Gönderen Konu: Lütfen tavsancılara saygı gösterin  (Okunma sayısı 1622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Lütfen tavsancılara saygı gösterin
« : 26 Aralık 2013, 23:52:32 »
   Tavsan avı zordur ve çok emek ister bunu herkes bilir. Başımdan geçen bir olayı size anlatmak istedim. Bizim burada çok oluyor o yüzden bu sıkıntımı burada paylaşmak istedim.
    Son 1 ay içinde İstanbul'dan gelen avcılar yol kenarında durarak ve uyanıklık yaparak "tavsan mı , domuz mu , hangi avı yapıyorsunuz" diyorlar. "tavşan avı" deyince "tamam rast gele" diyerek 100metre ileri gidip köpeklere bipeer takarak kopoyların av bölgesine köpeklerini salıyorlar. Geçende 4 haftadır gittiğimiz bir türlü kuş avı yapanlar yüzünden vuramadığımız tavşanı bu hafta çarşamba günü abimler vurmuş ve 7.45kg gelmiş. Tavşanın boyu posu önemli değil ama burada bir emek var.
     Geçen hafta da aynı durum benim başıma geldi. Köpekler tavşan kovarak bana doğru gelirken "domuz mu tavşanmı avı yapıyorsunuz" diyen avcı arkadaşlar tavşan kelimesini duyunca köpeklerini tamda kopoylar ile benim arama salarak avı bozmuştur. Birde helal devrem bravo diyerek ateş ettiler. Bunu üzerine sinirlerime hakim olamayıp  hiç te hoş olmayan ve sonradan kendimi çok kınadığım bir hareket yaptım. TÜfeğimle onların olduğu bölgeye hava doğru 3+3 toplam 6 adet fişek attım. Çok şükür bir kaza bir kaza olmadı. Ama olacak bir tartışmada sinir hali ile ne olacağı belli değildi.
    Silivri tarafında av yapanlardan rica ediyorum. yakınlarınızda kopoy oynak yapıyor ya da tavşan kovuyorsa lütfen 300 500 metre ileride avlanın. İnanın illallah ettik artık şu yapılan rezillikten.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
Ynt: Lütfen tavsancılara saygı gösterin
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2013, 11:15:50 »
Çok doğru bir olaya değinmişsin Cüneyt. İşte tam olarak anlatılan ve yapılması gereken doğru hareketlerin bütününe ''AVCILIK ETİĞİ'' diyoruz.  Maalesef ki bu etikten mahrum kalmış olanlar diğer avcılara saygı göstermemekte. Ben babadan avcı değilim ama belki 500 tane dedem yaşında avcı var ustalarım arasında.  Ve her zaman ''Oğlum; ne avı yaparsan yap, avcı avcının üzerine köpek salmaz.'' derlerdi. Biz bunları temelden öğrendik ve bizden sonraki nesillere de aktarmak ve öğretmek boynumuzun borcu. Çok önemli bir durum aslında... Düşünün, belki o avcının sadece 1 pazar günü var, haftada 1 gün ava gidip zevkini yapmak istiyor.   AVCILIK ETİĞİ nedir bilmeyen başka bir gurup ise (kuşçu olsun, tavşancı olsun) gelip onların bulunduğu meraya tabiri caizse küfür eder gibi köpek salıyor... Bu konu çok geniş, önemli ve tehlikeli...  Allah muhafaza bu sene bu konu hakkında bir kaza yaşanmaz inşallah... Rastgele... 
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
Ynt: Lütfen tavsancılara saygı gösterin
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2013, 14:33:11 »
eeee bende denk geldim, av köpeğimin fermasında kuşu vurupta zorla ağzından kuş alan 45 yaş civarına ulaşıp da avcılık nosyonunu alamamış avcıda gördüm, bu nosyonsuz ve düstursuzlar maalesef her yerde mevcut......Üzüldüm....Geçmiş olsun.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''