Emliyet genel müdürlüğü 01,11,2012 tarihli alımı satımı yasaklanan av tüfekleri ile alakalı genelgesi
Üretim izni bulunmayan yada marka tescil belgesi bulunmadığından başka marka tescil belgesi ile üretilen “Vatan (Kennedy), by star army serra”, “Star Huğlu”, “Azizoğlu ve çörtil” markalı yivsiz av tüfekleri ile sadece ihraç kaydı ile üretim izni verilen “Akdal MKA” 1919 model yivsiz av tüfeklerinin ruhsata kaydının yapılmaması, ruhsatlandırılmış olanların, ruhsatlarının iptal edilmesi, av bayilerinde bulunanlarla ruhsatı iptal edilen yada ruhsatlandırılmak amacıyla yukarıda ismi geçen bu tüfekleri üreten firmalar hakkında yapılacak adli işleme esas olmak üzere, Konya valiliğine ihraç kaydı ile üretim izni verilen “AKDAL MKA” 1919 model yivsiz av tüfeklerinin ise Üçyıldız silah ve otomotiv sanayi ltd. şirketi hakkında yapılacak adli işleme esas olmak üzere İstanbul valiliğine gönderilmesi, yapılacak olan işlemlerden sonra bilgi verilmesi istenilmiştir.
Üretim izni olmayan tüfeklerle ilgili Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen adli tahkikatın devam ettiği, Vatan silah sanayi tarafından 13.12.2012 tarihinde Kennedy Markası için tescil alınıp faaliyet izin belgesine işletildiği, tescil tarihinden sonra faturası kesilmiş tüfeklerin ruhsatlandırılması, bu tarihten önce üretilen ve ruhsatlandırılan tüfeklerin toplanmasına devam edilmesi, Beyşehir Cumhuriyet başsavcılığının şifai talimatı ile toplanması gereken “by star army serra, star huğlu, azizoğlu, çörtil markalı tüfeklerin toplanmasına devam edilmesi, görevlendirilecek olan bilir kişi raporu hazırlanıncaya kadar tüfeklerin birimlerde geçici olarak muhafaza edilmesi, sadece toplanan tüfeklerle ilgili muhafaza altına alma tutanağı, tüfek ruhsat fotokopisi ve tüfek sahiplerinin kimlik fotokopilerinin Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasına eklenmek üzere Beyşehir İlçe Emniyet müdürlüğüne gönderilmesi, geçici olarak muhafaza altına alınan tüfeklerle ilgili ne tür işlem yapılacağı konusunda yürütülen soruşturmanın sonucunda tekrar bilgi verileceği bildirilmiştir.”
Evet arkadaşlar yukarıdaki yazıyı tüfeğini teslim eden kişiden elime geçti. Şu an için teslim alınan tüfeklerin akıbeti ile ilgili net bir bilgi yok. Tabi ki bu adli sürecin sonunda netleşecek. Konuyu açmamızın nedeni, bu tüfek sahibi arkadaşlarımıza bilgi vermek amaçlıdır. Konuyu takip edip sizlere bilgilendirme yapacağız.