Gönderen Konu: ördek mührelerinde renk kaybı  (Okunma sayısı 3783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ördek mührelerinde renk kaybı
« : 29 Aralık 2013, 12:07:49 »
arkadaşlar mühre kullanan herkesin bildiği gibi mührelerimiz taşıma esnasında birbirine çaraparak çizilir renkleri çıkar. yada zamanla renkleri solar veya diğer nedenlerle renk kayıpları olur. bunların önüne geçebilmek ve mühreleri daha uzun yıllar kullanabilmek için neler yapıyorsunuz hangi önlemleri alıyorsunuz.ben mat sprey vernik atıyorum 2 kat. ama daha iyi çözümler olabilir. özel boyalarla boyanmış kaliteli mührelerde boyanın özelliğini bozuyormu bilemiyorum. tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. rasgele
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ördek mührelerinde renk kaybı
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2013, 11:54:34 »
sanırım ilgilenen yok :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı A.Can İNAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2014, 18:43:28 »
mat sprey iyi bir tercihtır :D avınız daım olsun
Dogum tarlhınızı yazın-Bursa

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2014, 19:30:39 »
teşekkür ederim :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2014, 20:23:55 »
boyası cok soyulmuş mure ayakkabı boyası ile siyaha boyanır.

kanatlarının kalca kısmında kalan arka bolmesıne beyaz boya ile çizik atılır.

bunu hususı burda bu sekılde kullanıyorlar buranın yerlı ordeklerı murelerden korkuyorlar cunkı genelde av bayılerı göçmen ördek murelerı satıyor.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2014, 22:11:19 »
Çok eskiden aldığım ördek mührelerim vardı ama yalan olmasın pek kullanmadığım için bakım falan bilgim yok. Yine de youtube da bunları baz boyalarla boyadıktan hemen sonra yansıma yapmaması için üstlerine plastik toz parçaları serpiştirip silkelediklerini gördüm. Bu işe floklama diyorlar. İşe yarıyormuş.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2014, 11:16:52 »
Çok eskiden aldığım ördek mührelerim vardı ama yalan olmasın pek kullanmadığım için bakım falan bilgim yok. Yine de youtube da bunları baz boyalarla boyadıktan hemen sonra yansıma yapmaması için üstlerine plastik toz parçaları serpiştirip silkelediklerini gördüm. Bu işe floklama diyorlar. İşe yarıyormuş.
vernik tarzı spres vs kullanmak çok yanlış. ördk hayvanının tühleri asla ve asla parlamaz. senin attığın vernik parlayacağı için güneşte ördek çekeceğine tam terzi parlama yapar. mühras alırken kalite li mühre almak lazım vede kullanırken değer bilip ona göre saklamak gerekli.
 boyası güneşte parlamayan kalite mühre ile avcılık yapmanızı tavsiye ederim.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2014, 14:39:46 »
adem kardeşim ben kaliteli mühre kullanıyorum hep zaten. ama ne kadar iyi olursa olsun çantada taşırken birbirine çarpmaktan yine boyası çıkıyor. ben mat vernik atıyorum 2 kat. mat vernik parlama yapmıyor ve kuruyunca asla belli olmuyor.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2014, 14:41:08 »
adem kardeşim ben kaliteli mühre kullanıyorum hep zaten. ama ne kadar iyi olursa olsun çantada taşırken birbirine çarpmaktan yine boyası çıkıyor. ben mat vernik atıyorum 2 kat. mat vernik parlama yapmıyor ve kuruyunca asla belli olmuyor.
süper ozaman
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2014, 14:47:57 »
gitmedin mi bu hafta ördeğe :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2014, 15:28:12 »
gitmedin mi bu hafta ördeğe :D
gittim dostum gitmem mii:))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2014, 17:02:13 »
Nasıldı tüfeğin performansı bukez :) bende gittim genelde behri çalıştı zevkliydi
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA