Gönderen Konu: Stoeger m2000 (sentetik) mi?-Armsan Phenoma (carbo) mu?  (Okunma sayısı 5572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan COŞKUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba sayın avcı abilerim ve avcı arkadaşlarım.Yarı otomatik tüfeklerde son zamanlarda kinetik sisteme geçilmeye başlanması Stoeger'i,seri atışları ve estetik görünümü de Armsan Phenomayı tercih konusunda karşı karşıya getirdi.Sizce(Domuz,bıldırcın,çulluk,tavşan,ördek avı için...) hangisi daha iyidir?Birde kafama takılan,phenomadaki ağır yük pistonu kaç gr ağırlığındaki fişekler için kullanılacak?,sürekli onu kullansak problem olur mu?(sök-tak derdi olmaması için..).konu ile ilgili bilgi ve düşüncelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Hakan COŞKUN
1991 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
Ynt: Stoeger m2000 (sentetik) mi?-Armsan Phenoma (carbo) mu?
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2013, 17:27:34 »
Armsan Phenoma carbo kullanıyorum ve yedek kısa namlusu ile beraber aldım. memnunum o dediğin pistonu hiç kullanmadım.yerinde duruyor

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2013, 21:03:37 »
Seçime yardımı kullananlara bırakayım. Ağır yük pistonunun da sınırını bilmiyorum aslında ama ben olsam boş kovanların dışarı uçuşuna göre karar verirdim. Boş kovan 4-5 m ve ötesine düşüyorsa ağır yük için olanı denerdim. Onunla da en az 1 m uzağa gidiyorsa bence uygundur. Bu sayılar farazi ama ana fikir mekanizmanın (sürgünün) kasanın arkasına çok sert vurmamasına çalışmak. Tabi çok yavaş çalışırsa da arada besleme sorunu olabilir. Biraz deneme yanılma gerek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2013, 22:55:28 »
selamınaleyküm.volkan abi burada konuyu açan abim kızmazsa bişey soracaktım.bu haftası sonu kendim doldurduğum kurşunu hedefe attım Dağdelen 61 namluyla özkaranın global kurşununu 1.70 d20 ile 2 3 metre uzağa fırlattı iyi bişeymi kötü bişeymi acaba?
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2013, 22:39:53 »
selamınaleyküm.volkan abi burada konuyu açan abim kızmazsa bişey soracaktım.bu haftası sonu kendim doldurduğum kurşunu hedefe attım Dağdelen 61 namluyla özkaranın global kurşununu 1.70 d20 ile 2 3 metre uzağa fırlattı iyi bişeymi kötü bişeymi acaba?
Aleyküm selam Yücel kardeşim. İyi bir şey. O sertlikte kurşun için çok iyi. Sürekli 4-5 m giderse mekanizma çok sarsıntı verir ama 2-3 m çok olası, normal.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2013, 23:09:48 »
Hakan bey merhaba ben phenoma carbo kullandım geyet güzel ve nişana gelen bir tüfek bence carbonun tek kusuru cok dandik kaplaması var çabuk çiziliyor . Ağır yük pistonu 40 gram ve üzerinde kullanılıyor.  Stoeger sentetik olanlarındada biraz denge problemi var diyorlar. Bende yeni akdaş ak 212 aldım kinetik tüfek cok hoşuma gitti armsan fiyat olarak cok sisirilmis gibi geliyor bana birde % 20 zam yapmaları can sıkıcı bence ben 900 liraya aldım akdaşı akdaş başlığı altında paylaştım resimlerini falan istersen bir bak. Ama armsan dersen illada parlak olanlarından al derim

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2013, 11:04:33 »
Aleyküm selam Yücel kardeşim. İyi bir şey. O sertlikte kurşun için çok iyi. Sürekli 4-5 m giderse mekanizma çok sarsıntı verir ama 2-3 m çok olası, normal.
Teşekkürler abi çok sağol.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2013, 11:07:46 »
bencede fiyat olarak çok şişiriyolar ata ile armsan bu konudan dolayı hiçmi hiç ilgimi çekmiyor ve hafif oluşları.10 tane tüfek alsam hatsandan vazgeçmem.40 gr üstünde piston değiştiriyosun ne saçmalık tek pistonla 24 ten 57 gr kadar at hatsanda.yükselen spor bantı yüze gelişi dengesi her gidişimde bayide tüfeği elime alıyorum allah bi gün nasip eder inşallah.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hakan COŞKUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2013, 23:58:20 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim.akdaş'a da baktm ama sanrm yeni bir silah o yüzdn tedirginim bazı konularda.stoeger çaktırıyor,armsan öldürmüyor diyenleri de duydum.Normalde bu 2 silah ilgi alanımda ama yorumlar böyle olunca karar veremiyorum.
Hakan COŞKUN
1991 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2013, 01:27:35 »
Arkadaşım armsan öldürmüyor diyenlerin ya kullandığı fişekten yada iyi nişan alamadığından yani avcı tabiri ile gıt dutturduğundan bende beretta urika 2 vardı sattım gerek yok adamlar avrupa ayarında tüfek yapıyorlar bunlar varken avrupa tüfek bile alınmaz boş fişeği uzağa yakına atma hikayeside namludaki gaz delikleri ile alakalı boşunu uzağa atan tüfeğin namludaki gaz tahliye delikleri geniştir 24 gramda bile boşu 5 metre ileriye atar o tüfeğin deliciliği az olur çabukta kirlenir boşu yakına atan tüfekte daha az gaz kaybı olur mesafesi deliciliği fazla olur kirlenmeside az olur gaz delikleri küçük dar olan bi tüfek belki 24 gramla çalışmaz boş kovanı 5 metre ileriye fırlatmaz ama gücü poze ile kinetik otomatikle aynı olur onlar kadarda adamı dövmez yerli tüfek fabrikalarını gerçekten tebrik ediyorum hepsinden Allah razı olsun avrupayı hiç aratmıyorlar(fiyatcada) ;) ;D
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 01:33:26 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA