0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
durmuş abi bana bi fişek öner ne olursun bir türlü vuramıyom bu ördekleri yaf.şok kaç kullanıyorsun abi?hangi fişeği kullanıyorsun.
Hayırlı olsun Durmuş Bey, Allah kazasız belasız avlanmayı, iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. Bende Armsan Phenomanın ahpap modelini aldım, 71 cm ve 61 cm yedek slug namlulu ben çok memnunum. Allah güzel avlarda kullanmayı nasip etsin.RASTGELE.
Arkadaşlar ponemo gurupman harika çalışma harika fakat ördek avında rc s4 6 no kullandım ördek ölmüyo grm yükselteyim numarayımı bilen varmı
bence şoku daralt..bende stoegerle bikaç paket fişek attım ördeklere 3şok takılıyken..5,6numara saçmayla vuramadım..sabah geçidinde iş yapıyor 3 şok ama gündüz ördek 35,40metre mesafelerdeyken yıkmıyor yada tutmuyor..tenekeyede denedim aynı mesafelerden aynı fişekleri delicilik fazla değil..full şoku takınca herşey değişti..delicilik ve grupman süper...nasıl yazlık kışlık fişeklerimiz farklıysa mevsime göre fişek atıyorsak mevsime görede şok kullanmalıyız..3 şok sezon başında grupman ve delicilik açısından çok güzel..full şok gibi..ama kışın daha erken dağılıyor 3şokla saçma..delicilikte düşüyor..ben gündüz full şokla 34gr 3,4,5 numara atıyorum ördeklere gayet başarılı...benim tecrübelerim böyle..diğer arkadaşlar ne düşünür bilemem..ben bu şekilde verim alabiliyorum..geneldede böyle olması lazım sanırsam galiba..tüfeğiniz hayırlı olsun bu arada..hatasız kazasız bol avlar..
Belki inanmicanız ama 4 şok rcs4 6 numara ile phenoma çok iyi radıman aldım (bornaghi 32 grm 6) altarnatif
durmuş abi öldürmüyomuş bu tüfek doğrumu
Abi o tüfeğin değil fişeğin hatası. O fişekler eskisi gibi değil. Ben farklı tüfeklerle de aynı sorunu yaşadım. Rc 32'ye geçince herşey normale döndü. Hava sıfırın altında 5-6 derece idi. Yani s4 için uygun bir havaydı aslında ama ben başka avcılardan da aynı şikayetleri duyuyorum. Ama her fişeğin tüfekten tüfeğe farklı sonuçları var mutlaka. Ben Düzce'de Avcıbaşı kupasında bir abimizi o tüfekle izledim. Biraz plağı salan bir abimizdi. O kadar uzaktan plağı o kadar parçalayan bir tüfek pek görmedim. Benim çok dikkatimi çekmişti.
düzcelimisin abi
Geniş şok ince saçma kombinasyonu diye defalarca yazdım phenoma için ama farkeden farkediyor..bir de MKE export diyeyim bakalım ne olacak??selamlar..
bendeki armsan 612 w içinde geçerli çok başarılı oluyor tavsiye ederim
28 grm 9 numara bornaghi ile karatavuk gecidin de uzakgeçiyo 1 şoku takgım yanımdaki Mehmet zümre azı açık izledi ördek de 32 ve33 grm 6 no 4 veya5 şok 👍
abi tahtalı avında yüksek geçenlere ne kullanıyorsun ? şok ,saçma?
durmuş bey armsanların kıymetini bilmek gerekir biz 3 arkadaş olarak ikimizde 612 serisi diğer arkadaşda phenoma var kaz hariç her avı yaptık hepimiz memnunuz özelikle keklikde dahada güzel diyebilirim hepsi 66 namlu ben 3-4 şok diğer arkadaşım 5 şok phenomacıda 3-4 şok başarılı avlar yaptık 6- 7-8,9 no fişeklerle yine yerli oto alsam kesinlikle armsan alırdım
Aynen öle kardeşim biz biraz fevri davrandık phonema aldığımızda ama doğru fişek doğru şok armsan barut gazlı tüfeklerin içinde en iyisi saygılar
evet abi sen ilk aldığında tüfeği yerin dibine sokuyodun simdide elinden düşürmüyon
Böyledir bu işler tüfeği iyice tanıyıncaya kadar..bende stoeger için neler neler demiştim ilk aldığımda..şimdi vazgeçilmezim oldu..
Demi ama benim dostluklar hep kavgayla başlıyo sonra ölesiye tüfeği kötülediğim yetmedi bide fabrikayı aradım hikmet bey sorumlu mühendis onunlada tartışdık sinra pişman oldum gerçek türkiye barut gazlı otomatiklerin içinde benim kullandıklarım içinde 👍
bu yüzden ne tüfekler geldi geçti elimden..kiminin arpacığına kiminin boyasına bir mana uydurdum,sattım gitti..yaş ilerledikçe bu işin sonu olmadığını gördüm..aynı cep telefonu işi gibi..telefonlara verdiğim paraları düşünüyorum da..şimdi bir şey alırken şu soruyu soruyorum kendime..örneğin tüfek;elimdeki araç ne?armsan phenoma..amaç ne?av vurmak..araç amaca hizmet edip görevini yerine getirdimi?getirdi..araç ne?renault clio..amacı?arıza çıkarmadan az yakıtla beni istediğim yere götürmesi..yapıyormu?evet..hızı düşükte olsa yapıyor..bilmem anlatabildimmi..selamlar