Gönderen Konu: Trakya'da Bu Sene Çulluk Neden Az?  (Okunma sayısı 2523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Trakya'da Bu Sene Çulluk Neden Az?
« : 26 Aralık 2013, 15:35:50 »
Ben Edirne Keşan'da oturuyorum. 1 aydan beri her hafta sonu oturduğum bölgeye yakın meşelik alanlarda çulluk avına çıkıyorum.Geçen sene bu tarihlerde meraya girdiğimizde 8-10 kuş kaldırıyorduk şimdi aynı merada 2-3 kuşu zor görüyoruz.Bunun nedeni havaların yağışsız geçmesi,toprağın nemsiz kuru olması, çulluğun yeterli besini bulamaması mı?  Bu aydan sonra, ocak ayında çulluk sayısında artış olur mu yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Trakya'da Bu Sene Çulluk Neden Az?
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2013, 09:57:56 »
Ufuk Bey geçmiş olsun umarım pars en kısa zamanda iyileşir.Bizim buralarda çulluk avına pek rağbet yok genelde kışın tavşan ördek avı  yapılıyor.Ben kuşçu (pointer) köpeğim olması nedeniyle çulluk avına çıkıyorum.Siz yine de 30 kuş vurmuşsunuz bence epey iyi.Ben o sayının yarısına dahi ulaşamadım bunda köpeğimin pointer olmasının da etkisi var diye düşünüyorum. Bıldırcında çok iyi olan köpeğim,çulluğa da bıldırcın gibi yakın ferma vermesinden dolayı çulluk beklemeden, kendine çok yanaştırmadan uçup gidiyor.Bu nedenle zaten seyrek olan çulluğu vurmak iyice zorlaşıyor. Sanırım çullukta en fazla iş yapacak köpekler uzaktan ferma vermeleri açısından setterler.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2014, 22:33:23 »
Hayati bey çulluk azlığı konusunda fikirlerinize katılıyorum, bende keşan'da oturuyorum aynı sıkıntı bende de var her hafta meraları gezmeme rağmen çulluk çok az, bu gün akşam kadar gezmeme rağmen(köpek ile) kaldırdığım kuş sayısı 3, hiç atış pozisyonu olmadan eli boş döndük.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2014, 11:41:17 »
Keşan, enez,ipsala  trakya'nın güneyinde kalıyor.Trakya'nın kuzeyinde yer alan kırklareli bölgesinde güzel çulluk avları yapıldığını duyuyoruz.O bölgelerde meşelik ormanlık alanların daha geniş yer kaplamasının etkisi var sanırım.Ocak ayından ben yine de umutluyum...
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980