Gönderen Konu: MÜHRELİ ÖRDEK AVINDA ŞOK VE FİŞEK SEÇİMİ (YARDIM)  (Okunma sayısı 14590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Burak ÖZTÜRK 32

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhabalar Öncelikle Ben Mersinli bir avcı olarak Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.(Ördek mühreleri en uzağı 25mt. kadar. En uzağa atış yapsam bile anca mesafe 40 mt. ) ben mühreli ördek avı yapıyorum 71 cm Armsan Phenoma otomatik ve 32 gr  5-6 no plastik tapa Mke av fişeği kullanıyorum. buradaki ördekler Civil diye tabir ettiğimiz küçük ördek ve Baba Yeşilbaş bu hayvanlar mühre ye iniyor ama nedense suda olsun kalkarken olsun suda olsun mühre den kalkarken olsun 3-4 el atıyorum el bomboş adama söver gibi gidiyor:)))) bir randıman alamadım kafayı yiyeceğim 5 de 1 gibi sonuçlara ulaştım.:(((( Siz değerli avcı dostlarımdan tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum. beni sıkıntıya sokmayacak şok ve yada tapalı fişek (marka)söylerseniz sevinirim.....beni bu dertten kurtarın yoksa silahı parçalayacağım yada ben bu avı bırakacağım... (bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde ).....
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2013, 14:09:27 Gönderen: Burak ÖZTÜRK 32 »
1984.MERSİN

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: MÜHRELİ ÖRDEK AVINDA ŞOK VE FİŞEK SEÇİMİ (YARDIM)
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2013, 14:00:51 »
öncelikle nasip meselesi ancak şunu yapıyorsunuzdur genel hata olarak kuşa nişan aldığınızda kuşu sabitmiş gibi farz edip namluyu takip ettirmeyip namlu kesiyorsunuzdur şuna dikkat edin kuşu takip ederken hafif bir önleme ile ama namlu hep hareket halinde atışı yapın ve tapa nerede kalıyor bir dikkat edin hatanızı ordan anlarsınız 3 veya 4 nolu şok takabilirsiniz
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2013, 14:15:31 »
Burak bey; Kemal beyin dediği gibi öncelikle her şey nasip meselesi ama ördek avının olmazsa olmazları var, bunlar acizane kendi tecrübelerime göre, doğru fişek ve tüfek seçimi bana kalırsanız yerli fişekler ördek için pek uygun değil, ben şahsen avrupa kaliteli fişekler kullanıyorum. Kuşun hızı ve yönüne göre yeterli önlemeyi vermelisiniz, Suya inmiş kuşa suyun içinde iken değilde kalkış anında kanatlar açık ve sudan kopunca atış yapmalısınız, ve üzerinizden geçen ördeğe sizi geçtikten sonra atış yaparsanız daha verimli sonuçlar alırsınız.
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2013, 14:18:16 »
Burak kardeşim bahsettiğiniz olayın birçok nedeni olabilir..Phenomaların kundağı biraz uzun olduğundan yenii dipçik pedi çıkardılar..Kundak size uyuyormu?Kemal Beyin dediği gibi saçmayı kesiyor olabilirsiniz..Önce tüfeğinize uygun fişeği bulmanızı tavsiye ederim..Buda denemekten geçer..36 mt mesafede 1 metreye 1 metre kağıda değişik marka ve gramajlarda deneme yapın..Hoş gerçi mersin demişsiniz 32 gr fazlasıyla işinizi görecektir..Daha ağır gramaja hiçmi hiç gerek yok..Saçma numarası olarakta 6 no kullanın denemelerinizde..Malum bazı tüfekler bazı fişeklerde daha güzel sonuçlar veriyor..Şok olarakta 40 metreye attığınızdan bahsetmişsiniz 3 nolu şok işinizi görecektir..Rastgelsin..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2013, 14:18:30 »
teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.....
1984.MERSİN

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2013, 15:45:08 »
Burak tüfeğine taktığın şok, mühreli ördek avında çok önemli.

32 gr 6-7 no fişek 4 no şok kullan hatta 5 şok da kullanabilirsin.

Ördek yumuşak hayvandır,2-3 saçmada kalır,büyük ihtimalle dar şokla atıp,hayvanı saçma huzmesine sokamıyorsundur.

Sabah bekinde eğer ördek mühreye atıyorsa 5 şok kullan,saat 7-8 gibi 3 şoka geçiş yap hayvan gergin geçmeye başlıyorsa.

Ama avlandığın mıntıkıda ördeğin ne yapacağı belli olmaz.Poyraz varsa çok yakın çalışır,bazen hiç çalışmaz.
1982-Mersin

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2013, 15:55:28 »
doğu abi genelde hep mühre ye atıyor hayvan fişek 6-7 yeşil içinde geçerlimi bu fişek tapa ne olsun abi en fazla benim hayvanla uzaklığım 30m filan oda en uzak duranı gerisi 15-20m arası suda mührenin içinde sudamı atış yapayımmı yoksa uçarkenmi=??
1984.MERSİN

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2013, 16:23:18 »
Burak genelde bilinenin aksine yeşilbaş da diğer ördekler de cansız hayvanlardır.Yani 4-5 no saçma gerekli değil, 6-7 no saçma hatta sezon açılışında 8 no saçma işini görür.

Ben ördeğe 7 no RC sipe atıyorum,bizimkiler zuber atıyo çok da memnunlar.

Ağır fişek kullanma 32 gr geçmene hiç gerek yok,tapa power tapa(klasık tapa) olsun yani bior veya keçe tapa olmasın.

Suda ki ördeği vurman ,konmak üzereyken veya yeni havalanan ördeği vurmandan çok daha zordur.Sudaki hayvanın büyük bir bölümü su içinde kalır.Ayrıca etik değil.

Tam mühreye konacakken veya kalktığı an atışını yap.

Geçen avda gün ağarırken 3 tane yeşil geldi tam konacakken 3 atış 3 ü de çantada.

Bi de özel mesaj kutuna bi bak :)
1982-Mersin

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2013, 16:46:09 »
LEN BURAK HALA SENİN ÖRDEK VURMA SIKINTIN DEVAMMI EDİYOR O KADAR ANLATTIM SANA . sen avı bırak boşver kardeşim işine devam et:)))
 kardeşim fişek seçimi ve önleme ii yapmalısın. sen kesin heyacan ile ördeğe direk atış yapıyorsun yandan uçan hayvana nasıl atılır üstüne direk gelen hayvana nasıl atılır . arkadan giden hayvana nasıl tılır. suya konan ördeğe asla tüfek atma bi kere çok tehlikeli:))
  kardeşim. fişek seçimin ii olsun. 1 şok değil her ava uygun 3 şok kullan sen. 1 şokda sıkıntı yaşayabilriisn tüfeği yeni aldın alışana kadar zaman gececektir.
 fişeğin 34 gr 5 nodan aşağıya daha kalın saçmaya düşme. 34gr üstünede çıkma. tapa tercihin power tapa olsun.
 remington 34 gr 5 numara power tapa al dene. önlemeyide ii yap. kaçırmazsın
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 16 Aralık 2013, 17:10:26 »
adem abi sana ulaşamıyorum nerdesin sen abi yaaa tel ver konuşalım özledim seniiii
1984.MERSİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2013, 17:35:13 »
adem abi sana ulaşamıyorum nerdesin sen abi yaaa tel ver konuşalım özledim seniiii
kardeşim numaram aynı 0544 565 37 82..... iş: 0362 83 403 25 .  kardeşim şuan kapalı telim şarz aletimi evde unuttum. ara tabi yaa az sallim sana . hala çözemedin şu işi diye :)))  benim videoları izle nasıl atıyorum bak :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Önder AKKAYA

• *
« Yanıtla #11 : 16 Aralık 2013, 21:32:46 »
3 nolu şokla 32 gr 7-8 no fişek deneyin bide

Önder AKKAYA
1982 ANTALYA

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2013, 22:30:51 »
sanırım hem önleme vermiyorsun hem de kendisine atıyorsun. bunu ancak antremanla geliştirebilirsin birde doğru atış tekniklerini bilmiyorsun sanırım. yakın mesafelere atış ediyorsun söylediğine göre. ozaman şöyle birşey dene 4 no şoku tak 32 gr 8 no fişek koy ördeğin 2-3 boy önüne çak. yok ben doğru metodu öğreneceğim diyorsan internette değişik metodları araştırabilirsin. sustained lead, maintained lead, swing trough gibi metodlara bakabilirsin. sana bir video sülüne atışı nasıl yaptığını bak yalnız unutmaman gereken şey tetiği çekerken tüfeği durutma

Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Aralık 2013, 12:04:10 »
siz ustalardan öğrenecek çok şeyler var daha.....
1984.MERSİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Aralık 2013, 12:23:01 »
siz ustalardan öğrenecek çok şeyler var daha.....
BURAKKK SEN BIRAK AVCILIĞI İŞİNE BAKK :)))  İŞE AĞIRLIK VER :p
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Aralık 2013, 14:52:28 »
:))))))) çözeceğim bu işi adem abi :))))))
1984.MERSİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Aralık 2013, 14:58:36 »
:))))))) çözeceğim bu işi adem abi :))))))
ozaman ders vereyim sana gel 1 hafta sonu msaifirim ol ördke avına gececelim. :)))  kardeşim önleme olayını ii çöz . üstüne gelen hayvanaıon neresi yandna gecenin nersi arkadsan gidenin neresi bunlar önemli yüksleik alçaklık ayarını ii yapmalısın.  ammmmaaaaaaa:))
  eğer abi hayvanla rçok yakın dersenkii deme öyle makara yaparım seninle :))  bodozlama üzerine at çok yakınsa önmele yapma :))  gagasına boynuna doğru tut göğsüne göğsüne çalış :))))))))))))))))))))))))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hüseyin ZORLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 18 Aralık 2013, 15:51:31 »
kuşun geliş mesafesine göre şokunu kendin ayarlıyacan ama fişek dedin mi kesinlikle nikel saçma kullan 4 numara veya 5  numara bak  nasıl düşürüyosun ördekleri selamlar...
HÜSEYİN ZORLU 
1980 BUCAK

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Aralık 2013, 17:24:28 »
ozaman ders vereyim sana gel 1 hafta sonu msaifirim ol ördke avına gececelim. :)))  kardeşim önleme olayını ii çöz . üstüne gelen hayvanaıon neresi yandna gecenin nersi arkadsan gidenin neresi bunlar önemli yüksleik alçaklık ayarını ii yapmalısın.  ammmmaaaaaaa:))
  eğer abi hayvanla rçok yakın dersenkii deme öyle makara yaparım seninle :))  bodozlama üzerine at çok yakınsa önmele yapma :))  gagasına boynuna doğru tut göğsüne göğsüne çalış :))))))))))))))))))))))))

burak sen adem abini dinle onun yanina git stajini yap diplamani al ordek vurmak icin
sana bol sans selamlar
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 18 Aralık 2013, 19:02:51 »
okadar video ile anlattık birde :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 18 Aralık 2013, 20:14:28 »
hakan kardesim bu is vidoyla olmaz birzat bire bir uygulamali ders almasi gerekiyor burak kardesin
gerci sende haklisin guzel vidyo komussun ama buragin ademden biraz kurs gormesi gerekiyor :D :D :D

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 18 Aralık 2013, 23:52:42 »
hakan kardesim bu is vidoyla olmaz birzat bire bir uygulamali ders almasi gerekiyor burak kardesin
gerci sende haklisin guzel vidyo komussun ama buragin ademden biraz kurs gormesi gerekiyor :D :D :D
abicim eyvallah.seviyorum seni . abi ne dersin bol vuruslu anlatimli ordek avi cekimi yapayimmi evden cikarken baslayan ggce yolculugu mera ya gelis hazirlamis gol kamis saz icinde intikal yuruyus av.yerine varis muhre dizim anlatimli sonra duduk calma dersi uygulamali sonra ordege atis ve.sonuc sonra avdan cilis ve slm saygi hitap bolumu.  iste bans burak lazim kameramanlil icin. ama ciddem nasop olursa bu hafta dusumuyorum
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Aralık 2013, 02:54:53 »
valla iyi olur adem can bu hafta bekliyorum dediklerini burada gonder derse baslasin sonra imtana girer :D :D :D :D :D

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 19 Aralık 2013, 09:22:50 »
Adem abi bunları bana tek tek video ile anlat mühre nasıl dizlir önleme kaç metre aralık sonrasında yapılır. kaç metrede hangi şok kullanmalıyım yeşilbaşın sevdiği kaç no fişek bunların videosunu bekliyorum abi senden :))))))))))))
1984.MERSİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 19 Aralık 2013, 09:50:51 »
Adem abi bunları bana tek tek video ile anlat mühre nasıl dizlir önleme kaç metre aralık sonrasında yapılır. kaç metrede hangi şok kullanmalıyım yeşilbaşın sevdiği kaç no fişek bunların videosunu bekliyorum abi senden :))))))))))))
BAKALIM KARDEŞİM BU HAFTA İNŞALLAH ÇEKİM YAPACAM . HER ZAMAN ÖYLE DİYORUM AMA İŞTE BU ÖRDEK HEYACANI YOKMU :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82