Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Tüfeği 66 namlu aldım. Aldığım yer (istanbul Komando Av) kendi şoklarının haricinde 3cm uzatma sağlayan extra full şok verdi. Ördek avına da gittiğimiz için en çok buna sevindim doğrusu:)
Volkan bey, öncelikle teşekkür ederim. Pim her iki taraftanda o şekilde belki sıfıra sıfır yapılabilirdi. Ama yerine oturduğunu anlayabiliyorsunuz. Bir sıkıntı yok.
Kamil bey sağolun. Ahşap konusuna katılıyorum çünkü biz bu tüfeği alırken deluxe diye alıyoruz. Bu yüzden de normalden daha fazla para ödüyoruz. Deluxe modeli 3 numara ceviz diye geçiyor ama bana sorarsanız 1 buçuk bilemedin en fazla 2 numara. Birde el kundağının bazı yerlerini içerden ben zımpara yaptım. Gerisini siz düşünün! Dipçiği kısalttırmak için gittiğim dükkandaki ahşapların kalitesini gördükten sonra bu kesinlikle fabrikanın düzeltmesi gereken bir sorun diye düşünüyorum! Ahşap konusunu kafaya takmazsak gayet başarılı.
Mert bey ve Mehmet bey sizlerede teşekkür ederim.
yükle resim Bugün öğlen gazete kağıdı, mandal ve biraz misina kullanarak yaptığım hedef kağıtları üzerinde tüfeğimi değişik marka fişeklerle 30 adımda daha sonra da 40 adımda test etme imkanım oldu. Bu basit hedefi yapmak isteyecek arkadaşlara tavsiyem yanlarına 2-3 mandal fazla alsınlar, ben iki tanesini atış sırasında parçaladım çünkü:)
Denediğim bütün fişeklerle grupman gayet iyiydi. yalnız Rc'nin fişekleri sanki grupman olarak çok az daha iyiydi. Tabi benim için önemli olan gazete kağıdındaki grupmanı değil, hedefteki etkisi. Onu da deneyerek öğreneceğiz. Bir de artık bazı yerli fişekler yabancılar kadar iyi fişek üretiyorlar, o yüzden de paranın ülkemizde kalması açısından ben yerli fişek kullanma taraftarıyım.
İki kutu fişek attım. Seri 5 li atışlardan birinde gökyüzüne doğru desteksiz atarken 2'nci fişeği sıkıştırdı. Demek ki desteksiz atmamak gerekiyor:) Bunun haricinde birde seri atışlardan birinde namlu yatağı fişeği aldığı yerde kısa süreli alevlenme oluştu. Çok seri de atmamak gerekiyormuş, galiba barut sıkışması ya da yanmaması gibi bişey mi oldu anlayamadım:) Bunlar haricinde bi sıkıntı olmadı. Önümüzdeki günlerde deneyimlerimi ve tüfeğin bir sıkıntısı olursa paylaşırım. Herkese saygılar..