Gönderen Konu: STOEGER M2000 SARI KUŞLU  (Okunma sayısı 22085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
STOEGER M2000 SARI KUŞLU
« : 28 Aralık 2013, 18:22:23 »
   Uzun zamandır otomatik bir tüfek almak istiyordum. Buradaki arkadaşlarımızın yorumları ve değerlendirmeleri sonucunda Stoeger m2000 almaya karar verdim. Bana bu tüfeği öneren, bilgi veren ve sorularımla ilgilenen başta, sn. İlhan Bulut, Mehmet Gönel ve Tugay Bozkurt'a daha sonra yorumlarıyla beni bu tüfeğe yönlendiren sn. Halil Karadeniz, Şahin Biten ve diğer olumlu yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Tüfeği birkaç gün önce İstanbul Komando avdan aldım fakat dipçiği bana biraz uzun geldi açıkçası. İlk önce kaşık sorunu yaşayıp kendi sorununu kendi çözen Sn. Şahin Biten abimin yaptığı gibi bende sorunu kendim çözmeye karar verdim:) Sonra bi fabrikayı arayım belki bi yönlendirme yaparlar dedim. Erhan bey sağolsun bi numara verdi, aradım konuştum adam yapabileceğini söyledi. Ümraniye-Çakmak Fatih Sultan Mehmet sanayi sitesinde kendi silah ve dipçiklerini üreten biryere geldim. (Haniç Silah) Telefonla görüştüğüm Hüseyin Haniç en uygun dipçiği yapabilmek için yaklaşık 1-1 buçuk saat uğraştı ve sağolsun cüzi bir miktar paraya dipçiği çok rahat kullanabileceğim şekilde ayarladı. Buradan yeni tüfek alacak arkadaşlara söyleyebileceğim; bazı arkadaşlarımız bize tüfek alırken tüfekleri omuzla hangisi sana uyuyorsa onu al derler. Bence bunun yerine beğendiğimiz, gerçekten almak istediğimiz tüfeği kendimize uyarlamak daha olur diye düşünüyorum. Dipçiğini kısalttırmak veya yeni dipçik yaptırmak isteyen arkadaşlara dükkanın numarasını verebilirim. Herkese saygılar, hayırlı ve bol avlar diliyorum..

hızlı resim yükle

Ne ile ateş ettiğin, nasıl ateş ettiğinin yanında önemsiz bir ayrıntıdır!!

İstanbul-1980

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: STOEGER M2000 SARI KUŞLU
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2013, 19:36:41 »
Barış bey hayırlı uğurlu olsun tüfeğiniz Allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2013, 21:45:49 »
         Mert Bey, tüfeğiniz hayırlı olsun.Güle güle nice bol avlar yapmanızı temenni ederim.Yaptığım yorumlarda dipçiğin biraz uzun olduğunu yazmıştım.Tüfeğin dipçik ölçüleri çok önemlidir, vücudunuza uygun hale getirmeniz çok isabetli olmuş.Fişek seçimini de uygun yaparak çok verimli şekilde avlar yapabilirsiniz.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2013, 22:00:49 »
Barış Bey çok şıkmış gülegüle kullanın, avınız bol olsun. Dipçiği bize uydurmaya çalışmak konusunda hemfikiriz. Tabi çoğumuz bunu savsakladığımız için uygun dipçiklisini seçmeye uğraşıyoruz.

Dipçiği kısaltırken taban lastiğini traşlamamışlar. Belki siz istememişsinizdir, siz bilirsiniz. Bir de şu tetik grubunu kasaya bağlayan pim ya kısa ya da bir tarafından fazla itilmiş. Bu da görsel olarak önemli değil ama atıştan önce pimin yerine tam oturduğuna emin olun. Aksi halde azar azar yerinden çıkabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2013, 22:14:35 »
Hayırlı olsun.Stoeger malum en iyi yerli tüfekler arasında,yalnız ahşap konusuna daha dikkat etmeleri gerekiyor,bildiğim kadarıyla dışarda yaptırıyorlar fakat hem daha iyi bir firma bulmaları lazım hem de delux seri bir tüfekte daha yüksek dereceli bir ahşap kullanmaları çok daha uygun olur diye düşünüyorum.Ahşabın bağlantı noktaları biraz özensiz, tırtıklar da çok daha iyi olabilir.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2013, 19:41:20 »
 Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Tüfeği 66 namlu aldım. Aldığım yer (istanbul Komando Av) kendi şoklarının haricinde 3cm uzatma sağlayan extra full şok verdi. Ördek avına da gittiğimiz için en çok buna sevindim doğrusu:)
        Volkan bey, öncelikle teşekkür ederim. Pim her iki taraftanda o şekilde belki sıfıra sıfır yapılabilirdi. Ama yerine  oturduğunu anlayabiliyorsunuz. Bir sıkıntı yok.
        Kamil bey sağolun. Ahşap konusuna katılıyorum çünkü biz bu tüfeği alırken deluxe diye alıyoruz. Bu yüzden de normalden daha fazla para ödüyoruz. Deluxe modeli 3 numara ceviz diye geçiyor ama bana sorarsanız 1 buçuk bilemedin en fazla 2 numara. Birde el kundağının bazı yerlerini içerden ben zımpara yaptım. Gerisini siz düşünün! Dipçiği kısalttırmak için gittiğim dükkandaki ahşapların kalitesini gördükten sonra bu kesinlikle fabrikanın düzeltmesi gereken bir sorun diye düşünüyorum! Ahşap konusunu kafaya takmazsak gayet başarılı.
       Mert bey ve Mehmet bey sizlerede teşekkür ederim.

yükle resim     

Bugün öğlen gazete kağıdı, mandal ve biraz misina kullanarak yaptığım hedef kağıtları üzerinde tüfeğimi değişik marka fişeklerle 30 adımda daha sonra da 40 adımda test etme imkanım oldu. Bu basit hedefi yapmak isteyecek arkadaşlara tavsiyem yanlarına 2-3 mandal fazla alsınlar, ben iki tanesini atış sırasında parçaladım çünkü:)
         Denediğim bütün fişeklerle grupman gayet iyiydi. yalnız Rc'nin fişekleri sanki grupman olarak çok az daha iyiydi. Tabi benim için önemli olan gazete kağıdındaki grupmanı değil, hedefteki etkisi. Onu da deneyerek öğreneceğiz. Bir de artık bazı yerli fişekler yabancılar kadar iyi fişek üretiyorlar, o yüzden de paranın ülkemizde kalması açısından ben yerli fişek kullanma taraftarıyım.
        İki kutu fişek attım. Seri 5 li atışlardan birinde gökyüzüne doğru desteksiz atarken 2'nci fişeği sıkıştırdı. Demek ki desteksiz atmamak gerekiyor:) Bunun haricinde birde seri atışlardan birinde namlu yatağı fişeği aldığı yerde kısa süreli alevlenme oluştu. Çok seri de atmamak gerekiyormuş, galiba barut sıkışması ya da yanmaması gibi bişey mi oldu anlayamadım:) Bunlar haricinde bi sıkıntı olmadı. Önümüzdeki günlerde deneyimlerimi ve tüfeğin bir sıkıntısı olursa paylaşırım.  Herkese saygılar..

İstanbul-1980

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2013, 23:12:36 »
O alevi boşverin, çoğu otomatikte oluyor. Şu hedefin kenarlarını neyle desteklediniz?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2013, 00:08:05 »
         Bildiğiniz balık misinası kullandım bir ucunu mandallara diğer ucunu dallara bağladım. Atış esnasında misinalar zarar görmedi fakat iki mandalı uçlarından vurdum. Bu şekilde basit hedef kağıdı yapmak isteyen arkadaşlar yanlarında 1-2 fazla mandal getirlerse iyi olur.

İstanbul-1980

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2013, 00:09:54 »
hayirli olsun gule gule kullanin allah kaza belavermesin rasgele
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2013, 08:59:16 »
Barış bey selamlar. Hayırlı olsun yakışıklı tüfek. Ahşap kalitesi konusunda haklısın hatta bence standart saten gibi geldi. Penetrasyon konusundaki denemelerini belkiyoruz. Saygılar,
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2013, 10:59:17 »
Barış bey hayırlı olsun yeni tüfeğiniz güzel günlerde kullanmak nasip olsun sizi ve bizi utandırmayacak bir tüfek olacaktır stoeger ava 1 saçma deymesi yeterli zehir saçıyor bu tüfek :) :) :)
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2013, 22:27:15 »
    Hayri bey, ilhan bey, halil bey hepinize teşekkür ederim, Allah razıolsun.
    İlhan abi ben en çok rc32 yi beğendim. Yaf'ın dispersante fişekleri vardı 8-9 numara onlar da çok iyiydi. Eski senelerden kalma zuber 34gr 8 numara vardı beni en çok şaşırtan onların düzenli dağılımı oldu:) B&P Long Range, RC S4, Meca'da iyi dağılım yaptı. Yanımda bunlar vardı. Evde Rc, B&P ve Mirage'nin dispersanteleri var haftasonu fırsatım olursa onları da deneyip paylaşırım.   Herkese saygılar..

İstanbul-1980

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #12 : 30 Aralık 2013, 23:54:19 »
    Hayri bey, ilhan bey, halil bey hepinize teşekkür ederim, Allah razıolsun.
    İlhan abi ben en çok rc32 yi beğendim. Yaf'ın dispersante fişekleri vardı 8-9 numara onlar da çok iyiydi. Eski senelerden kalma zuber 34gr 8 numara vardı beni en çok şaşırtan onların düzenli dağılımı oldu:) B&P Long Range, RC S4, Meca'da iyi dağılım yaptı. Yanımda bunlar vardı. Evde Rc, B&P ve Mirage'nin dispersanteleri var haftasonu fırsatım olursa onları da deneyip paylaşırım.   Herkese saygılar..

Barış yazdıklarına bakınca fişek seçmediği anlaşılıyor. Demekki doğru karar vermişsin. İyi geceler.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2013, 14:47:59 »
Barış yazdıklarına bakınca fişek seçmediği anlaşılıyor. Demekki doğru karar vermişsin. İyi geceler.
Stoeger'in Öyle kötü alışkanlıkları yoktur :)
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2014, 23:40:30 »
hayırlı  olsun barış  kardeşim  bu  tüfeği aldığına  pişman  olmayacaksın  32  gr  aşasını deneme  fişekte  zaten  dipcik  ayarı  yapılmış süper kardeşim  kaçırmassın  artık  sadece  kırmızıya  oturt  nefes tut  at  şaşıracaksın  hehhe
DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 07 Ocak 2014, 23:43:39 »
tüfeği  kendi  kısaltıcak  olanlar  1 cm  keserseniz  4  cm  kısalır  bunu  unutmayın  sorun  yaşamassınız 
DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 08 Ocak 2014, 00:32:43 »
      Sağolun tugay bey, teşekkür ederim. Gerçekten de öyle. Tüfeğin vuruş gücü normalin üzerinde. Hayvana tek saçma değmesi bile bitiriyo olayı. Bana sorarsanız fişek seçtiği falan yok. Gerçi kış olması nedeniyle henüz düşük gramlı fişek denemesi yapamadım ama en kısa zamanda deniyecem. Yalnız dikkat ettim bazı insanlar sürekli bu markayı kötülüyor. işin tuhafı bu tüfeği hiç kullanmayan insanlar bunlar. Daha geçen gün adamın tüfeğinin yayı arızalanmış siz de takip etmişsinizdir bir sürü insan Stoeger yok şöyle kötü, yok böyle kötü. Adam da en son yazmış fabrikayı aradım hemen ilgilendiler 3 gün içinde tüfeği yapıp göndereceklermiş diye. Ya kardeşim bu tüfek işi biraz da şans değil mi zaten hangi marka da sorun çıkmaz denilebir ki? Ben otomatiğe niyetlendiğim de size sordum google sordum araştırdım aldım. Stoeger benim babamın fabrikası değil. Eski Vursan'ı Beretta satın almış.. Gayet de memnunum, iyiki almışım, iyiki al demişsiniz.

İstanbul-1980

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2014, 02:21:14 »
banada bu tüfeği önerdiklerinde çok korktum bu kadar para verecez randıman alamayız diye ama gerçekten süper tüfek at düşüşü izle böle bir tüfek yok
DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 13 Ocak 2014, 17:51:45 »
hayırlı olsun güle güle kullanın Barış bey..seri atışlarda bir sıkıntı çıkmaz..desteksiz yada destekli atış farketmez..mekanizma biraz alışıncaya kadar 36,34gr fişek kullanın..ben geçen gün ördek avında mola esnasında takozu söküp , bakalım çok seri atış yapılabiliyormu deneyeyim dedim..5er adet olmak üzere iki kere seri atış yaptım...yapılabilecek en hızlı atışı yaptım her ikisindede..daha hızlı atılamaz tahminim..çok hızlı tetik çekmeye çalıştım ama daha hızlı çekende vardır belki...winchester SX3 ten aşağı kalır yanı yoktu..yarıştırsak belki sx3ü geçer seri atma konusunda :D hiçbir sorun çıkmadı takır takır saydırıyor..ava o kadar seri atış yapılması imkansız zaten..atılmasıda saçmalık olur..ben memnunum saat gibi oldu tüfek...size yeni Tüfeğinizle kazasız belasız bol avlar dilerim.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2014, 17:58:49 Gönderen: Şahin BİTEN »

mehmet şenol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 13 Ocak 2014, 18:01:40 »
Barış Bey Tüfeğin dipçiğinin kısaltılması atışlarınızda üst veya alt vurmaya sebep oldu mu? Modifiye ettirmek sağlıklı mıdır sizce? kafamı çok kurcalıyor, yenı tufek almak istiyorum şu 3 tüfek üstünde düşünüyorum. Stoeger m200, Akkaş 212, Altay Akkar A22...Ben öyle 24-28 gr atan kişi değilim, benim isteğim attığımda tüfek cansız düşürecek.
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2014, 23:03:33 Gönderen: Mehmet ŞENOL »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 13 Ocak 2014, 18:14:36 »
Barış Bey Tüfeğin dipçiğinin kısaltılması atışlarınızda üst veya alt vurmaya sebep oldu mu? Modifiye ettirmek sağlıklı mıdır sizce? kafamı çok kurcalıyor, yenı tufek almak istiyorum şu 3 tüfek üstünde düşünüyorum. Stoeger m200, Akkaş 212, Altay Akkar A22...Ben öyle 24-28 gr atan kişi değilim, benim isteğim attığımda tüfek cansız düşürecek. Bu yönü ile elimde rus çifte baikal var hayranım ama otomatik de kullanmak istiyorum. Ama ne alacağımı artık sapıttım. Doğru tüfek hangisi bu soruyu da genel arkadaşlara sormak istiyorum. Kullananlar eğer yol gösterirse sevinirim. Stoegerde sadece dipçik uzunluk sıkıntım var bunu omuzlayarak denedım malesef :(

tetik çekme mesafesi bana sorun çıkarmıyor..ama siz stoeger MD2000 Alır ve dipçiği kısaltırırsanız 36cm yaptırın tetik çekme mesafesini..size tam uyacağından eminim standardıda bu zaten..daha kısa olunca alt vurur hep..benim pozede biraz kısa ve uzak atışlarda alt vuruyor bazen....stoeger MD2000 28gr 7 , 8 , 9 numarayı çok sever..özellikle RC2 28gr ve saga 28gr..yaz kış mevsim seçmeden cansız düşürüyor bu fişeklerle..benim tecrübelerime göre bendeki tüfek kışın7 numarayı daha çok seviyor..tabi 32veya 34gr atılabilir kışın garanti olsun diye..canlı av düşmedi daha stoegerle...attığım paket..vurulmuyorsa kendi hatalarımdan..iri saçmayı sevmiyor pek..ama 7 numarayı bulsun coşuyor tüfek...ördektede 7 numara deneyeceğim artık..hiç atmamıştım ama tüfek 7 numarayı seviyor..bakarsın ördeğide paket yapar.

mehmet şenol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 13 Ocak 2014, 20:15:38 »
Teşekkür ederim Şahin abi, bu bilgiler bana yön verecektir..

mehmet şenol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 13 Ocak 2014, 20:58:19 »
Abı son olarak eger yaptıysan tavsan ve keklıktekı performansı nasıl? bızım burda genelde bu ıkısıne gıdebılıyoruz dıgerlerı bıraz zor..

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 14 Ocak 2014, 03:18:44 »
Abı son olarak eger yaptıysan tavsan ve keklıktekı performansı nasıl? bızım burda genelde bu ıkısıne gıdebılıyoruz dıgerlerı bıraz zor..

keklikte denemedim,bir kere tavşana gittim 32gr 7 numara mirage attım 20 metre mesafede elek olmuştu tavşan..üveyik ve bıldırcında yaralı düşen kuş olmadı..çok uzak mesafelerde çok güzel üveyik vurdum attığım kuş havada infilak etti..üveyikte titano  8 numara , saga 28gr 7 , 8 , 9 numara , RC2 28gr 7/5 , 8 , 9 numara kullanırım mükemmel uyum sağlıyor tüfeğimle..şok olarakta hep3 şok takılıdır..sadece bıldırcında 5 şok takarım..düşünüyorsan eğer hemen al..güzel silahtır insana güven verir..biraz ufak saçmayı seviyor işte o kadar..7 , 8 numara..çok soğuk hava olmadıkça 28,30gr fişekler yeterli..soğuk havada 32,34..

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 14 Ocak 2014, 18:53:58 »
           Kardeş fişek seçimini uygun yaptıktan sonra Stoeger'in asla şakası olmaz.Şahin beye kesinlikle katılıyorum.Ben çok özel avlar haricinde meca,sterling ve özkursan gibi yerli fişekleri tercih ediyorum.Sıkıntı yok.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ