keklik etinin bir yemeyi,
ónce sirkeli, maydanozlu,limonlu. suda 15,dk, bekleteceksin kekliyin etine, kekliye devne yapragi, ezilmemis taneli kara biber,deniz tuzu koyarak az biraz kimyon koyup kekligin etine iyice hasliyacaksin, haslamis keklik etine keminlerinden ayiracaksin, az miktarda tere yagda kekliyin etine kizartacaksin kizarmis keliyin etinin hepsine pilavi koymuyacaksin birazina ayiracaksin kizarmis kekliyin etinden, kalan keklik etine hazirladigin pirincin icine koyarak pilavin icine koyup pilavla birlikte bisireceksin, kekliyin etine, az miktarda ayirdigin kekliyin etine birazdaha tere yagda kizartip pilavin ústúne koyacaksin, bu pilavli keklik etinin ústúne yeni uyutulmus karabiber dókeceksin kara biberin kokusuna duyacaksin yemegi yerken, yeni uyutulmus olmassa karabiber hem gúzel olmaz, hem gúzel kokmaz karabiber, kekliyin pilavli eti yemeyi hazirdir,
yaninda biber tursusu yiyceksin biber tursusu, ónce biberi haslarsin suda veya kózde bisirirsin biberin kabina soyarsin, dograr icine ezilmis ceviz limon suyu veya sirke koyarsin yag sarimsakda koyarsin biber tursuna,,, diyer biber tursusuda kózde bisirdigin biberide kabi soyulmus domatez ve sogan maydanozda koyabilirsin bu sekildeki biber tursusuna nar eksi ve limon konur,
bu biber tursunusa yapamazsan, domatez salatasi yap sogan, kabi soyulmus bolca domatez,maydanoz dogra, az miktarda siyah zeytin koy salatayi nar eksisi veya limon koy salatayi, benim tercihim nar eksidir,
kullanacaginiz tuz deniz tuzu olmali,
ondan sonra afiyetle yeeeeeeee kekliyin etine, ústúne túrk kahfesi icmeyi unutma.........
cok gúzel bórúlce tursusu vardir, keklik etinin yaninda yenen ama cok yer bilmez bórúlce tursusuna...........haslanmis siyah taze bórúlce ve eksi olarak konan tursuya ermemis gók koruk úzúm suyu ile ve sarimsak bol miktarda ezilmis cevizle yapilir, tursu,
bu tursuya yapmak icin eylúlde ermemis úzúm korugu bulacaksin eylúl aylarinda yetismis bórúlce bulacaksin, yapacaksin, tursuya,,,