Gönderen Konu: Quantum Arms Bolt Action  (Okunma sayısı 36592 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Quantum Arms Bolt Action
« Yanıtla #100 : 17 Temmuz 2014, 17:03:51 »
tahminimin yanlış çıkmasını çok isterdim. mekanları cennet olsun.
 :( :( :(
G-3 benzeri 36 yapacaklarsa, gövdeyi mecburen G-3 gibi yapmak durumundalar. tetik grubunu da zannederim 2 pimli gene G-3 gibi yapmak durumundalar.
kurma kolunu sol ileri mi koyarlar , sağ yana mı koyarlar bilmiyorum ama her tarafı plastik safir gibi bişey olursa anlayan kitle bulaşmaz.
atışta G-3 kadar tepmeyeceğinden o tadı , o ahengi, o tınıyı vermeyecektir.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 17:06:24 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
« Yanıtla #101 : 17 Temmuz 2014, 19:13:37 »
Ayne tepkiyi beklemek zaten boş olur. G 3 gibi tasarım diye g3 pimli vs olması gerekmiyor. Model dir bakmak lazım .
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #102 : 17 Temmuz 2014, 19:34:26 »
üreticiler için
G-3 platformu üzerine fazla  kafa yormadan , çapı ve namnuyu değiştirip aynı mekanik düzeni 36 ya uyarlayıp taklid etmek zannederim arge filan açısından daha düşük maliyetle çıkar, G-3 parçasını üreten sürüyle şirket var el kundağı , dipçik , nişangahlar falan onlardan alıp toplayabilirler bile. millet ne para harcadı be kardeşim safirlere, yurt dışından M 16 parçaları getirip taktı adamlar ;D ;D ;D

umarım mühendisleri yaratıcılıklarını konuştururlar, aynı tip silahlardan bıktık, koleksiyonda çeşitlilik iyidir  ;D
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 19:49:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

• *
« Yanıtla #103 : 12 Aralık 2014, 12:18:09 »
Jarjorlusu piyasaya cikiyor tufegin. Ben memnunum , bilginiz olsun.Bolt sistemde cok esnek , kolay oldu. Gelisir demistik , gelismez diyenler hakkinda fezleke hazirlansin. :)

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #104 : 13 Aralık 2014, 01:30:42 »
valla benimde ilk başlarda hoşuma gidiyordu.
savaş bana öyle bir şey söyledi ki tık dedim kaldım.
bir anda bu tüfekten soğudum.
belki imkaansız bir şey ama olsun ben soğudum.

ne mi dedi, ya o bolt ateş ederken kırılırsa dedi
adamın beynine girer. bana çok mantıklı geldi ben soğudum gitti.
istedikleri kadar geliştirsinler.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
« Yanıtla #105 : 13 Aralık 2014, 08:53:04 »
Sauer de olan emniyet uygulamasi bu tufekte de var , sistem ayni sistem , iki asamali kapanma , once mandala oturuyor , sonra bolt yatagina. Boyle birsey imkansiz. Kazayla kendini de vurabilir insan her turlu atesli silahla , ne yapalim silahlardan mi soguyalim. Alip bir incele , ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Rem 700 kullanan birisi olarak , bu tufegi yivsiz tufekler icinde alinir katagorisine tasiyorum.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 13 Aralık 2014, 17:29:27 »
 Tüfeğin arkasından gözünüze girecek seviyede bakarsanız zaten bişey göremezsiniz. Göz dürbün yada gez arpacik nişan hattında olucaği için yine göze girmez elmacik kemiğini kırar sadece tabi buda iyi bişey değil ama kör kalmaktan daha az korkutucu ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #107 : 13 Aralık 2014, 21:11:28 »
Sauer de olan emniyet uygulamasi bu tufekte de var , sistem ayni sistem , iki asamali kapanma , once mandala oturuyor , sonra bolt yatagina. Boyle birsey imkansiz. Kazayla kendini de vurabilir insan her turlu atesli silahla , ne yapalim silahlardan mi soguyalim. Alip bir incele , ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Rem 700 kullanan birisi olarak , bu tufegi yivsiz tufekler icinde alinir katagorisine tasiyorum.
Demek aldınız. Gülegüle kullanın.

Süleyman Bey kardeşim sormak istediğim bir şey var; Kilit tam oturmamış pozisyonda tetiği çektiğinizde ne oluyor? Horoz düşüyor mu?

Başka bir soru daha; Sürgüyü itip kolu indirdirince kilitleniyor ama mandala oturuyor dediğiniz kilide tutunma anından son noktaya kadar kolu kaç derece döndürmek gerekiyor? Anlatması ne zormuş bea ;D Anlaşılmadıysa bir daha denerim ;)

Aslında kilidin oturduğu yerin fotoğrafı olsa lafa gerek yok ama... Neyse tekrar hayırlı olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #108 : 13 Aralık 2014, 22:01:36 »
Bu videoda 1:50dk. dan sonra bahsettiğiniz sorularla ilgili bilgi var  ;) Buarada videodaki uzak mesafe atışları yivsize göre çok başarılı söylemeden geçemiyecem  ;D

Benim merakettiğimde kolla beraber çalışan sürgü sistem yani fişeğin arkasına dayanan mekanizma baya aliminyum renginde. Kaplamasımı aliminyumu andırıyo yoksa malzeme aliminyummu? Otomatik yada pompalı sistemlerde bahsettiğim kısım hep çelikten yapılıyo. Aliminyumsa eğer çeliğe göre aşınma direnci çok daha düşük bir malzeme demektir. Stabil parçalarda çok fark yaratmaz ama hareketli parçalarda bir süre sonra laşkalaşmalar tıngırdamalar başlıyabilir.
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2014, 22:03:16 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #109 : 13 Aralık 2014, 22:24:42 »
Haklısınız Serkan Bey, görünüyor. Kilit tam kapanmadan patlamıyor. Onu beğendim, emniyetli. Buradan anlamam ama dediğiniz parça çeliktir sanıyorum. Süleyman Bey üstüne bir mıknatıs tutarsa belli olur.

Silahta dikkatimi çeken, kaşığın çalışmasındaki özel durum. Kolu geri çekince kaşık tam yükselmiş oluyor. O yükselirken boş kovanın da atılmış olması gerekiyor ve ayrıca yataktakini değiştirmek yerine alttan yükleme yapmak gerekiyor. Bu videoda anlatılıyor zaten. Bildiğim pompalı ve otomatiklerde böyle değil. Sürgü ileri itilirken kaşık yükseliyor. Bilenler biliyor. Keşke ikinci yazdığım gibi olsa daha iyi olmaz mıydı acaba? Tüfek ustası değilim, kullanıcı bilgisiyle yorumladım sadece.

Atışlar oldukça isabetli. Daha güzel fişekler de bulunabilir belki. Fena değil bu tüfek, naçizane.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 13 Aralık 2014, 22:59:31 »
 İlk 5 atıştan sonra kurşun sıvanmaları yüzünden sonraki atışlarda hiçbir tüfek ilk atışlardaki istikrarı yakalıyamaz tam olarak. Videoda sürekli atış yapılıyo tüfekle yinede muntazam denebilicek atışlar gerçekleşiyo. 250metrede bile (tahminim) 35x35cm lik tenekeye atışları topluyabiliyosa kaliteli bir kurşunla 50-60-70 metre gibi mesafelerde koltuk altı yada kafaya rahatlıkla başarılı atış yapılıp domuz avlanabilir. Ayrıca atıcılık yaparak zaman geçirmek içinde çok keyifli omzu yormuyan bir tüfeğe benziyo. Zaten yivsiz sınırlarını zorlamışlar ben atışa gidicek olsam 100 metreyi geçmem. Zaten atış başarılı olsa bile durduruculuk etkisi düşer.
 Benim kafama takılan olay kol ve mekanizma çelikmi aliminyummu? Sonrasında piyasaya yeni çıkan bir firma ve sadece tek tip modelleri var. Rabet göremezde firma kapanırsa ileride yedekparça sıkıntısı yaşarmıyız? Otomatik olsa illa birbirine uyuyo parçalar ama bolt sistem olduğundan yedek parça kesinlikle bulunmaz buna. Örneğin sarsılmaz gibi bir firma bu modeli üretse yılların firması yedek parça sıkıntısı çekmem zaten firma ürün gurubuda zengin olduğundan bu tüfeği tutturamasa bile diğer modellerini satıyo firma hertürlü ayakta kalır yedekparça sıkıntımda olmaz diye düşünücem. Malum piyasaya yeni atılan bir marka ve model olduğundan almak bana ileride yaşanabilicek muhtemel sıkıntılar yüzünden riskli geliyo. Kundağı bile kırılsa sentetiğide geçtim desem ahşap olarak buna komple dipçik kundak yapıcak usta çıkmaz çıksada tüfeğin parasından daha çok para alır  :) Herkes benim gibi riski değerlendirip düşündüğünde firmada kısa sürede yeterli satışa ulaşamayıp batar gerçi orasıda ayrı konu ama  ;D

« Son Düzenleme: 13 Aralık 2014, 23:01:34 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #111 : 13 Aralık 2014, 23:07:26 »
Yüzde yüz hak veriyorum. Bilinmez; belki bu fiyat anca kurtarıyordur ama yeni bir firma için bu senaryoları düşününce karar vermek zorlaşıyor. Belki imalatçıyla bir konuşmak, sormak ikna olmaya yardım eder ama belki de kendimizi kandırırız (mıyız) ??!!
1968

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 13 Aralık 2014, 23:38:52 »
 Anladığım kadarıyla firma karadenizde. Karadenizliler silahtan anlıyolar  :) Şimdi firmada aranıp ee.. hacı nasıl gidiyo işler batma durumu sözkonusumu diye sorulmazki  ;D Beklesek firma daha modeller çıkartsın piyasaya yaygınlaşşın ama herkes bizim gibi beklerse ozaman daha ilk modeli hedeflediğimizin yarısı kadar satamadık devamettirmenin anlamı yok derler. Aslında güzel bişey yapmış firma bence büyük cesaret ister sıra dışı bir modeli ilk defa yapmak otomatiğe alışmış büyük bir müşteri kitlesine rağmen pazarda yer alma çabası falan cesaretlerini takdiretmek lazım. Üstelik Türkiyede avcılık haricinde sadece atıcılık hobisi yapan kitle av bayisine gidip bana düğün tüfeği lazım düğünde havaya sıkıcam 7+1 olsun diyen kitleden daha azdır malesef  :-\ Çelik ve malzeme kalitesini iyi yaptılarsa mühendislik hatalarıda yoksa aslında riske girilebilir çünkü saydığım şartlar altında tüfek yedekparça istemeden sahibini eskitir bir sonraki nesile geçer.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #113 : 13 Aralık 2014, 23:56:28 »
ee.. hacı nasıl gidiyo işler batma durumu sözkonusumu diye sorulmazki  ;D
;D Bu değil tabi.

Alıntı
Çelik ve malzeme kalitesini iyi yaptılarsa mühendislik hatalarıda yoksa aslında riske girilebilir çünkü saydığım şartlar altında tüfek yedekparça istemeden sahibini eskitir bir sonraki nesile geçer.
işte böyle bir şey  ;)
1968

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #114 : 14 Aralık 2014, 00:01:58 »
 Kimse yoğurdum ekşi demez sorun orda  :) Safir tüfeklerini üreten firmayıda arasam yere göğe sığdıramaz belki ama bana göre büyük çocuk oyuncağından başka bişey değil  ;D Bana bedava verseler birincisi ruhsatımda ikinciside evde yer kaplamasın diye almam. Engüzeli kullanıcı yorumlarını beklemek ozaman. Bu tüfek piyasaya çıkalı baya oldu ortada kaç tane kullanıcı var gerçi orasıda ayrı bir iç karartıcı durum  :-\
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
« Yanıtla #115 : 14 Aralık 2014, 09:56:56 »
Hepinize cevap vereyim. Benim icin uc sey onemlidir silahta guvenlik , guvenlik , guvenlik
 Ben bu tufege kefilim. Az zamanim var cevaplayamiyorum ama oglen yazacagim tekrar , volkan abi tufegi alali 5 ay oluyor anca deneme imkanim oldu yogunluktan. Dedigini anladim. Video da da var bolt kapanmadan atesleme yapmiyor. Once kolu itiyorsun , daha sonra biraz daha kuvvetle doner mekanizma yataga dogru donuyor ve oturuyor , ucuncu olarak da kolu asagi kapatiyorsun , yani uc kademede kuruluyor. Kol kapanmadan atesleme mumkun degil , ilk asama da imkansiz ikinci yataga oturmada tetige basinca kol bos da kendini atiyor ve yatak dan kurtariyor.

Firmaya gelince sahibi alper beyi taniyorum , arkadasim , durust cocuktur , onun amaci para kazanmaktan once cocukluktan beri kurdugu hayalleri gerceklestirmek , idealleri olan bir insan bu sektorun adami , yurt disina satis zaten yapiyorlar pakistan rusya danimarka amerika misir vs. Ayrica kendi ticari sirridir , benim soylemem uygun olmaz , piyasada isim yapmis bir firma ve devlet bazinda anlasmalari mevcut ve bazilari eli kulaginda. Taniyor olmamla silahi ovmemin bir bagi yok , gecmis sayfalarda benimde acabalarim ve sorularim vardi gormussunuzdur. Alperi omega da istanbulda bir ziyaret edin. Silahi almasaniz da iyi bir dost kazanmis olursunuz emin olun.

Evet kolu cekince kasik kalkiyor bosu disari atiyor , ayni zamanda sarsor borusundan diger kursunu yatak uzerine aliyor , kolu iterken de kursunu namluya cikartiyor. Ama sarjor olunca tabi bu iptal.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #116 : 14 Aralık 2014, 14:01:47 »
Döner mekanizma ve kol aliminyummu yoksa rengimi yaniltiyo?
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
« Yanıtla #117 : 14 Aralık 2014, 18:06:53 »
Aliminyumdan kol olur mu Allah aşkına ? Olsa ben alırmiyim ? Araba jantimi bu ? Renk bu.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #118 : 14 Aralık 2014, 18:34:53 »
Aliminyumdan kol olur mu Allah aşkına ? Olsa ben alırmiyim ? Araba jantimi bu ? Renk bu.
Aliminyum kasa süperpoze oluyosa aliminyum kol neden olmasın? Aliminyum jant haricindede çok fazla alanda kullanılıyo sonuçta ;) yarısı aliminyum tabanca bile var.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 18:36:23 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #119 : 14 Aralık 2014, 21:04:35 »
hocam şimdi şu var. alüminyum, çelik, plastik, elastomer.... aslında hiçbirşey farketmez.

farkeden tasarım ve kalite. görüyoruz her sanayide adamın demir kullandığı bir malzemeyi
başka biri plastik kullanıyor ama 2-3 tane demir eskitiyor. yada aynı miada sahip oluyorlar.
tabiki her malzemeden olabilir bikaç malzeme karışımıda olabilir. ama malzemenin de kalitesi önemli.
demir var demir var çelik var çelik var alüminyum var alüminyum var plastik var plastik var....
tabi birde baskı noktalarında deformasyon noktalarında tasarımı var. kimi yerde yüzbin darbeye
plastik daha iyi dayanırken çelik bile dayanamayıp aşınıyor. korozyona uğrayabiliyor.

vereceğin 1-2 lira para 150-200 binlarık ev değilki bu çocuklara bırakalım. kullanım aletlerimi
bu düşünceyle almam elbet eskiyecek ama zevkle eskitmek güvenle eskitmek isterim.
benim güvenmem için baya bir zaman geçmesi bikaç kişinin alıp kullanıp bikaçbin atıştan
sonra yorumlaması gerekiyor. daha çok yeni bir tüfek. firmaya güvenme gibi bir durumumda yok
hiç bilmediğim bir firma. şimdi aynı tüfeği bir ata bir armsan bir akkar bir akdaş üretse
tamam derim. ama bu quantum arms kimdir armsan gibimidir wizardarms gibimidir.
her firmanın kalite fiyat prensibi ayrıdır. bizlerde ona göre tüketiriz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #120 : 14 Aralık 2014, 22:10:24 »
hocam şimdi şu var. alüminyum, çelik, plastik, elastomer.... aslında hiçbirşey farketmez.

farkeden tasarım ve kalite. görüyoruz her sanayide adamın demir kullandığı bir malzemeyi
başka biri plastik kullanıyor ama 2-3 tane demir eskitiyor. yada aynı miada sahip oluyorlar.
tabiki her malzemeden olabilir bikaç malzeme karışımıda olabilir. ama malzemenin de kalitesi önemli.
demir var demir var çelik var çelik var alüminyum var alüminyum var plastik var plastik var....
tabi birde baskı noktalarında deformasyon noktalarında tasarımı var. kimi yerde yüzbin darbeye
plastik daha iyi dayanırken çelik bile dayanamayıp aşınıyor. korozyona uğrayabiliyor.

vereceğin 1-2 lira para 150-200 binlarık ev değilki bu çocuklara bırakalım. kullanım aletlerimi
bu düşünceyle almam elbet eskiyecek ama zevkle eskitmek güvenle eskitmek isterim.
benim güvenmem için baya bir zaman geçmesi bikaç kişinin alıp kullanıp bikaçbin atıştan
sonra yorumlaması gerekiyor. daha çok yeni bir tüfek. firmaya güvenme gibi bir durumumda yok
hiç bilmediğim bir firma. şimdi aynı tüfeği bir ata bir armsan bir akkar bir akdaş üretse
tamam derim. ama bu quantum arms kimdir armsan gibimidir wizardarms gibimidir.
her firmanın kalite fiyat prensibi ayrıdır. bizlerde ona göre tüketiriz.
Üstadım evlada kalması falan önemli değilde tüfek silah diyince ben sağlamlık ararım. Şuanda 8 tüfeğim var 4 tanede önceden kullanıp sattığım var toplam 12 tüfek kullandım. En son ruhsatıma işlenen tüfek remington 870 modeliydi. Ben o 870in sağlamlığına öyle vuruldumki bulursam temizini yada sıfırını aynısından bir tane daha ekliyecem koleksiyona ki şimdiye kadar aynı tüfekten iki tane almayı hiç düşünmedim. Hatta satmayı düşünen varsa özelden haber versin  ;D
 Dediğiniz doğru bizim kırıkkale tabancaları bilen bilir düzgün çalışmıyan başarısız bir tabanca ama komple çelik. Ama adamlar yarısı aliminyum tabanca yapmış sig sauer çalışması mükemmel. Malzemesi kadar mühendisliğide önemli ama hertürlü çelik aliminyumdan sağlamdır. Düzgün mühendislikle kaliteli çelik biraraya geldiği zaman düzgün mühendislikle aliminyumun biraraya gelmesinden çok daha sağlam olur  ;)
 Firma konusundada aynı düşüncedeyim sizinle. Saydığınız markalar dahilinde çıkan bir ürün olsaydı bende daha rahat bakardım ürüne alıcı olarak. Sonuçta tamam ev almıyoruz ama yinede para paradır 1,250tl de az değil. Üzerine ruhsat işleri için belge topla git gel işleride uğraşma olayı var. Bunlara değmesi lazım.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 22:12:02 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #121 : 14 Aralık 2014, 22:24:57 »
aynen con vaynen :)

1978 Bursa

• *
« Yanıtla #122 : 15 Aralık 2014, 07:58:18 »
Yani ,ozet ama 1940 lardan gunumuze kadar gelen tufekler , kaliteli demir ve celik in isidir. Teknoloji ile beraber tabi daha hafif kullanisli gereclere kaucuk , sert plastik kolay tasinir , hizli atis imkani saglayan gibi  ihtiyac var , ama kisa vadede , uzun vadede demir celik vs. Tabiki.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2014, 08:06:06 Gönderen: Süleyman MUSUL »

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #123 : 15 Aralık 2014, 10:12:39 »
ben de ilgiyle izliyorum bu tüfeği. 
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2014, 10:22:01 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK