Gönderen Konu: Yivsiz av tüfeği devri için  (Okunma sayısı 1811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail KARAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yivsiz av tüfeği devri için
« : 14 Aralık 2013, 16:57:12 »
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda bilginizi isteyeceğim.

Bir arkadaşım babası vefat ettiğinden dolayı, 1 adet tek kırma ve 1 adet superpoze yivsiz av tüfeği vefat nedeniyle veraset yoluyla annesine kalmış bulunmaktadır. Arkadaşım bu tüfekleri bana devretmek istemektedir.

Acaba aranızda benim durumumda olan bir arkadaşımız var mı? Yani vefat nedeniyle veraset yoluyla kalmış tüfek devri yapmış olan birileri var mı?

Yada benim ne tür bir adım takip etmem gerekiyor.

Tüfek ruhsatlarını alıp ilgili polis amirliğine başvurmam yeterli olur mu?
DOĞUM YILI YAZINIZ-İstanbul

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yivsiz av tüfeği devri için
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2013, 19:12:14 »
Sadece anneye kalmamistir,vefat eden babanin tum varislerinin tufeklerin ruhsatlari ve veraset ilaminin asli ile noterde iclerinden birine , mesela arkadasiniza tufek uzerindeki haklarindan feragat ederek devretmeleri gerekli.
Daha sonra arkadasinizla emniyete gidebilir ve devir yapabilirsiniz.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı İsmail KARAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2013, 22:03:27 »
Gurkan bey. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Evet 3 varis varmis. Ama annesi dışında is yogunlugundan dolayı annesi işlemleri gerceklestirecek.

O zaman ilk olarak 3 varisinde gidip noterden anne üzerine devir etmeleri gerekiyor.  Daha sonra ruhsat buro amirliginden devir yapılacak. Ama annesine devir icin saglik raporu falan istenecek mi acaba.  ben kendime ruhsat alirken sağlık raporu sabika kaydi ve vergi gibi evraklar istemişlerdi.  Veraset sonrasi Devir işleminde istenecek mi acaba.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
DOĞUM YILI YAZINIZ-İstanbul

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2013, 23:28:14 »
Gurkan bey. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Evet 3 varis varmis. Ama annesi dışında is yogunlugundan dolayı annesi işlemleri gerceklestirecek.

O zaman ilk olarak 3 varisinde gidip noterden anne üzerine devir etmeleri gerekiyor.  Daha sonra ruhsat buro amirliginden devir yapılacak. Ama annesine devir icin saglik raporu falan istenecek mi acaba.  ben kendime ruhsat alirken sağlık raporu sabika kaydi ve vergi gibi evraklar istemişlerdi.  Veraset sonrasi Devir işleminde istenecek mi acaba.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Sabika kaydi ve saglik raporu isterlermi bilemiyorum.
Ilk once notere gitmeniz iyi olur

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71