cumartesi saat 11 gibi bizde meradaydık . araçtan inince ; ne oluyor lan dedim kendi kendime , üçüncü dünya harbimi çıktı , diye düşündüm ard arda patlayan silahları duyunca . resmen harp çıkmış . . . cuma gününden başlamış katliam , cuma daha çok vurmuşlar , ne gelen varrr ne giden . cuma günü ortalık yıkılmış , yetkililerde tık yok , ayın 15 inden 15 ine görevdeler . .
. . . askerliğimi güneydoğuda yaptım , 95 senesinde kuzey ırağa yapılan çelik bir operasyonunda görev aldım , haftanin kampına skorskilerle çatışmanın ortasına indiğimizde bile bu kadar silah top tüfek atılmıyordu . . sanki savaştasınız ve bütün gücünüzle kuvvetinizle hırsınızla bitmek tükenmek bilmeyen bir azimle düşman askerlerine taarruz ediyorsunuz . .
. . bi kavaklığın içine girdim , kırma bi köpekle bi avcı grubada üst taraftan geldi , o kopay kırması it , bi daldı çalılıklara , aman yarabbi , metre kareden bi kuş kaldırıyor , atan atana , bir kuşa 15 20 fişek atılıyor , kavaklığın içi doldu , çulluklar her yerdeler . kuşta zaten uçmaya mecal kalmamış , bi deri bi kemik , utandım insanlığımdan yaptığım avdan , az kalsın ağlayacaktım .
. . açıkçası resmen insanlık ayıbı , katliam vahşet . . herif çuval işi götürüyor kuşu , yarım posta çuvalı var . . vicdan kalmamış , gözler dönmüş . . birde muhabbet ediyorlar sen 10 vurdun ben 15 , sanki , af buyrun sidik yarışı yapıyorlar , çok vuran iyi avcı . . .
. . . velhasılı , bu kuşu kökten kurutup bir daha çulluk avı yapmayacaklar galiba gelecek zamanlarda . .
kuş bekliyordum ama , inanın bu kadarını diil . . böyle bir tufan kaç sene sonra olur artık bilemem . . ama yapılan gerçekten insanlığın ayıbı . . .