Gönderen Konu: STOEGER M2000 SARI KUŞLU  (Okunma sayısı 22084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: STOEGER M2000 SARI KUŞLU
« Yanıtla #25 : 15 Ocak 2014, 12:44:04 »
           Kardeş fişek seçimini uygun yaptıktan sonra Stoeger'in asla şakası olmaz.Şahin beye kesinlikle katılıyorum.Ben çok özel avlar haricinde meca,sterling ve özkursan gibi yerli fişekleri tercih ediyorum.Sıkıntı yok.

Mehmet Bey ördekte genelde S4 kullanıyorsunuz fişek olarak anladığım kadarıyla..yada başka bir marka kullanıyorsanızda kaç numara şok kaç gr fişek ve kaç numara saçma..öğrenebilirmiyiz..siz uzun zamandır kullanıyorsunuz MD2000i..benden daha iyi çözdüğünüze eminim tüfeği..

Çevrimdışı Hamit SAYARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 16 Ocak 2014, 15:16:37 »
ben de bir aylık stoeger m2000 kullanıcısıyım dipçik uzun ama bende sıkıntı oluşturmadı omuzladığımda direkt yüzüme geliyor tüfeğin tek sıkıntısı ahşap kalitesi düşük, kurşunda denemeler yaptım hedefi 12 den vuruyor saçmasıda iyi bence bu fiyata alınabilecek en iyi tüfek forumda ki yorumlar almamda etken oldu bu tüfeği düşünen bütün arkadaşlara tavsiye ederim
1979 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 16 Ocak 2014, 15:33:35 »
bence bu fiyata alınabilecek en iyi tüfek forumda ki yorumlar almamda etken oldu bu tüfeği düşünen bütün arkadaşlara tavsiye ederim

katılıyorum..stoeger ; , bir kaç sağlam marka hariç , diğer merdiven altı üretim silahlar gibi şurdan şunu kısayım burdan şu malzemeyi çalayım,çelik değilde teneke yapayım , namlu değilde su borusu takayım , şu yayı dandik yapayımda ucuza getireyim avrupa tüfek yerine benim tüfeği alsınlar diye yapılmış alalade bir  tüfek değildir...kaliteyi ucuza veriyorlar o kadar..avda gerek penetrasyon gerek yıkıcılık konusunda en kral benelliye nal toplatacak bir tüfektir..değeri benim gözümde en az 5000 liradır..

buda stoeger MD2000 camo max4 kullanan Amerikalı vadandaşın başka bir ördek avı..iyi seyirler..

« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 15:37:52 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 16 Ocak 2014, 18:17:24 »
           Al benden de okadar.Stoeger m2000 kullanıyorsan, iyi fişek seçimine rağmen av vuramıyorsan gidip atış talimi yapacan.Çok tüfek kullandım , bunun gibi yakıcı yıkıcı tüfek görmedim.Hemde illa pahalı avrupa fişek atmaya da hiç gerek yok.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 16 Ocak 2014, 20:44:32 »
Barış Bey Tüfeğin dipçiğinin kısaltılması atışlarınızda üst veya alt vurmaya sebep oldu mu? Modifiye ettirmek sağlıklı mıdır sizce? kafamı çok kurcalıyor, yenı tufek almak istiyorum şu 3 tüfek üstünde düşünüyorum. Stoeger m200, Akkaş 212, Altay Akkar A22...Ben öyle 24-28 gr atan kişi değilim, benim isteğim attığımda tüfek cansız düşürecek. Bu yönü ile elimde rus çifte baikal var hayranım ama otomatik de kullanmak istiyorum. Ama ne alacağımı artık sapıttım. Doğru tüfek hangisi bu soruyu da genel arkadaşlara sormak istiyorum. Kullananlar eğer yol gösterirse sevinirim. Stoegerde sadece dipçik uzunluk sıkıntım var bunu omuzlayarak denedım malesef :(

Mehmet bey, dipçiği kısalttırmam alt yada üst vurmayı bırakın, kesinlikle daha iyi atışlar yapabilmemi sağladı. Aslına bakarsanız artık tüfeği daha rahat omuzlayabildiğim için nişan alma sürem kısaldı. Bu şekilde olunca da av benim için daha zevkli bi hal almaya başladı.. Cansız düşmesini istiyorum demişsiniz, öyleyse kesinlikle doğru tüfeğe bakıyorsunuz.  Yalnız size tavsiyem, otomatik tüfekler süperpozelere göre biraz uzun. O yüzden de 61 yada 66 cm olanını alın daha uzun namlu sık ormanda biraz sıkıntı yaratabilir.
                  Diğer markaları (akdaş-akkar) kullanmadığım için iyidir veya kötüdür demem yanlış olur.
                                                                                                                                                        Saygılar..

Ne ile ateş ettiğin, nasıl ateş ettiğinin yanında önemsiz bir ayrıntıdır!!

İstanbul-1980

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 16 Ocak 2014, 20:52:24 »
hayırlı olsun güle güle kullanın Barış bey..seri atışlarda bir sıkıntı çıkmaz..desteksiz yada destekli atış farketmez..mekanizma biraz alışıncaya kadar 36,34gr fişek kullanın..ben geçen gün ördek avında mola esnasında takozu söküp , bakalım çok seri atış yapılabiliyormu deneyeyim dedim..5er adet olmak üzere iki kere seri atış yaptım...yapılabilecek en hızlı atışı yaptım her ikisindede..daha hızlı atılamaz tahminim..çok hızlı tetik çekmeye çalıştım ama daha hızlı çekende vardır belki...winchester SX3 ten aşağı kalır yanı yoktu..yarıştırsak belki sx3ü geçer seri atma konusunda :D hiçbir sorun çıkmadı takır takır saydırıyor..ava o kadar seri atış yapılması imkansız zaten..atılmasıda saçmalık olur..ben memnunum saat gibi oldu tüfek...size yeni Tüfeğinizle kazasız belasız bol avlar dilerim.

Teşekkür ederim Şahin bey. 32-33-34-36 kullanıyorum. Arada bende takozu çıkarıp stress amaçlı seri atışlar yapıyorum  :) Ayrıca çok güven veren bir tüfek ve kim ne derse bu paraya alınabilecek en iyi otomatik bence de.
         Size de bol ve kazasız avlar diliyorum, saygılar..

İstanbul-1980

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 16 Ocak 2014, 20:55:44 »

Teşekkür ederim Şahin bey. 32-33-34-36 kullanıyorum. Arada bende takozu çıkarıp stress amaçlı seri atışlar yapıyorum  :) Ayrıca çok güven veren bir tüfek ve kim ne derse bu paraya alınabilecek en iyi otomatik bence de.
         Size de bol ve kazasız avlar diliyorum, saygılar..

teşekkürler.. :)

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #32 : 16 Ocak 2014, 21:13:22 »
Yukarıdaki videolarda(diğeri de stoegerle ilgili başka bir topikte sanırım) tüfeğe iki tane kamera bağlanmış.Biri shotkam dedikleri nişan alınan noktayı da kırmızı nokta ile gösteren kamera.Ördek vuramıyorum veya ne kadar önleme vermeliyim diyen bazı konular açıldı son zamanlarda,bence bu videolar bu arkadaşlar(ben de dahil)için öğretici nitelikte,yakın geçen ördeklerde bile en az 1 metre önleme var uzaklarda 2 metreye kadar yolu var görüldüğü üzere.Bir de bir pozisyonda önleme verildiği halde en fazla yarım metre gibi bir üste tutma durumu vardı ve doğal olarak manke oldu.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 21:14:41 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #33 : 16 Ocak 2014, 22:12:34 »
Doğrusu o kameradaki görüntüyü ben de kafama taktım. Önleme bana göre epey fazla sanki. Bu kameranın sitesinde nişan alınan noktaya ayar yapılabileceğinden bahsediyor. Şİmdi soru; videoyu çeken avcı bunu yapmış mı, yapmamış mı? Yapmışsa evet, bunu izlerken atış vuruş hataları düzeltilebilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 03 Mart 2014, 21:03:56 »
teşekkürler.. :)

Şahin abi sana bi soru sormak istiyorum. 3 numara şokla tek kurşun atsak tüfeğe bi sakıncası olurmu acaba?
Atan abilerim kardeşlerim varsa onlarda bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

İstanbul-1980

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 03 Mart 2014, 22:53:29 »
tek  kurşunu  5  numara  ile  at  bence  kardeş  fazla  zorlama  şoku  :) 
DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 03 Mart 2014, 23:25:19 »
         Tugay bey zorlamak değilde, mecbur kalırsak atabilirmiyiz. Çulluk avı için gittiğimiz yerlerde çok izlerine rastlıyoruz. Oldu ki karşılaştık şoku değiştirecek vakit yok. Normalde fişek değiştirecek vakit bile zor ya, hadi diyelim ki fişeği sürdük yatağa, namluya zararı olur mu fazla?

İstanbul-1980

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 04 Mart 2014, 01:02:16 »
Barış bey selamlar
çulluk avına gidiyorsanız 5 nolu şoku takın malum çulluk bek avı hariç parlama avıdır
kafanızda rahat eder.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 04 Mart 2014, 09:20:46 »
            Uğur abi haklısınız. Ben zaten 4 numara şokla gidiyordum normalde ama dolaştığımız yerde 6-7 tane de gölet var ördek de çıkıyo karşımıza. Gerçi 4 şokla vurdum 1 tane ama son zamanlarda 3 numara bizim meraya daha uygun diye düşünmeye başladım. Av sırasında ikidebir şok değiştirmek istemiyorum açıkçası :)

İstanbul-1980

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 04 Mart 2014, 09:43:32 »
Albenili olmuş, stoegerin en hoş modeli, hayirli olsun
1981 / Samsun / Malatya

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 04 Mart 2014, 21:34:45 »
            Uğur abi haklısınız. Ben zaten 4 numara şokla gidiyordum normalde ama dolaştığımız yerde 6-7 tane de gölet var ördek de çıkıyo karşımıza. Gerçi 4 şokla vurdum 1 tane ama son zamanlarda 3 numara bizim meraya daha uygun diye düşünmeye başladım. Av sırasında ikidebir şok değiştirmek istemiyorum açıkçası :)
Bu tamamen kullanacağınız kurşun markasıyla ilgili. Kurşunların kutusunda veya internet sitelerinde açıklama varsa okuyun yahut imalatçısına sorun. Sıradan, dışı yivli içi boşluklu kurşunlar tam şokla bile atılabiliyor. Misketlerde biraz daha özen gerek. Sabot tip kurşunlar alırsanız o daha da bilgi ve özen istiyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 04 Mart 2014, 21:41:15 »
kardeş çok birşey olacağını sanmıyorum namlu bozulmaz sadece sokta sorun olabilir oda sanmıyorum ama literatür 5 nolu şok der onun için süperpozeci millet ya :)

DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 04 Mart 2014, 22:51:51 »

Volkan bey benim elimdekiler bunlar. 9 lunun kutusundan anladığım bütün şoklarla atılabiliyor. Fakat diğerlerinden bişey anlayamadım açıkçası.

resim upload servisleri

İstanbul-1980

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 05 Mart 2014, 09:14:27 »

Volkan bey benim elimdekiler bunlar. 9 lunun kutusundan anladığım bütün şoklarla atılabiliyor. Fakat diğerlerinden bişey anlayamadım açıkçası.

resim upload servisleri

Abilerim kurşun atışı her zaman 4-5 şoklarla yapılmalı diye tavsiye ediyor firmalar. resimdeki B&P lerden kullanmadım ama yaf speedy slug kurşunu piyasada bulunan ve namluyu en az zorlayan kurşunlardan. aynısını özkursan da çıkardı sniper kurşun adıyla. şekli bire bir aynı. ben bu kurşunu 71 namlu 3 şokla bile yeri geliyor seri şekilde atıyorum. çok mecbur kalırsam  1 şok la da atıyorum ama en faza 2-3 tane. genelde 3-4 şoklarla denk geliyor. 5 şokla zaten çok rahat çıkıyor. meca ve zuberin kurşunları ya da misketleri daha sert ve basınçlıdır. yafın kurşunu da misketi de yumuşak. şu ana kadar bir sıkıntısını görmedim. ama işin balistik kısmına bakarsak şok daraldıkça kurşunun hızı ve tesiri bir miktar daha artar. aynı şekilde namlu uzadıkça da kurşunun bir miktar tesiri artar. ama en sağlıklısı kurşun markası seçmeksizin 61 veya 66 namluyla 4-5 şoklarla gönül rahatlığıyla atmak.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2014, 09:15:40 Gönderen: Emrah CANDAN »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #44 : 05 Mart 2014, 21:46:33 »
Barış Bey ben mecbur kalsam bunların hepsini tam şokla bile atarım. Ne ki, 5* ve 4* kadar isabetli atılır mı bilemem. Yukarıda da yazıldığı gibi, şok daraldıkça sürat artar, tepmesi de biraz daha fazla olacaktır. Tekrar edeyim, 4-5 yıldız şokla atmanızı öneririm ama mademki zorda kalırsam 3* ile atayım mı  diye soruyorsunuz, atabilirsiniz derim. Tabiki silahınızın bu fişekleri 4-5 * ile atabilecek sağlamlıkta olması lazım. Normalde sağlamdır ama önce geniş, sonra istediğiniz diğer şoklarla birer tane deneseniz iyi olur. Size bir de örnek, bir vakit burada birinden şeklini beğendiğim 2. el Üzümlü bir otomatik almıştım. Adam devamlı 1* şokla Winchester domuz fişekleri kullandığını söyledi. Ona göre daha isabetli ve etkiliymiş. O tüfek bende ve kullanıyorum, sapasağlam. Son karar sizin.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2014, 21:48:21 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 05 Mart 2014, 22:19:33 »
 Volkan abicim, bilgiler için teşekkür ederim. Müsait olduğum bir gün tavsiyenize uyup önce 5 ardından da 4 ve 3 numaralı şoklarla deneme atışı yapıcam. Dün de bununla ilgili bi video seyrettim. Adamın biri önce farklı uzunluktaki namlularla daha sonra da farklı şoklarla deneme atışları yapıyodu. Tahta üzerinde hangisi daha çok tahtayı deliyor onu hesaplamaya çalışmış Fakat aynı tahtalar üzerinde deneme yaptığı için ilk kurşun bence tahtayı yardığı için ondan sonrakilerin daha kolay delmesine sebep olmuş sanki. Ayrı ayrı tahtalar kullansa  bence kafalarda daha az soru işareti kalırdı. Bilemiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz, benim şahsi görüşüm.

http://www.yabantv.com/video/10380-atis-sanati-kursunun-delme-gucu-11

İstanbul-1980

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 05 Mart 2014, 23:48:28 »
Hayırlı olsun..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 06 Mart 2014, 00:21:42 »
Şenay bey, Hasan bey, eksik olmayın, teşekkür ederim.

İstanbul-1980