Gönderen Konu: Kar esaretinde çaresizlik...  (Okunma sayısı 2777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
Kar esaretinde çaresizlik...
« : 16 Aralık 2013, 10:00:45 »

Uploaded with ImageShack.us
Arkadaşım aradı yarın ava gidelim ,sabah seni alırım dedi.Aklıma donmak üzere olan eşşekler geldi içim burkularak izlemiştim çaresiz eşşekleri ,doğadaki canlılarda aynı ortamı paylaşıyordu  .
Arkadaşı  aradım  hayvanlar doğa ile uğraşırken  bizde canlarını yakmayalım dedim ava gitmekten vazgeçtik...
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kar esaretinde çaresizlik...
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2013, 10:23:58 »
Duyarlı davranmışsinız...dogadaki hayvanların yardıma ihtiyacları varken fırsatćılık yapmak  hoş olmazdı tebrikler........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İrfan GÜNAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2013, 10:33:21 »
örnek bir davranış,tebrikler
İrfan GÜNAL
1977-Çanakkale

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2013, 17:08:00 »
bu duruma gelene kadar eşekleri neden kimse içeriye almamış acaba?

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Murat YILMAZ 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2013, 20:27:12 »
Bağzı yorumlarda bu eşşekerin üzerine su dökülerek bilerek bu şekle sokulduklarından bahsediliyor ..Dikkat ederseniz görüntülerdede buz sarkıtlı veya su dökülmüş gibi bir görünüm var.
1983   ist -  Trabzon

Çevrimdışı A.Hakan SARIYILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2013, 21:28:52 »
Bildiğim kadarıyla Bazı yörelerde Eşekleri , Katırları ve hatta Atları doğaya bırakırlar bırakma sebepleri de kışın yem ve bakım  masrafından kaçmak ilk baharda kalanlar toplanır yine çalışmaya devam işte bu vicdansızlığın basına yansıyan kısmı daha neler vardır kim bilir.

Selamlar
Ahmet Hakan SARIYILDIZ
1966 GİRESUN - ANKARA
O RH +

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2013, 00:22:18 »
Bencede bu hayvanları ıslatmışlar akan süzülen sularda buz sarkıtları meydana getirmiş doğadaki hayvanlar o kadar zeki ve akıllıki doğa ile içiçe süper bi uyum içindeler -50 derece soğuk olsa 5 metre kar yağsa onlara hiç bişey olmaz olmuyorda olan onları avlamaya giden avcılara olur daha çok yorulurlar ıslanırlar donarlar hatta Allah muhafaza ölürler biz pazar günü avdaydık olan tamamen bize oldu hayvanlar maşallah süperlerdi ona yakın tavşan kaldırdık hepside 150-200 metre uzaktan kalktı gitti iki alay keklik kalktı onlarda aynı sebebi karda yürürken çıkardığımız sesler hayvanları kurtarıyor kar eski olduğu için her yer iz dolu eski yeni izler birbirine karışmış karda biraz sertleşmiş taze izler belli değil v.s derken normal zamandan belki on kat daha fazla zorlanıp yorulup ıslanıp tüfek atmadan geri geldik bir avcı arkadaşta dağda vefat etti ilk yardım için dağdan indirmek için ambulans,helikopter geldi indirdi ama malesef kurtarılamadı Allah rahmet eylesin galiba bazı şeyleri fazla zorlamamak tadında bırakmak hayvanlar içinde bizim içinde en iyisi,bu son cümlemden rahmetli fazla zorladı manası kesinlikle çıkmasın onla hiçbi alakası yok hatta onların avladığı yer güney ve kar oranı daha azdı vade yetti ben genel olarak dedim herkeze sağlıklı mutlu hayırlı uzun ömürler dilerim...                       
Fatih TAHIL  1970-KONYA