Bu fişek 34 g olduğu halde 1050 bar yazılmışsa 740 bar üzerinde basınca sahiptir. Magnum testinden geçmiş tüfeklerde kullanılması gerekir. Bu yazdığım C.I.P komisyonunun kararı; ülkemiz dahil değil. Ülkemizde magnum olsun olmasın tüm tüfekler 1200 bar ile test ediliyor diye biliyorum. Fakat bu 1200 bar fişek kullanabiliriz anlamına gelmiyor. TS 870 için ne anlama geldiğini bilmiyorum, kitapçığı elimizde yok. Fakat C.I.P için en basınçlı fişeğin belli bir oran fazlası ile tüfeğin test edilmesi şart ve o da magnum için 1370 bar. Anlayan anlamıştır.
Bu gramla bu basınç, fişeğin süratli olmasından olabilir. Sanmıyorum ki 1000 barı bile bulsun ama 800-900 bar vardır. Şu tüfek 1200 barla test edilmişse namlu bu fişeklere dayanması gerekir. Fakat bu markanın tescilsiz üretim yaptığı söylentisi var. Tescilsizse Sanati ve Ticaret Bakanlığı mühendisleri eşliğinde yapılması gereken sürşarjlı fişek testine girmemiş olabilirler. Bu da sağlamlığını şüphede bırakacak bir noksanlık. Test edilmedi diye sağlam değil demek doğru olmasa bile sağlam demek de cesaret ister.
Yukarıda birisi aynından bir tüfeğin dağıldığını yazmış. Gerçi namluya bir şey olmadı demiş ama zannederim tetik grubu ve belki sürgü hasar görmüş. Biz ne diyebiliriz bilmiyorum.