .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2014, 21:33:24 »
fazla uzun ömürlü olmaz . önce  ciğerleri  zatürreden biter , sonrada fazla yaşamaz . eksi derecelerden bahsediliyor  çünkü .
hmmm... durum bukadar ciddiyse birdaha götürmeyiz olur biter. ama şuan köpekte bir zatürre belirtisi yok. zaten yanımda havlum vardı ve arabada kaloriferde kurutup yerine koydum.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2014, 21:45:11 »
Sırf bu tür av için en dayanıklı köpek labrador diye biliyorum yani ekside bile sudan ördeği getiren ve dayanıklı olan cins bu tabi golden'danda bahsediliyor .. drahthaar konusunda Yusuf bey'e katılıyorum.
1987-Edirne
bmp resim yükle

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2014, 21:53:17 »
Sırf bu tür av için en dayanıklı köpek labrador diye biliyorum yani ekside bile sudan ördeği getiren ve dayanıklı olan cins bu tabi golden'danda bahsediliyor .. drahthaar konusunda Yusuf bey'e katılıyorum.
ARKADAŞLARIN ŞAKA OLSUN DİYE BU YORUMLARI YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM !!!
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2014, 21:54:41 Gönderen: Uğur CAMUZCU »
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2014, 21:58:27 »
Uğur bey draahthaar cinsinin özelliklerini tam olarak bilmem yusuf bey'e katıldığım konuda hatalıda olabilirim  ama labrador'un dayanıklı olduğu konusunda eminim .
1987-Edirne
bmp resim yükle

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2014, 22:03:21 »
st. bernard hariç hangi köpek olursa olsun anlattığınız sert koşullarda omru uzun olmaz.
yaparmı yapar mutlu bır şekılde avını atlar eksı derecede getırır ustu donar yaprak gıbı tamam ama ciğerlere bir oturursa hastalık uzun ve zor bı tedavı surecı başlar.
nadir de olsa bişey olucagını sanmıyorum ama çok sık bu şekılde avlanmak köpeğe zarar verir.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2014, 22:07:11 »
konu uzamadan yorum yapan arkadaşlar hangi cins köpek beslediklerini yazabilirlermi acaba?
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2014, 22:10:31 »
ARKADAŞLARIN ŞAKA OLSUN DİYE BU YORUMLARI YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM !!!
uğur bey sizin bu konularda en güvenilir bilgiyi verebilcek kişisiniz diye düşünüyorum. bizleri biraz aydınlatırsanız sevinirim.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2014, 22:16:05 »
irlanda setter .
eksi 15 dereceden bahsediliyor uğur bey . karadenizde  sıcaklık en çok eksi 5 derecelerde olur ve bu hava sıcaklığında av yapan bir  çok arkadaşın köpeği zatürreden öldü .  benim bildiğim budur .
 ha d d köpeğim olsa bile eksi derecelerde heleki eksi 15 derecelerde ava götürmem . bi kaç saat idare edebilir belki ama sabahtan akşama  eksi 15 derecelerde gölde suda derede ,   sudan aport  yapacak köpek olmaz derim ben . . olsaydı ördekçiler hep dd beslerdi .  ve  hiç görmedim gölde aport yapan veya  dd .  heleki eksi 15 lerde . yapanların köpekleride telef oldu zaten . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2014, 22:16:19 »
ben bir çok cins besledım alman çoban köpeği golden labrador terrier çatalburun husky
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2014, 22:20:58 »
irlanda setter .
eksi 15 dereceden bahsediliyor uğur bey . karadenizde  sıcaklık en çok eksi 5 derecelerde olur ve bu hava sıcaklığında av yapan bir  çok arkadaşın köpeği zatürreden öldü .  benim bildiğim budur .
 ha d d köpeğim olsa bile eksi derecelerde heleki eksi 15 derecelerde ava götürmem . bi kaç saat idare edebilir belki ama sabahtan akşama  eksi 15 derecelerde gölde suda derede ,   sudan aport  yapacak köpek olmaz derim ben . . olsaydı ördekçiler hep dd beslerdi .  ve  hiç görmedim gölde aport yapan veya  dd .  heleki eksi 15 lerde . yapanların köpekleride telef oldu zaten . .
kusura bakmayın arkadaşın konusunuda kirletiyoruz aramızda tartışarak ama, sizin oralarda deutsch drahthaar besleyen olmamış demekki.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2014, 22:22:28 »
Adamalarda cift kürk var yav ;D
Bende bazen acaba diyorum ama Uğur abi diyorsa acabalara gerek yok demektir.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2014, 22:34:33 »
kusura bakmayın arkadaşın konusunuda kirletiyoruz aramızda tartışarak ama, sizin oralarda deutsch drahthaar besleyen olmamış demekki.
kirletmek ne demek uğur bey sizin naçizane deneyim ve bilgilerinizden herkes yararlanmış oluyor.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2014, 22:35:15 »
evet buralarda dd besleyen yok , haklısınız ..
arkadaş sormuş , bizde bildiğimiz kadarıyla anlatıyoruz , ve bilmediğimiz için yorum yaptığımızdan konu kirlenmiş . .  konuyu kirlettiğimiz için soru soran arkadştan , konuyu kirlettiğim için özür diliyorum .

« Son Düzenleme: 02 Ocak 2014, 22:38:02 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2014, 22:40:34 »
evet buralarda dd besleyen yok , haklısınız ..
arkadaş sormuş , bizde bildiğimiz kadarıyla anlatıyoruz , ve bilmediğimiz için yorum yaptığımızdan konu kirlenmiş . .  konuyu kirlettiğimiz için soru soran arkadştan , konuyu kirlettiğim için özür diliyorum .
yapmayın beyler burası bir paylaşım forumu tabiki herkes bildiğini paylaşacak.yanlış bildikleri varsa öğrenip düzeltecek. kirlilik diye birşey söz konusu değil. hepinize teşekkürler.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2014, 22:40:53 »
geçenlerde renk konusuna eklemiştim. görmeyen arkadaşlar için tüy yapısını burayada paylaşıyorum.

Fırçamsı sert tüyler, düz ve sık. Dış tüyler yakalık olarak 2-4 santimetre uzunluğunda olup su geçirmez alt tüylere sahiptirler. Vücudun dış hatları uzun tüyler nedeniyle belirgin olmayabilir. Tüylerin sert ve dayanıklı olmaları köpekleri yaralanmalardan ve kötü hava şartlarından korumaktadır.bacakların altı kısımları ile göbek ve çevresi daha kısa fakat sık tüylerle kaplıdır. Baş ve kulaklarda da tüyler kısa olabilir ancak yine aynı sıklıktadır ve hiçbir zaman yumuşak tüylü değildirler. Gelişmiş göz kapakları ve kaşların tüyleri de uzundur ve sakal olabildiğince sert kıllardan oluşur.

bu özellikler DEUTSCH DRAHTHAAR için geçerlidir arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2014, 22:43:04 Gönderen: Uğur CAMUZCU »
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2014, 23:28:32 »
Uğur bey yani - eksilerde bu köpek suya girip çıksa bişi olurmu olmaz'mı birde labrador konusunda soğuğa dayanıklılık konusundA eminim.bu bilgide labrador hakkında yazılmış ; Bir zamanlar "St John Köpeği" diye bilinen Labrador Retriever en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland'da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. 1800'lü yıllarda Labrador'dan Ingiltere'ye getirilen köpeklerin vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi.
1987-Edirne
bmp resim yükle

Çevrimdışı Muhittin MARAL

• *
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2014, 00:20:06 »
 DEUTSCH DRAHTHAAR zaten bu tarz durumlar için ortaya cıkarılmıs bir ırk tır.calı cırpı soğuk hava sartları dinlemez aportda sınır tanımaz süper iz sürer.kus avlarında ferma da cok basarılıdır.bişey yapacaksa hiç tereddüt etmez direk olarak eylemi gerceklestirir. DEUTSCH DRAHTHAAR ın tuyleri aynı domuzun tuylerine benzer uzun Ve cok sık tiken tuylu olarak geciyor zaten.bu dediklerim hakiki orjinal   DRAHTHAAR icin gecerlidir.istekli arzul bir DRAHTHAAR icin.biz mercan av köpeklerindeki  DRAHTHAAR lardan kullanıyoruz hepsi deli gibi ç0ok hareketli hiç bişe dinlemiyor. EĞER BİR DEUTSCH DRAHTHAAR BESLİYECEKSENİZ KANI ÇOK İYİ OLMALIDIR.KANINDA BOZUKLUK VARSA TAM OLARAK  BİR DEUTSCH DRAHTHAAR ÖZELLİKLERİNİ ORTAYA KOYAMAYABİLİR.SOĞUK SUYA SOKMAYA GELİNCE ÇOK AŞIRI ABARTMAMAK ŞARTIYLA DRAHTHAARA KOLAY KOLAY BİŞE OLMAZ KANAATİNDEYİM.BEN ŞAHSEN KENDİMDEN BİLİYORUM ÇOK SOĞUK SUYA SOKTUM HER HANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIM.
Muhittin MARAL
1991 SAMSUN/SALIPAZARI

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2014, 01:17:10 »
Uğur bey yani - eksilerde bu köpek suya girip çıksa bişi olurmu olmaz'mı birde labrador konusunda soğuğa dayanıklılık konusundA eminim.bu bilgide labrador hakkında yazılmış ; Bir zamanlar "St John Köpeği" diye bilinen Labrador Retriever en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland'da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. 1800'lü yıllarda Labrador'dan Ingiltere'ye getirilen köpeklerin vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi.
Ladradore Retriever adı üzerinde retriever dır yani iyi bi getiren köpektir tabiki.Eskiden vurulan avı getirmeleri içinde kullanılırdı.Halen de o amaç için kullanılır fakat Drahthaar tüy yapısı su avları için de uygundur.Su samuru avında bile kullanılır.Uğur abinin söylediği tüy ve vücut yapısı ile alakalı olanlara da aynen katılıyorum zaten söyledikleri bilimsel gerçektir. Eğer avı getirme konusunda ikisini karşılaştırırsanız kendi kanaatim tüy yapısından dolayı ve tabi gönül verdiğimiz için Drahthaardır. Ancak konu ava da gelirse zaten karşılaştıramayız . Zaten drahthaar ın üretim amacı her ava tek köpek olduğu için her türlü avı da alnının akıyla yapabiliyor.
saygılar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #22 : 03 Ocak 2014, 01:42:41 »
Arkadaşlar gerçekten arkadaşın konusunu kirletmişiniz bilmeyenler yazmış,bilenlerde yazmamış ;D hatta bilenler çok açıklayıcı yazmış ;D,soran sorduğuna pişman cevap yazanlar pişman cinsinden bişeyler olmuş ;) böyle cevaplar yazılacağına kardeş bişey olmaz korkma veya yapma zararı olur türden yazılsa daha iyi olmazmı neyse kardeş ben hiç drahthaar beslemedim kurzhaar besledim -10 -15 lerde karlı buzlu havalarda suya girdiği çok oldu hatta buz tutmuş sularada çok girdi şükür hiç bişey olmadı silkelendimi ne varsa atıyor üstü buz tutuyor vücüdundan dumanlar çıkıyor v.s bence köpeği hastalayan ısı farkı köpek soğuk yerde duruyorsa soğukta ava gidiyorsa suya giriyorsa hiç bişey olmaz ama sıcak yerde durur ordan alır soğuğa ava götürürsen drahthaarda olsa hastalanır yani ısı farkı hayvanı hasta eder bir çok avcı köpeğini kışın kapalı yere bodrum kata dükkanına kapalı bi yere götürür üşümesin diye 10 derece 15 derece olan yerlere hayvan iyice alışır dışarıyada çıkar ava -10 eee ıslanmasada ısı farkından hasta olur bunları yapmazsan köpeğinde drahtaar mış Allahın izniyle suya girmesiyle felan hiç bişey olmaz genede önce tedbir sonra tevekkül derler.       
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2014, 01:51:04 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 03 Ocak 2014, 08:55:56 »
avcı kardeşim  normal olanı aslında göl avında köpek kullanmamaktır. ama bende kullanıyorum aport için. ama burda dikkat edeceğin tek husus köpeğin asla bağlı durmyacak sürekli gezecek. sürekli koşacak. yanına otortturmayacaksın bekleme yapğmayacak. heleki kayık avcılğı asla ve asla yapmayacaksın köpekli ördke avı. köpek eğer hareket halinde ise vucut ısısını korur. av bitikten sonraa güzlce havlu ile kurutmöanı tavsiye ederinm. çoğu avcı üşneir kurutmaz atar yerine evine çıkar. avdan sonra hemen sıcak havlu ile kuruutp yemeğinide sıcak sıcak vereceksin sevdiği yemeğei. ama asla avdna gelince bağlmayaacaksın. kendi kendni, kurutana kadar gezecek köpek.
 neden köpek bilimsel acıdan suya sokulmaz. köpek yoğun olarak koştuğu için vucut ısııs yüjksek vede terleme yapar. birden aniden suya aport heleki soğuk ise su bu sefer vucut sıcak su buz gibi şok gibi birşey oplkacakltır vede vucuttaki ince kılcal damaralşar çatlama yapar. bunuda veteriner hoacalrımız söylüyor. sakın yapmayın fdiye. ama gel gelelim benim köepklerim de göl avcısı olmalı. çulluğu bende gidip alığp gelirim ormand amerada :)))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 03 Ocak 2014, 09:26:26 »
Sürekli soğuk havada göl içinde av yapıyorsanız köpeğinize neoprenden elbise giydirebilirsiniz.
http://www.gundoggear.co.uk/dokkens-extreme-3mm-neoprene-supervest-79-p.asp
Ama bek avı veya parlama avındaysanız köpek kendi ısısını korur heleki konu drahtaar ise endişelenecek bir şey yok. Köpeğin ana vatanı almanya, hava şartları be ortalama sıcaklık ülkemizden daha düşük, adamlar bu sebeple köpeği üretirken uzun ve sık kıllı olan griffon ve Airedale terrier türünü köpeği kanına karıştırmışlardır. Hatta drahtaar sıcak havada uzun süre av yapmaz soğuk hava köpeğidir en iyi performansı soğuk veya soğuğa yakın ılık havalarda yapar. sıcak havalarda av yaparken de bu türü bulduğunuz çeşmenin haftına (havuzuna) sokarsanız rahatlatırsınız ve performansını artırırsınız..
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2014, 09:29:24 Gönderen: Ümit TAŞER »
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

The following users thanked this post: Ümit BOLAT