Gönderen Konu: Ramazan AKNARÇAY Ustadan kurşun tüfeği  (Okunma sayısı 25178 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ramazan AKNARÇAY Ustadan kurşun tüfeği
« Yanıtla #50 : 22 Ağustos 2014, 15:49:49 »
630 dediğimiz malzeme,,,, normal standartlarda 4140 çelikten  kat kat pahalı......  her fabrika,da delemiyor işlemini yapamıyor işçilik hat safada..... şuan elek üstü yerli firmaların yedek namluları     400 ile 800 tl arası......  bunu birde 630 malzemeden yaptıklarını düşünürsek en az 1500 kayme isterler :o :o düşünmesekte olur ;D.........
Üstadım şimdi remingtonu sarsılmaz en son ithalederken 11-87 slug namlusunun fiyatı 1,200tl idi. Bunun üzerindeki ithal vergisini kaldırırsak 800tl gibi rakama remington yedek namlu satıyo demektir. Bu adamlar nasıl kaliteli namluyu bu fiyata satıyolarsa bizimkiler 630 kaliteye çıktımı 1,500tl isterler onu anlamıyorum. Yurtiçindeki yerli namlularımızın fiyatları yurtdışındaki browning remington v.s. gibi markaların yedek namlularıyla aynı fiyatlarda. Ama kalite ve işçilik farkı tartışılamaz bile. Ya ordakiler çok ucuza alıyolar bu yedek namluları ya bizim burdaki firmalar çok pahalıya satıyolar.
  Türkiyedeki bir vatandaşın gelir düzeyi ve alım gücünüde amerikadaki bir vatandaşla kıyaslarsak zaten Türkiye dekiler daha düşük kaliteyi iki katına satıyo gibi bişey oluyo.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2014, 15:55:20 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #51 : 22 Ağustos 2014, 17:26:12 »
AISI 4140 (SAE 4140, DIN 42CrMo4) yivli namlularında bile zaman zaman kullanılan malzeme. Rem onlarca senedir kullanıyor ve geçenlerde rastladığım bir yazıda Rem 870 namlusunu yarmak için anormal basınçlara çıktıklarını, beceremediklerini okudum. Yeter ki hatasız yapılmış olsun...

Paslanmaz çelik yivlilerde daha yaygın diye anladım ama işlenmesi zorluğu haricinde yivsizlerde gerekli olduğunu sanmıyorum. Paslanmaz çelik yivsiz namlu ne gördüm, ne duydum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #52 : 22 Ağustos 2014, 20:29:02 »
bence burada hazır alınan çeliği sadece delmenin dışında

benim bildiğim kadarıyla çeliğe tavlama ısıl işlem filan gibi dayanım arttırıcı
etkenler işin içine giriyor ve çelik belki kat be kat daha sert oluyor.

şimdi 4140 çubuk çeliği delip krom kaplayıp tüfeğe takmak var.
birde ne gerekiyorsa öyle yapılıp delmek yada delip ne yapılması gerekiyorsa yapmak
sırasını bilmiyorum ve namluya takmak var.

bakın bu sitede birisinin bitirme tezinden alıntı var. yapılan işleme göre sertliği filan nasıl değişiyor.

http://www.cemilsenocak.com/bitirmem/4140.htm

bir inceleyin.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #53 : 22 Ağustos 2014, 21:53:30 »
 4140 veya başka mamül namlulara sertlik verildiğini sanmıyorum bizde . Zaten krom kaplıyolar ilave sertlik
zararlı olabilir. Yabancılar genelde sertlik veriyolar ama malzemenin dış yüzeylerine veriyolar iç yapısı normal kalıyor. buda basınca, sıcağa , soğuğa vs daha dirençli olmasını sağlıyor.Biz burda böyle bir işlem yaptırsak ooooo deyim maliyet açısından çelikten ondan bundan geçtim..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #54 : 22 Ağustos 2014, 22:01:31 »
Ramazan ustayla görüştüm kendisine denemek amaçlı 22mm dolu malzeme 630 göndereceğim yarın o da elindeki alet yeteneğinin bu malzemeye can verecek durumda olup olmadığına bakıp karar verecek. cevabı olumlu olursa elimde 180 cm 30 mm dolu çubuktan 630 kalite malzeme var. Bir ilki yaşamak hiç yaşamamaktan iyidir deyip isteyen arkadaşlarıma yardımcı olabilirim. 180 cm den bana sadece 60 cm lazım 120cm fazla var : ) 
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #55 : 22 Ağustos 2014, 22:35:06 »
valla ben denemek isterdim ama halü hazırda ramazan ustada
bir adet tüfeğim mevcut. ay sonuna hazır olur dedi.
geçen ay bu ay biraz fazla açıldım. sezonda açıldı. mazottu fişekti
biraz ertelemem gerekiyor. sadece malzemeyi almakta yetmiyorki
ramazan usta delecek mamül yapacak onunda payı olacak.
şu anda benden uzak. yoksam hazır tüfeğim ondayken oooooo
aklımdan neler geçiyorrrrrr :)

serkan ustam kepide yada kasayı bu malzemeden yapsak olmaz mı?
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2014, 22:36:07 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #56 : 22 Ağustos 2014, 22:48:21 »
sadece malzeme 500-600 olur oda dolar sabit kalırsa bu gün için ...71 cm için 9 kg , kep için 1 kg , kasa için en az 8 -9  kg malzeme mekanizma vs 2 kg ...bunların hepsi farklı çapta malzeme olacak yarım boy satmazlar 7-8 kişi birleşip yapılabilir . SS630 kalite çelik kooperatifini kuralım :) o zaman olur ...
Hüseyin ÜSTÜN ustayla istişaresini yapmıştık. ama çok hafif ve dehşet bir şey olur .
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 22 Ağustos 2014, 23:46:11 »
AISI 4140 (SAE 4140, DIN 42CrMo4) yivli namlularında bile zaman zaman kullanılan malzeme. Rem onlarca senedir kullanıyor ve geçenlerde rastladığım bir yazıda Rem 870 namlusunu yarmak için anormal basınçlara çıktıklarını, beceremediklerini okudum. Yeter ki hatasız yapılmış olsun...

Paslanmaz çelik yivlilerde daha yaygın diye anladım ama işlenmesi zorluğu haricinde yivsizlerde gerekli olduğunu sanmıyorum. Paslanmaz çelik yivsiz namlu ne gördüm, ne duydum.
Hakkaten bende paslanmaz çelik yivsiz namlusu hiç duymadım. Reminton browning bile olsa namlu içini temizlemedinmi gayet paslanıyo oyuklaşma oluyo. Zaten atıştan sonra namlu içerisini temizliyen torununa bile bırakır o tüfeği passız küfsüz şekilde oyüzden bende paslanır paslanmaz takıntısı pek olmuyo. Çünkü bendeyken tüfek paslanmaz orası garanti  ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 23 Ağustos 2014, 10:31:17 »
Ramazan ustayla görüştüm kendisine denemek amaçlı 22mm dolu malzeme 630 göndereceğim yarın o da elindeki alet yeteneğinin bu malzemeye can verecek durumda olup olmadığına bakıp karar verecek. cevabı olumlu olursa elimde 180 cm 30 mm dolu çubuktan 630 kalite malzeme var. Bir ilki yaşamak hiç yaşamamaktan iyidir deyip isteyen arkadaşlarıma yardımcı olabilirim. 180 cm den bana sadece 60 cm lazım 120cm fazla var : )

ustam allah razı olsun.... degerlendirecegiz inşallah
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #59 : 23 Ağustos 2014, 10:53:06 »
sadece malzeme 500-600 olur oda dolar sabit kalırsa bu gün için ...71 cm için 9 kg , kep için 1 kg , kasa için en az 8 -9  kg malzeme mekanizma vs 2 kg ...bunların hepsi farklı çapta malzeme olacak yarım boy satmazlar 7-8 kişi birleşip yapılabilir . SS630 kalite çelik kooperatifini kuralım :) o zaman olur ...
Hüseyin ÜSTÜN ustayla istişaresini yapmıştık. ama çok hafif ve dehşet bir şey olur .

serkan ustam,,,,4 senedir türkiyede nekadar elek üstü firma varsa ATA ARMSAN  hariç hepsini arayıp ÇELİK KASA yapabilirmisiniz diye sordum.... bazı firmalarla detaylı olarak konuştum..... en son bir firma çelik kalitesi ve projeniz varmı dedi var dedim....  adamlara bir çelik markası verdim bir tarif çektim  10400 TL rakam dogru yazıldı ONBİN DÖRTYÜZ TL fiyat istediler :o :o :o 3 gün kafam döndü..... adama aynen şunu söyledim  o paraya 1000m ye atış yaptıracak yivli alınır....

ustam adamlar öyle yada böyle satıyoruz diyorlar.... bu işi detayıyla bilenlerede bilerek yüksek fiyat verildiği kanısındayım.....  yapılmayacak birşey degil zora sokuyorlar.....

bütün parçaları  ısıl işlemden sertleştirmeden geçmiş 630 dan yapılmış bir tüfegin en az  2500 bar basınca dayanıklı ve HAFİF olacagı kanısındayım....  tüm malzemesi 630 olsun pompalı ,,, isterse tek kırma olsun

böyle bir tüfeklede resimdeki gibi NİTRO 600 EXPRESS gibi tek kurşun yap domuz avla.....

• Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 23 Ağustos 2014, 11:13:44 »
serkan ustam,,,,4 senedir türkiyede nekadar elek üstü firma varsa ATA ARMSAN  hariç hepsini arayıp ÇELİK KASA yapabilirmisiniz diye sordum.... bazı firmalarla detaylı olarak konuştum..... en son bir firma çelik kalitesi ve projeniz varmı dedi var dedim....  adamlara bir çelik markası verdim bir tarif çektim  10400 TL rakam dogru yazıldı ONBİN DÖRTYÜZ TL fiyat istediler :o :o :o 3 gün kafam döndü..... adama aynen şunu söyledim  o paraya 1000m ye atış yaptıracak yivli alınır....

ustam adamlar öyle yada böyle satıyoruz diyorlar.... bu işi detayıyla bilenlerede bilerek yüksek fiyat verildiği kanısındayım.....  yapılmayacak birşey degil zora sokuyorlar.....

bütün parçaları  ısıl işlemden sertleştirmeden geçmiş 630 dan yapılmış bir tüfegin en az  2500 bar basınca dayanıklı ve HAFİF olacagı kanısındayım....  tüm malzemesi 630 olsun pompalı ,,, isterse tek kırma olsun

böyle bir tüfeklede resimdeki gibi NİTRO 600 EXPRESS gibi tek kurşun yap domuz avla.....
Üstadım şimdi tüfek kasası boyutunda aliminyum bloklar var onu veriyolar cnc makinaya içini dışını oyuyo tüm şeklini makina veriyo zaten içerisindeki kodlamaya göre. Aynı makinaya aliminyum değilde çelik blok sokucaklar sadece ve suyu verilmemiş çelikte nerdeyse aliminyum kadar yumuşak olur yani makina işliyemiyecek diye bir olayda yok. Adamların verdiği fiyata 3-4 tane çekik kasa avrupa otomatik alırsınız.
  Aynen dediğiniz gibi adamlar öylede böylede satıyoruz nasılolsa kafasındalar.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR