çok güzel bir çalışma olmuş güle güle kullanın namnuyu da,
56 cm namnuyu tüfeği yapan fabrikaya yaptırmayı düşünmediniz mi?
et kalınlığını falan ayarlamazlar standart olur diye mi rtamazan ustayı tercih ettiniz?
Sormayın başıma geleni
ilk fabrikasına yaptırttım 3 ay bekledim hatta. Fabrika sıtandart 1mm kalınlığında namlu taktı. Namluda kısalınca şeritlerde çıkınca tüfeğin dengesi kaçtı ateşederken beyin sarsıntısı geçirtiyodu nerdeyse
Sonra elimdeki kendi 76cm namlusunu gönderdim namlu kesilsin üst bant 10mm olarak takılsın ara bant kalsın böylede biraz ağırlık kazanır sarsmaz diye. Kendi namlusu kesildi kalın üst bant takıldı gönderildi. Meğersem benim orjinal 76cm namlunu ilk delinirken balansı kaçık delinmiş kesilince ortaya çıktı
kumpasla ölçüyorum namlunun bir kısmı 1,2 diğer kısmı 0,7mm ye düşüyo
Ayrıca üst bantıda yana kayık şekilde lehimlemişler. Bu durumda iyice hastaetti beni tabiricaizse
iki kere 3 ay bekle bir dünya para öde olmuyo olmuyo.....
Sonunda Allahtan Ramazan ustayı tanıdımda bana bu namluları çektirdi özel olarak. Şimdi inanırmısınız havalı tüfekle ateşeder gibi az tepmeyle atış yapıyorum nerdeyse namlu kalınlığı ağırlığı sayesinde. İsabet oranıda yivsiz bir tüfeğin olabileceği en iyi noktada. 35 metreden kurumuş ağaca atış yapıyorum sonra aynı kurşun deliğine ikinci kurşunuda sokuyorum. Sonra elimdeki otomatiğede namlu yaptırdım şimdi diğer s.poze tüfeğimde Ramazan ustada extended yani dışa doğru uzayan 7cm full şok tüpleri olan 1.2mm lik 71cm lik yüksek bantlı namlu yapıcak onada. Kendi çevremden tanıdıklarımında tüfek tamir boya kundak v.s. işleri oldumu gönül rahatlığıyla Ramazan ustaya gönderiyorum hiçbir sorun ve işçilik hatası olmadı şimdiyekadar.