Gönderen Konu: MÜHRELİ ÖRDEK AVINDA ŞOK VE FİŞEK SEÇİMİ (YARDIM)  (Okunma sayısı 14591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: MÜHRELİ ÖRDEK AVINDA ŞOK VE FİŞEK SEÇİMİ (YARDIM)
« Yanıtla #25 : 20 Aralık 2013, 11:34:23 »
ÖRDEĞİN NERESİNE TÜFEK ATMALIYIM ?

Görüntüler SHOTKAM adlı kamera ile çekilen amatör görüntülerdir.

Kırmızı nokta,artı işareti veya görüntüdeki diğer işaretler arpacığın baktığı,nişan aldığınız yeri göstermektedir.

1- SENDEN UZAKLAŞAN KUŞA NASIL ATIŞ YAPARSIN? (mesafe yaklaşık 15mt)

2-SAĞDAN MÜHRELERİNE DALAN KUŞA ATIŞ

3-ÜSTÜNDEN YAKIN MESAFEDEN GEÇEN KUŞA ATIŞ

4-YÜKSEK MESAFEDEN GEÇEN KUŞA ÖNLEMELİ ATIŞ

5- SUDAN KALKIP SİZDEN UZAKLAŞAN KUŞA ATIŞ

6- SOLDAN GELİP SİZİ ÇAPRAZ GEÇEN KUŞA ATIŞ

7-KARŞIDAN GELİP MÜHREYE DALAN KUŞA ATIŞ

8- YÜKSEK GEÇEN KUŞLARA ATIŞ

1982-Mersin

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 20 Aralık 2013, 20:05:50 »
burak kardesim doga beyin gonderdigi vidyolari devamli izle faydasini goreceksin bol sans rasgele
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #27 : 20 Aralık 2013, 21:14:37 »
Arkadaşlar bu kameraların şöyle tam göz hizasında alına takılma imkanı yok mu? Öyle ki, nişan aldığında gözün gördüğü istikameti görelim. Bunun önlemeyi göstermeye epey faydası olurdu.

Ben süpürme tekniğiyle içgüdüsel önleme veriyorum. Yani sorsanız miktarını söyleyemem ama 30 m civarında bir av boyu kadar önüne attığımı zannediyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 20 Aralık 2013, 21:31:30 »
volkan bey dogru soyluyorsunuz bir av boyu onune atilir buyuklerimiz bize oyle ogretmisti
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 20 Aralık 2013, 22:21:40 »
volkan bey burdaki videolar sizin dediğinize yakın. her kategoride ayrı ayrı videolar var. tamamen öğretici bir site. belki biliyorsunuzdur ama ben yine de ekliyim. diğer arkadaşlara da faydası olur. şahsi fikrim önleme avın hızına ve kişinin atış tekniğine bağlı olarak değişmektedir. kişi bu önleme miktarının kendine uygun olanını deneyerek bulmalıdır.
http://www.see-the-lead.com/
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 20 Aralık 2013, 22:33:18 »
bu videoda önleme atışının ne kadar önemli olduğunu anlatmış o usta
1985
BURSA

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2013, 22:49:35 »
Burak videolar harika ama bu videolardaki gibi namluyu sabit tutup önleme vererek atsan bile avı kaçırırsın av seni gene geçer dikkat edeceğin namluyu hedefe sabit tutma av gidiyor hareket halinde senin namluda hareket halinde olsun yani şöyle yap ördeğin kuyruğundan yani gerisinden hizala ördeği geçir önüne sık yandan sağdan soldan önden arkadan nerden gelirse gelsin arkasından hizala namluyu hiç durdurma ördeği geçir bi karış önüne sık gitmesi kaçması imkansız tabi vadesi yettiyse namluyu durdurursan,ördeğin arkasından hizalamazsan,arpacığa iyi bindirip bi karış önüne sıkmazsan zor düşürürsün düşsede tesadüf olur bunlar ata ata gelişecek anlatmakla tarifle olmaz çok atış yapman lazım bide tüfeğin phenoma 71 namluymuş bunun saçması baya toplu senin ördeklerde yakın 25-30 metre civarıymış buna sen 5 yıldız şok tak 7-8 numara 32 gr da fişek koy dediklerimide yap asla kaçırmazsın ufak tefek hatalarını tolere eder biraz ustalaştıktan sonra 3 yıldız şok ve 6 numara saçmaya geçersin veya 3 numara şok 7-8 numara saçma ama keçe tapa veya bior tapalı fişekler kullan bide vuramadıklarına üzülme vurulanlar unutulur ama vurulamayanlar hep hatırlanır rasgelsin...       
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2013, 22:53:17 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 20 Aralık 2013, 23:31:51 »
Ben süpürme tekniğiyle içgüdüsel önleme veriyorum. Yani sorsanız miktarını söyleyemem ama 30 m civarında bir av boyu kadar önüne attığımı zannediyorum.
Volkan bey bende bazen heyecanımı yenemiyorum süpürerek önüne geçiyorum fakat namluyu hemen kesiyorum hareket ettirmiyorum..Bunu arasıra hala yapıyorum ve namluyu tetiği kestikten sonra durdurduğumdan avı kaçırdığım oluyor..Namluyu durdurmamak lazım ama heyecanı herzaman yenemiyorum..Kısmet..Önleme işi ise tamamen deneme yanılma oluyor..Bunun bir ölçüsü yok..Zamanla içgüdüsel olarak farkında olmadan bakmışsın tetiği kesmişsin ve kuş torbada..Zamanla deneme yanılma olayı insanda melekeye dönüşüyor..Rasgelsin..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Burak ÖZTÜRK 32

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 21 Aralık 2013, 13:33:18 »
Ellerinize sağlık sizler gibi Ustalarımızdan daha çok ama çok öğrenecek şeylerimiz olacak ... bu yazdıklarınızı paylaştıklarınızı tek ama tek tek inceleyeceğim şimdiden çok teşekkür ederim....
1984.MERSİN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #34 : 21 Aralık 2013, 21:05:49 »
volkan bey dogru soyluyorsunuz bir av boyu onune atilir buyuklerimiz bize oyle ogretmisti
Evet Hayri Bey, öyle yapmaya da gayret ediyorum ama atarken ölçmek zor. Önüne atmak ve atarken durdurmamak başlıbaşına yeterli belkide.

volkan bey burdaki videolar sizin dediğinize yakın. her kategoride ayrı ayrı videolar var. tamamen öğretici bir site. belki biliyorsunuzdur ama ben yine de ekliyim. diğer arkadaşlara da faydası olur. şahsi fikrim önleme avın hızına ve kişinin atış tekniğine bağlı olarak değişmektedir. kişi bu önleme miktarının kendine uygun olanını deneyerek bulmalıdır.
http://www.see-the-lead.com/
Yo bu siteden haberim yoktu; sayenizde oldu, teşekkürler. Bence de kişiye bağlı değişir. Değişmesi için çok sebep var.

Volkan bey bende bazen heyecanımı yenemiyorum süpürerek önüne geçiyorum fakat namluyu hemen kesiyorum hareket ettirmiyorum..Bunu arasıra hala yapıyorum ve namluyu tetiği kestikten sonra durdurduğumdan avı kaçırdığım oluyor..Namluyu durdurmamak lazım ama heyecanı herzaman yenemiyorum..Kısmet..Önleme işi ise tamamen deneme yanılma oluyor..Bunun bir ölçüsü yok..Zamanla içgüdüsel olarak farkında olmadan bakmışsın tetiği kesmişsin ve kuş torbada..Zamanla deneme yanılma olayı insanda melekeye dönüşüyor..Rasgelsin..
Onu ben de yapıyorum Ersin Bey. Özellikle ağır bir tüfeğe alışıp sonra hafif tüfekle gidince fena bocalıyorum. Ağır tüfek iyi bir şey de, taşıması... :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı H.Ali ÇETIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 22 Aralık 2013, 20:04:03 »
Adem abi bunları bana tek tek video ile anlat mühre nasıl dizlir önleme kaç metre aralık sonrasında yapılır. kaç metrede hangi şok kullanmalıyım yeşilbaşın sevdiği kaç no fişek bunların videosunu bekliyorum abi senden :))))))))))))
sen yesil basın sevdigini bosver usta tüfeginin sevdigine bak bende rus çifte var 15 cesit marka denedim olmadı simdi ustalar  derki 24 gr 28 gr at işte  işin aslı oyle olmadı bu 15 markanın 24unden 32 gr mına kadar denedim ama tufek bu sevmedimi sevmiyor ya cok ısınıyor eriyor ya hiç ısıtmıyor kusu delip geçiyor  ben 2 fişek te karar kıldım rotweill  32 gr 7 nosu  ve lambro 28 gr 7.5 no su 70 metreye kadar güvercine bile atıyorum sen tufeginin sevdigini bul once ucuz sıkılara bak mke  sacması yumsak olur bikaç tık sertlestir saçmayı  meca veya sterling olabilir dedigim gibi sen tufegin istedigine bak kus nasılsa düşer :D
1985 ANTALYA