sadece malzeme 500-600 olur oda dolar sabit kalırsa bu gün için ...71 cm için 9 kg , kep için 1 kg , kasa için en az 8 -9 kg malzeme mekanizma vs 2 kg ...bunların hepsi farklı çapta malzeme olacak yarım boy satmazlar 7-8 kişi birleşip yapılabilir . SS630 kalite çelik kooperatifini kuralım o zaman olur ...
Hüseyin ÜSTÜN ustayla istişaresini yapmıştık. ama çok hafif ve dehşet bir şey olur .
serkan ustam,,,,4 senedir türkiyede nekadar elek üstü firma varsa ATA ARMSAN hariç hepsini arayıp ÇELİK KASA yapabilirmisiniz diye sordum.... bazı firmalarla detaylı olarak konuştum..... en son bir firma çelik kalitesi ve projeniz varmı dedi var dedim.... adamlara bir çelik markası verdim bir tarif çektim 10400 TL
rakam dogru yazıldı ONBİN DÖRTYÜZ TL fiyat istediler
3 gün kafam döndü..... adama aynen şunu söyledim o paraya 1000m ye atış yaptıracak yivli alınır....
ustam adamlar öyle yada böyle satıyoruz diyorlar.... bu işi detayıyla bilenlerede bilerek yüksek fiyat verildiği kanısındayım..... yapılmayacak birşey degil zora sokuyorlar.....
bütün parçaları ısıl işlemden sertleştirmeden geçmiş 630 dan yapılmış bir tüfegin en az 2500 bar basınca dayanıklı ve HAFİF olacagı kanısındayım.... tüm malzemesi 630 olsun pompalı ,,, isterse tek kırma olsun
böyle bir tüfeklede resimdeki gibi NİTRO 600 EXPRESS gibi tek kurşun yap domuz avla.....