Gönderen Konu: FRANCHI AFFINITY SİYAH SENTETİK İLK İZLENİMLER..  (Okunma sayısı 157812 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uğur ÖZDEMİR

• *
  • 532 113 66 44
Ynt: FRANCHI AFFINITY SİYAH SENTETİK İLK İZLENİMLER..
« Yanıtla #175 : 20 Mart 2014, 21:33:32 »
Hayirli olsun ziya bey artik kazlar ordekler kacamaz elinizden ben daha hayirlayamadim hangi fisek ve gramajlarda verim.aldiniz mutlaka paylasin
Tuncay bey orgut gibi yayiyor tufegi le group de franchi :)
Hayatta en iyi bildiğim şey Haddimdir.

1981 ADANA

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #176 : 20 Mart 2014, 21:57:55 »
iyi dilekleriniz için teşekkürler.
tüfeği alır almaz kaptım birkaç çeşit fişek hemen araziye. öncelikle en merak ettiğim ve bulabildiğim en düşük gramaj olan 28 gr 10 numara yafları doldurdum ve destekli olarak 3 tane arka arkaya sorunsuz attım. arkasına tekrar doldurdum ve bukez desteksiz atmayı denedim ilk fişekte sorun olmadı ancak 2. fişek attıktan sonra 3. namluya oturmadı, eh desteksizde olur okadar dedim.
arkasına 32 ve 34 gr desteksiz attım hiçbir problem olmadı.
ve imkanlar dahilinde götürdüğüm kartonlara 30 metreden 32 gr 5 no saçma ve 5 numara şok ile oldukça güzel dağılım yaptı.
ancak şimdiye kadar gazlı sistem yerli marka kullanmış biri olarak şunu söylemeliyim ki mübarek sanki top gibi patlıyor. 34 gr atışlarında sarsıldım gerçekten. ama insana acayip güven veriyor.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #177 : 20 Mart 2014, 23:53:20 »
Sayın Donma,
tekrar hayırlı olsun tüfeğiniz..
Hafif, kinetik ve hedefe atış yapılan- ava atarken patlama yada geri tepme korkusu bilinçli yada bilinçaltında olmaz ama hedefte olur- üstelik ılık sıcak havada her tüfek teper..
İnşallah kullandıkça seveceksiniz..
Yazın 24-28 ılık sonbahar 30 kış başı 32 sonrasında 33-34 gram extreme fırtına ve eksi derecelerde 35-36 gram fazlasıyla yetip artacaktır..
Benim Affinity ile B@p,Diana,Rc jk6 35,Zuber fişekleri denediğim fişekler içinde iyi pattern aldıklarım oldu..
Penetrasyonu ise gayet iyi idi..A400 le kıyasladık fark barizdi..
Bir miktar kullanıp yay tansiyonu düşünce 21gramla bile sıcak havalarda çalışacağına inanıyorum..
Selamlarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #178 : 21 Mart 2014, 10:09:29 »
.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 17:32:23 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Çağkan DURMAZ

• *
« Yanıtla #179 : 22 Mart 2014, 02:44:36 »
Tuncay abi simdi senden bi yardim istiyorum evet dediğin gibi benelli gibi tufekler orjinal soklar 36 gr gibi fiseklerde bile verim iyi degil...bana truglo ported exdented gibi veya bu tür özel sok u nereden tehmin edebilirimm...yardimci olursan cok sevinirim abi
Çağkan DURMAZ
1992 çaycuma/ZONGULDAK

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #180 : 22 Mart 2014, 02:59:30 »
Tuncay abi simdi senden bi yardim istiyorum evet dediğin gibi benelli gibi tufekler orjinal soklar 36 gr gibi fiseklerde bile verim iyi degil...bana truglo ported exdented gibi veya bu tür özel sok u nereden tehmin edebilirimm...yardimci olursan cok sevinirim abi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Baki ALTUNIŞIK  satıcı,,, baki by
Avlak Üye
* aradığınız şok benim ilandaki şoktur ve corlsondan daha kalitelidir. 4 cm uzantısı ve delikleri vardır diğer extendedlardan daha uzundur.o delikler namlu ağzındaki basıncı azaltır ve daha düzgün (hemojen) grupman sağlar. I.M dur yani 3 nolu şoka tekabul eder.eğer illada carlson derseniz onu da getiririm hangisini isterseniz.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2014, 03:00:40 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #181 : 22 Mart 2014, 20:14:49 »
Tuncay abi simdi senden bi yardim istiyorum evet dediğin gibi benelli gibi tufekler orjinal soklar 36 gr gibi fiseklerde bile verim iyi degil...bana truglo ported exdented gibi veya bu tür özel sok u nereden tehmin edebilirimm...yardimci olursan cok sevinirim abi

illaki uzun ported olmasına gerek yok, bu markaların flush şok denilen normal şoklarıda hemen hemen aynı işi görüyor. bulabilirsen onlarda olur
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #182 : 22 Mart 2014, 22:21:00 »
illaki uzun ported olmasına gerek yok, bu markaların flush şok denilen normal şoklarıda hemen hemen aynı işi görüyor. bulabilirsen onlarda olur
aynen bende cordoba için ported şoklardan,benelli crio comford için flush şoklardan aldım.
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Çağkan DURMAZ

• *
« Yanıtla #183 : 22 Mart 2014, 22:50:40 »
Veli bey bir telefon numarasi verirseniz bi goruselim
Çağkan DURMAZ
1992 çaycuma/ZONGULDAK

Çevrimdışı Çağkan DURMAZ

• *
« Yanıtla #184 : 22 Mart 2014, 22:51:42 »
Ayhan bey sizinde numaranızı alabilirmiyimm
Çağkan DURMAZ
1992 çaycuma/ZONGULDAK

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #185 : 22 Mart 2014, 23:06:47 »
..
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2014, 22:52:42 Gönderen: Ayhan TAŞDEMİR »
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Tolga SEKU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #186 : 06 Mayıs 2014, 10:13:16 »
Sayın Tuncay bey,

Franchi affinity sentetik veya beretta a300 outlander almayı düşünüyorum ancak elimde 71 cm namlulu Armsan phenoma tüfek var. Bu  sebeple Franchi ağır basıyor. Amacım bu tüfeği alıp yerli tüfeklerin işkencesinden kurtulmak ve tüfek defterini kapatmak. Öncelikle bu iki tüfekten hangisini önerirsiniz?
Ayrıca franchi affinity de kulanılan şoklar beretta mobil şok mudur yoksa optima veya optima hp şok mudur?
Beretta a300 de kullanlan şoklarıda merak ediyorum. 

Aslında Franchi istememin tek sebebi 100-150 fişek sonrası phenomayı temizlemek için çok uğraşıyorum. Aynı durum a300 de de geçerli midir?yoksa a300ün kolay temizlenebilir pistonu işe yarıyor mu? Phenoma ile temizlik açısından kıyaslar mısınız?

Daha çok keklik tavşan ve üveyik avı yapmaktayım.
saygılar

« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2014, 10:14:55 Gönderen: Tolga SEKU »
1976 MANİSA

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #187 : 06 Mayıs 2014, 11:34:43 »
Sayın Seku,
Franchi affinity 7 cm lik Crio Plus şoklara sahip..Full Şok Mobil Şoklar İçin Extra Full Şok Ölçüsünde .685 inch..Modified .700 inch Yani (2) İmproved Modified ölçüsünde,Cyl (Silindir) şok .720 inch Skeet şok ölçüsünde yani şoklar 1 şok daha dar ölçüde..
Beretta A300 Outlander Tek 5 cm lik Modified (3) şok ile geliyor..
Beretta 2014 yılı itibarı ile 391 serisini bitirdi..Artık standart birleştirme konisi ve namlu çaplı tek model A300 Outlander..
A300 Outlander Self Cleaning Exhaust Valfi ile birkaç bin atışta temizlik istemez..Arka arkaya birkaç bin tane atmadım ama uzun zaman hiç temizlik yapmadan kullandım..
İki tüfek birbirinden çok farklı tüfekler..A300 daha konforlu,Affinity daha hafif ve estetik..Affinitynin işçilik kalitesi A300  den 1 adım önde..A300 Blued kaplama olarak paslanmaya çok meyilli..Yağı eksik edemiyorsunuz nemli mevsimlerde  üzerinden..
Şöyle de yapılabilir..A300 Sentetik alınıp Plakta,Ördek Tahtalı vb avlarda kullanılır..İyi bir ustaya el kundağı ve dipçik yaptırılır..Tüfek 3250 gramdan 2900 gramlara çekilir..Bıldırcın keklik vb.. gezme avlarında kullanılır..Bu son fikir benim niyetlerimden..
Yerden havalanan kuş avları ve üveyikte Affinity çok iyi ama arka arkaya atışlarda ve daha ağır gramajda Kinetik+Hafif oluşuyla konforsuzlaşıyor..
Birim paraya alınabilecek eniyi kinetik Affinity, Gazlı silah A300 Outlander..
Tercih sizin..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #188 : 06 Mayıs 2014, 20:57:27 »
Sayın Tuncay bey,

Franchi affinity sentetik veya beretta a300 outlander almayı düşünüyorum ancak elimde 71 cm namlulu Armsan phenoma tüfek var. Bu  sebeple Franchi ağır basıyor. Amacım bu tüfeği alıp yerli tüfeklerin işkencesinden kurtulmak ve tüfek defterini kapatmak. Öncelikle bu iki tüfekten hangisini önerirsiniz?
Ayrıca franchi affinity de kulanılan şoklar beretta mobil şok mudur yoksa optima veya optima hp şok mudur?
Beretta a300 de kullanlan şoklarıda merak ediyorum. 

Aslında Franchi istememin tek sebebi 100-150 fişek sonrası phenomayı temizlemek için çok uğraşıyorum. Aynı durum a300 de de geçerli midir?yoksa a300ün kolay temizlenebilir pistonu işe yarıyor mu? Phenoma ile temizlik açısından kıyaslar mısınız?

Daha çok keklik tavşan ve üveyik avı yapmaktayım.
saygılar

Tolga Bey yerli tüfeğinizin neyinden memnun değilsiniz tam olarak acaba?
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdışı Tolga SEKU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #189 : 07 Mayıs 2014, 16:07:26 »
Hakan Bey,
Aslında tüfeklerimden memnun olmadığım bir nokta yok. sadece Phenoma sık sık temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Buda resmen ızdırap olmaktadır. Özellikle çok atışdan sonra temizlemek saatler alıyor. özelliklede bior tapa kullandıysam

Akus süperpozem geldikten sonra iki kere fabrikaya gitti ve hala orada. İlk geldiğinde namlu üst atıyordu. Fabrikaya gönderdim düzelttiler. namluyu düzeltirken üst bandı eğilmiş. Şimdide onun için orada.

. Huğlu çift kırmam geldi tekrar fabrikaya gitti, Şu anda arızası yok ancak çift tetik çok sert, özellikle ön tetik. Ata süperpozem vardı sattım. Kurşun attıktan sonra tüfeği kıramıyordum. Hatsan pompalım vardı sattım. Mekanizma kapanmadan tetik düşüyordu. Huğlu süperpozem vardı sattım. külçe kadar ağırdı ve 1 3 sabit şokluydu.
Anlayacağınız yerli tüfeklerle bayağı haşır neşir oldum. Sanırım bir yabancı alıp , arkama bakmama zamanı geldi. Yabancı parasının 2 katını yerli tüfeğe bağladım. Ancak karşılığını alamadım.

1976 MANİSA

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #190 : 07 Mayıs 2014, 16:17:58 »
Hakan Bey,
Aslında tüfeklerimden memnun olmadığım bir nokta yok. sadece Phenoma sık sık temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Buda resmen ızdırap olmaktadır. Özellikle çok atışdan sonra temizlemek saatler alıyor. özelliklede bior tapa kullandıysam

Akus süperpozem geldikten sonra iki kere fabrikaya gitti ve hala orada. İlk geldiğinde namlu üst atıyordu. Fabrikaya gönderdim düzelttiler. namluyu düzeltirken üst bandı eğilmiş. Şimdide onun için orada.

. Huğlu çift kırmam geldi tekrar fabrikaya gitti, Şu anda arızası yok ancak çift tetik çok sert, özellikle ön tetik. Ata süperpozem vardı sattım. Kurşun attıktan sonra tüfeği kıramıyordum. Hatsan pompalım vardı sattım. Mekanizma kapanmadan tetik düşüyordu. Huğlu süperpozem vardı sattım. külçe kadar ağırdı ve 1 3 sabit şokluydu.
Anlayacağınız yerli tüfeklerle bayağı haşır neşir oldum. Sanırım bir yabancı alıp , arkama bakmama zamanı geldi. Yabancı parasının 2 katını yerli tüfeğe bağladım. Ancak karşılığını alamadım.

yerlilerin ne farkı var diyenlere duyurulur ;)

not:benim ilk tüfeğim yerli bir otomatikti,iyiki kötü çıkmış..bir daha yerli tüfek dolabıma sokmıycam dedim,aynen devam...ama bendeki yerlinin aynısı av arkadaşımda var yıllardır sıfır hatayla çalışıyor,bir standart yok malesef..
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Turgay ATAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #191 : 05 Temmuz 2014, 00:58:40 »
Desteksiz 24 gr atiyor mu acep?
1984-Ankara

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #192 : 07 Temmuz 2014, 10:41:56 »
Desteksiz 24 gr atiyor mu acep?

Desteksiz 22 gr da atıyor ama desteksiz 24 gr atabilmesi neyin ölçütü acaba?

Affinityin mekanizması zaten çok yumuşak,tüfeğin dipçiğini dizinize vurun,namluya fişek veriyor.
1982-Mersin

Çevrimdışı Turgay ATAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #193 : 07 Temmuz 2014, 12:09:20 »
Bir şeyin ölçüsü değil alacağım tüfeğin her koşulda çalışmasını istiyorum.
aşağıdaki videoda atmıyor o yüzden sordum.

1984-Ankara

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #194 : 07 Temmuz 2014, 16:00:32 »
Turgay Bey alacağınız tüfek av için tasarlanmış yarım otomatik bir tüfektir.

24 gr fişeklerin geneli atış için dizayn edilmiş fişeklerdir.

Bu fişeklerin her hangi bir oto tüfeği çalıştırıp çalıştırmaması ,tüfeğin her koşulda çalışıp çalışmayacağının ölçüsü olamaz kanaatimce.

Ayrıca tüfeğin fişek kıstırması genelde tüfekten değil fişekten kaynaklanır.

Bir videoda 21 gr eley marka fişeklerle atış denemesi vardı Affinitylerin ancak tekrar bulamadım kusura bakmayın.
O videoda şakır şakır çalışıyordu tüfek.

Bu arada ben elimdeki Affinity ile 2 koli 500 adet 24 gr bugatti attım,hiç sıkıştırma yapmadı.Bilginize.
1982-Mersin

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #195 : 20 Temmuz 2014, 00:40:02 »
İntensity 24 gr sorunsuz çalıştırdı.  Ama hava biraz sıcaktı. İnkar etmeyim. Zaten 24 gr sıcakta kullanılır.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Turgay ATAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #196 : 11 Ağustos 2014, 14:14:58 »
Teşekkürler.
1984-Ankara

Çevrimdışı Fatih TÜRKASLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #197 : 15 Kasım 2014, 00:15:35 »
Slm,
Franchi affinity wood ile fast pro arasındaki farkı bilen varmı?wood 500 tl daha pahalı.namluları aynı gözükmüyor fotoda.Hangisi daha yeni ve daha kaliteli???Bayi fiyat farkının wood un fiyat yükseldikten sonra piyasaya girdiğini idda ediyor ama bana pek inandırıcı gelmedi tabi,bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.tşkkürler,sayglar
Fatih TÜRKASLAN
1979 kayseri

Çevrimdışı Muharrem AK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #198 : 23 Kasım 2014, 18:15:27 »
,,
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2015, 15:06:48 Gönderen: Muharrem AK »
  • Fabarm L4S
  • Remington 11-87 purpose
  • Drahthaar (juliet)
  • breton (romeo)
1976 Sakarya

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #199 : 19 Aralık 2014, 19:26:36 »
Selamlar, rastgele... Ben Ordu doğumlu, Ankara'da ikamet eder, emekli bir avcıyım. Genelde uçar avına gidiyorum. Birkaç tüfeğim var ama bir tane de avrupa tüfeğimiz olsun istiyorum.

Affinity sentetik dipçikle ilgili okuduklarımdan sonra tüfeği görmek için bayiye gittim. Bayide bir tane 66 cm yüksek şeritli tüfek kalmış, yılbaşından hemen önce gelebileceğini söyledi. Tüfek 3 kg civarında idi. Bayi bu tüfeklerin ABD piyasası için yapılanlardan olduğunu söyledi ve de uygun bir fiyat belirtti.

İnternetten baktığımda, italya'daki genel internet sitesinde tahta dipçikli olanlarda dahil 3140 gr. olduğu belirtilen ve düz şeritli namlusu olan affinityler ile franchiusa internet sitesinde bayide gördüğüm gibi yüksek şeritli ve 6.4 lbs (yani yaklaşık 2850 gr -66cm namlu için) affinityler gördüm.

Şimdi bu iki grup tüfek arasında kalite ve fiyat farkı varmıdır? Aynı fabrikada mı üretiliyorlar....
Sizler hangi türden olanını kullanıyorsunuz? Tavsiye ediyormusunuz?

Saygılarımla.

Zafer Türkeli

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 19:31:53 Gönderen: Zafer TÜRKELİ »
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli