Gönderen Konu: AV TÜFEKLERİMİZİ NE KADAR KORUYORUZ !! TEMİZLEME VE BAKIM YAĞ ÖNERİNİZ ?????  (Okunma sayısı 33575 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVCI DOSTLAR  piyasada oldukca fazla bakım temizleme yağları var. evet heryerde buluyor bulmasına ama gerçekten işe yarıyormu. tüfeklerimiz gerçekten korunuyor yada bakımları tam oluyormu. inanın sürekli bir bakım ve temizlik yağ arayışındayım. piysada olanlar işe yarıyor deniliyor ama tüfeklere verdiği zararları gerçketen biliyormuyuz.
 siz değerli eski üstadlardan avcı dostlardan bu konu hakkında düşüncelerinizi vede tavsiyelerini bekliyorum
                                       av tüfekleri bakım ve temizleme yağı önerileriniz hangileri
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Ben asker bir tanıdıktan solvent rica ettim, onu kullanıyorum birde çok az olmak kaydıyla  ince makine yağı kullanıyorum sıkıntım olmadı hiç.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
WD 40 kullan bizim uzun namlularda iş yapıyor ki av tüfeğimde de onu kullanıyorum işini görür rahatlıkla 
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
WD 40 kullan bizim uzun namlularda iş yapıyor ki av tüfeğimde de onu kullanıyorum işini görür rahatlıkla 
Kemal abi affına sığınarak bişey sorcam WD40 pas sökücü olarak kullanılıyor namlu içi kroma zarar vermez mi? Sizin uzun namlularda krom yok bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben asker bir tanıdıktan solvent rica ettim, onu kullanıyorum birde çok az olmak kaydıyla  ince makine yağı kullanıyorum sıkıntım olmadı hiç.
ümit bey dediğiniz gibi bend eduydum solvent çok ii olduğu. birde solventin bi değişiği varmış çıkmayan zor barut ve lekeleri çıkarıyormuş. acaba zararı varmı. yada solventti matbaa işlerinde kullanıyorlar o solvent ile aynımı sizinkide
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Adem kardeşim matbaada kullanılan solventi bilmediğim için onun hakkında yorum yapamayacağım. En inatçı barut lekelerini düşük ısıda önce tel ve (ince bulaşık teli de olabilir) solvent karışımını kullanarak çıkarıyorum :)

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tavsiye için çok teşekkür ama bunuda ben tavsiye etmiyorum.. iç mekanik kısımlar için gayet ii tercih ama kesinlikle namlu siyah ana gövdeye sürülmemesi gerekli bir zaman sonra namlu dış renginde solmaya sebep olduğu söylenmekte
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
ben sezon kapanınca sıvı gresle yağlayıp kaldırıyorum yeni sezona kadar hiç yağlamak gerekmiyor tavsiye ederim.
onun haricinde avdan dönünce ince bir yağla hafiften yağlar bırakırım.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ben sezon kapanınca sıvı gresle yağlayıp kaldırıyorum yeni sezona kadar hiç yağlamak gerekmiyor tavsiye ederim.
onun haricinde avdan dönünce ince bir yağla hafiften yağlar bırakırım.
fatih bey farklı bir moetod var ama . aşırı soğuk havad ince yağ bile donduğu tüfeiğn mekanızması çalışmasının ağırlaştığı bariz görünüyor. bunu nasıl hallediyoruz
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Kemal abi affına sığınarak bişey sorcam WD40 pas sökücü olarak kullanılıyor namlu içi kroma zarar vermez mi? Sizin uzun namlularda krom yok bildiğim kadarıyla.

estağrifullah ümit kardeşim WD 40 hem pas sökücü hem koruyucudur. metal aşındırması yapmaz nem atar pas çözer paslanmayı engeller temizler yağlar krom yok
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2013, 15:03:18 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
tavsiye için çok teşekkür ama bunuda ben tavsiye etmiyorum.. iç mekanik kısımlar için gayet ii tercih ama kesinlikle namlu siyah ana gövdeye sürülmemesi gerekli bir zaman sonra namlu dış renginde solmaya sebep olduğu söylenmekte

söyleyenler kullanmışlar mı dış tarafına da bir sıkıntısı olmaz meraklanmayın yıllardır kullanıyorum ama tercih sizin
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
söyleyenler kullanmışlar mı dış tarafına da bir sıkıntısı olmaz meraklanmayın yıllardır kullanıyorum ama tercih sizin
vaal beyfendi söyleyen düzcede bir tüfek tamircisi idi. namlu dışına sürmeyiz demişti
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bende wd 40 kullanıyorum ama işte iç mekanızma tertibatında . benim tek düşündüğüm dış namlu kasa koruması. en çokd asyağmurlu göl içinde avlarda dan sonraki korunma.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
WD-40 ın kendi sitesinde yazanları özetlemek gerekirse;
Silah tetik tertibatında yağlayıcı olarak, namlu içinde ve dışında temizleyici-koruyucu olarak kullanılabileceği yazıyor. Tüfek yağlandıktan sonra kapalı ortamda saklanırsa koruyucu etkisi 1 yıldan fazla devam ediyormuş.

http://theboxotruth.com/docs/edu46.htm
Bu linkteki beyefendi de WD-40'ı  50 yılı aşkın süredir silahlarını temizlemek, yağlamak için kullandığını ve en ufak bir paslanma vs. problemi yaşamadığını söylüyor.

Ben wd-40'ı arabamda kullanıyorum, emme manifoltunu-gaz kelebeğini temizlemede dört dörtlük. Bir keresinde paslanıp tam anlamıyla kaportaya kaynamış bir somunu gevşetmek için kullandım, 5 dakikada pas falan kalmadı söküldü somun. 1 sene sonra aynı somunu tekrar sökmem gerekti, sanki az önce sıkmışım gibi kolayca söküldü. Özetle WD-40 candır :)
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
WD-40 ın kendi sitesinde yazanları özetlemek gerekirse;
Silah tetik tertibatında yağlayıcı olarak, namlu içinde ve dışında temizleyici-koruyucu olarak kullanılabileceği yazıyor. Tüfek yağlandıktan sonra kapalı ortamda saklanırsa koruyucu etkisi 1 yıldan fazla devam ediyormuş.

http://theboxotruth.com/docs/edu46.htm
Bu linkteki beyefendi de WD-40'ı  50 yılı aşkın süredir silahlarını temizlemek, yağlamak için kullandığını ve en ufak bir paslanma vs. problemi yaşamadığını söylüyor.

Ben wd-40'ı arabamda kullanıyorum, emme manifoltunu-gaz kelebeğini temizlemede dört dörtlük. Bir keresinde paslanıp tam anlamıyla kaportaya kaynamış bir somunu gevşetmek için kullandım, 5 dakikada pas falan kalmadı söküldü somun. 1 sene sonra aynı somunu tekrar sökmem gerekti, sanki az önce sıkmışım gibi kolayca söküldü. Özetle WD-40 candır :)
Fatih kardeşim sanayicimisin? :) WD-40'ı bizim sanayide herşeye kullanıyolar, ishalden, baş ağrısına somun sökmeden, çalışmayan arabaların karbüratörüne sıkmaya kadar. WD 40 olmadan önce nasıl yapıyormuşuz hayret diyolar :)

• Müdavim Üyemiz
fatih bey farklı bir moetod var ama . aşırı soğuk havad ince yağ bile donduğu tüfeiğn mekanızması çalışmasının ağırlaştığı bariz görünüyor. bunu nasıl hallediyoruz

benim kullandığım yağ normal tetik yağından daha ince,tedaş'ın tarafo yağlamak için kullandığı bir yağ daha uzun süre yağlı kalıyor silah,su gibi bir şey inanın,bu donma yaparmı bilemiyorum,biz akadeniz ikliminde yaşadığımız için tecrübemiz yok okunuda.
wd 40 için bende bir şey söyleyim sıvı gresi keşfetmeden önce bende kullanıyordum hem yağlar hem korur ve uzun sürelidir,zarar vermez boyaya falan. ama sıvı gres inanılmaz bişey sezon bittiğinde ısrarla kulanmanızı öneririm öbür sezona kadar hiç yağlamak gerekmiyor,normal gres yağı gibi katılaşmıyor aynı yeni yağlanmış gibi ıslak bir şekilde film gibi kaplıyor metal aksamı ve öyle kalıyor,deneyin bana dua edeceksiniz ;)
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
çoğu yağ soğuk ayaz havalarda donuyor . tüfek resmen ağır ağır çalışıyor mekanızma otomatikde fark ediyor çift pozede olmazda otomaikde önemli yağ donmaması gerekli . birde donupda çamur gibi oluyorya bu hepden mahfediyor beni
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Çevremdeki  tüm arkadaşlar gibi ben de WD 40 kullanıyorum, herhangibir zararını görmedik. Solvent kesinlikle kullanmayın çok uçucu ve sağlığa zararlı bir madde olup boya sökmede de kullanılan bir kimyasaldır, ağaca ve boyaya zarar verebilir.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Fatih kardeşim sanayicimisin? :) WD-40'ı bizim sanayide herşeye kullanıyolar, ishalden, baş ağrısına somun sökmeden, çalışmayan arabaların karbüratörüne sıkmaya kadar. WD 40 olmadan önce nasıl yapıyormuşuz hayret diyolar :)
Öğrenciyim, sanayici değilim ama 92 model emektar bir mitsubishi var, ister istemez sanayici moduna giriyor insan :D şaka bir yana seviyorum arabaları, gerekli gereksiz kurcalıyorum sağını solunu...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
Sıvı gres için marka önerisi de verir misiniz arkadaşlar
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
WD-40 la temizleme yapılabilir ama koruma yağı olarak kullanılmaz ben legia nın kırmızı kapaklı kırmızı kutulu spreyi ile temizliyorum gri kapaklı gri kutulu olan legia ilede yağlıyorum fena değil memnunum. 
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşlar öncelikle dandik fişek kullanmassak dandik barutla tüfeğimize zarar vermeyiz kaliteli fişek kullanırsak bu tüfeğimizi temizlemeye gerek yok anlamına gelmez tabiki temizlememiz gerekir.ben öncelikle fişeğin kalitelisinden başlıyım dedim .sonra sizlere sormak istedim bisey var her avdan sonra mutlaka harbiyle tüfeğin namlusunu temi,zliyorum fakat tetik tertibatına kadar sökmüyorum çok söküp takma taraftarıda değilim açıkcası acaba yanlışı yapıyorum çünki bezin uzana bilği yerlere kadar siliyorum.

not: otomatik tüfeklerimizdeki pistonları ince yağlayıp bırakırsanız piston yanmaz ve barut yağın üzerine yapışır selpakla bile silersiniz tertemiz olur pratik bilgidir deneyin görün.
1986 DÜZCE/HOLLANDA

• Müdavim Üyemiz
Sıvı gres için marka önerisi de verir misiniz arkadaşlar

SKOT SSG 300 benim kullandığım sıvı (sprey) gress,yağcılarda oluyor ben onlardan aldım.

tekrar iddaa ediyorum sıvı gresten daha uzun koruyacak bir ürün daha yok deneyin görün!

• İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
wd 40 ı sadece metal kısımların temizlenmesinde kullanabilirsiniz ama uzun süreli korumada kesinlikle tavsiye etmem. özellikle plastik parçaların çok bulunduğu tetik tertibanında koruma için kullanmayın. çünkü plastiği çürütüyor. sadece bir tavsiye tabi isteyen kullanmaya devam etsin. rasgele
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
1187 remıngton kullanıyorum malum bu silahlar paslanmaya çok elverişli durduğu yerde çil çil pas atıyor, bende wd40 kullanıyorum namluda felan bi sıkıntı yok verilen bilgiler doğrultusunda artık kullanmıycam ama ne kullanalım :D
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır