Dün öğleden sonra köpeğimle gezmeye çıktım. Tavşan falan çıkarsa diye tüfeğimi de aldım. Neyse.... Yaklaşık 2 saat gezdikten sonra arkadaşlarım aradılar, yola çıkmışlar geliyorlarmış. Onları beklerken havanın çok sert olması nedeniyle üşümeyelim diye ateş yakıp başında köpekle beraber oturduk. Ne olduysa burada oldu zaten. Kiraz biraz gezindikten sonra yanıma geldi yeri kazıp acayip bir şekilde kusup üzerini örttü. ilk başta "evde üşüdü heralde bugün yeni kulübesini yapayım" dedim. Daha sonra devamlı sık sık öksürmeler başladı. Sanki boğazında bir şey varmışçasına. Hemen ağzını açıp kontrol ettiğim boğaz kısmı temizdi. Hemen arkasına geçerek midesini sıktım böylece bir kez daha kusmuş oldu.
Arkadaşlar gelince gezmeye başladık. Köpeği izlerken birden oturduğunu gördüm, daha sonra 10metre daha ilerledi ve dönerek yanıma gelmeye çalıştı, yanıma gelince bağırarak yan yattı. Birseymi battı diye sağ ayalkarını kontrol ettim, bir şey yoktu :S Az biraz ovaladıktan sonra kaldırdım. 30-40metre sonra arka ayakları dışarı sağa ve sola doğru kasıldı felç olmuş gibi oldu. Arkadaşlar geldi hemen ne oluyor diyee. 1-2 dakika sonra düzeldi. Acaba bir şey mi sokmuştu? daha sonra 50 metrede bir ayakları kilitlenmeye kasılmaya ve ağlamaya başladı. İdrarınıda kaçırıyordu.
Hemen Veterineri aradım. Zehirlenmiştir, sinirsel reaksiyon gösteriyor gibi bir şey dedi "acele müdahale etmemiz gerek" dedi. Arabaya gitmeye kalksam 8-10km yol. Köye girmeye kalksam 5-6km de orası var. Tüfeği sırtıma çapraz alıp köpeği kucakladığım gibi koşarak köye vardım. Bahçeye girip yere bıraktığımda hiçbir şeyi yokmuş gibiydi ama çok halsiz ve durgundu. Veteriner 10 dakika sonra geldi. 3 tane iğne yaptı. "Detox tedavisi" yapabiliriz haberin olsun dedi.
Köpek zehirlenince ayakları kilitlenir mi? felç gelmiş gibi dışarı açılır mı? Köpeğime ne olmuştur :S