Gönderen Konu: Armsan Phenoma  (Okunma sayısı 38587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Armsan Phenoma
« : 07 Aralık 2013, 20:45:57 »
Armsan Phenoma aldım iyimi ettim kötümü ?
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 19:13:44 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
1977 - Antalya
0553 0083630

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: armsan Phenoma
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2013, 21:02:25 »
:) kendi fikrimi söyliyim mi ? söyle dedin farz ediyorum söyle demessen silcem  :D

fikrim: yerli olarak alabilceğin en iyi tüfeği almışşın Allah kaza bela vermesin.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 19:13:57 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: armsan ponemo
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2013, 21:27:22 »
Alınmış malın kötüsü olmaz hayırlısı olur kazasız belasız kullanması olur.
Güzel tüfek ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2013, 21:57:46 »
tüfeğiniz hayırlı olsun armsan pohonemayı genellikle kötüleyen yok iyi olduğunu söylüyorlar bu paralara kendi sınıfında alınabilecek en iyi tüfeklerden  biri
ben geçenlerde test videosunu seyretmiştim geri tepmesi biraz fazla gibi
1985
BURSA

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2013, 22:48:38 »
:) kendi fikrimi söyliyim mi ? söyle dedin farz ediyorum söyle demessen silcem  :D

fikrim: yerli olarak alabilceğin en iyi tüfeği almışşın Allah kaza bela vermesin.

kesinlikle...
iki yıldır kullanıyorum ve inanılmaz iyi tüfek. nette kimse kötü demiyor. araştırın isterseniz.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2013, 19:13:06 »
Arkadaşlar ponemo gurupman harika çalışma harika fakat ördek avında rc s4 6 no kullandım ördek ölmüyo grm yükselteyim numarayımı bilen varmı
1977 - Antalya
0553 0083630

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2013, 19:26:00 »
7 numara 36 gr yaf fişek ile aynı tüfek 3 numara şok ile çaput oldu.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2013, 19:31:24 »
34 grm eski winchester (turuncu) renkli onda bile istediğim randımanı alamadım lambro denyeceğim birde
1977 - Antalya
0553 0083630

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2013, 19:53:14 »
benim dayımda var ara sıra değişiriz tüfekleri yazın üveyikte çok iyiydi 28gr 8 no meca kullanıyorum ben bayağı uzak mesafelerden kuş düşürdüm.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2013, 20:41:01 »
Valla öveyiğin gözünü seveyim yeterki düşsün düşeni bulursun ama ördek sokuluyo orda ölüyo bulucaz inşallah ponemo ya sevdiği fişek
1977 - Antalya
0553 0083630

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2013, 21:55:22 »
lambro tordo yada yafın mandarın var kendı torun brılant ım da onları kullanıyorum
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2013, 00:45:05 »
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
winchester 34 gr 5 no X3 ben ona bomba diyorum. 36 gr super green oda atom bombası. Kullandım ve halen fişek çantamda var 5 şer 6 şar çok tepiyorlar ama avın kactıgını görmedim. Fişek seciminde bir tavsiyem var meca veya züber deneyin. Lambro tordo parlama fisegiymiş denedim ucarda icraat yok. Polat abide aynını söyledi, lambronun baska modeli olabilir..   
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 23:22:43 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2013, 17:09:57 »
Hayır penomo kullanmak daha nasip olmadı, Zümrüt diye bir otomatiğim vardı eskiden üzümlü yapısı daha sonra Akkar altay ile denedim winchester tam kış fişeği yapıyor bence.
Ben kendi otomatiklerimde meca kullanıyorum o açıdan tavsiye etmek istedim.
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2013, 19:04:50 »
zuber,yaf,rc,özkursan,marKALARINI çok kullandım eger av kaçtıysa benim yüzümden kaçtı ne bir fişek seçme ne bir aksilik nede başka bir sorun asla ne duydum nede oldu.hersuçu bence tüfeğe bulmamak lazım birazda tüfeğin arksındakine bakmak lazım
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2013, 19:15:14 »
zuber,yaf,rc,özkursan,marKALARINI çok kullandım eger av kaçtıysa benim yüzümden kaçtı ne bir fişek seçme ne bir aksilik nede başka bir sorun asla ne duydum nede oldu.hersuçu bence tüfeğe bulmamak lazım birazda tüfeğin arksındakine bakmak lazım
Tabiki arkasında duran da önemli fakat hiç mi delik deşik olupta ölmeden kaçan avınız olmadı? yada tavşanın derisinde bir avuç saçma çıktığını görmediniz? Özellikle domuz avını örnek vermek istiyorum bu gün 16 çaplı çiftsan poze 4 no fişekle  35-40 kiloluk domuzu devirdi. Yapar mı bunu her fişek ve her tüfek ? Şavrotinlerin devirmediğini çok gördüm ben.
Geçen sene Akkar tüfeğimle bir kutu fişekle 1 tane bıldırcın vuramadım, bu sene aldığım 1 kutu meca ile (30 gr 9 no) bıldırcın, üveyik, keklik ve tavşan vurdum 2 senelik avcı değilim ki değişeyim avcılığım gelişsin 17 yaşımdan beri tüfekle avlanan biriyim.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 19:20:04 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #15 : 15 Aralık 2013, 20:35:56 »
mirage 34
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #16 : 15 Aralık 2013, 21:40:16 »
süper tüfek armsan phenamo carbo kullanıyorum

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 15 Aralık 2013, 23:14:13 »
 hayırlı olsun...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 15 Aralık 2013, 23:59:21 »
Durmuş abi MKE EXPORT VE ME-CA yı bir dene..yada al getir Kırşehire hacı Mehmet abiyle biz bir inceleyelim.  :)
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 16 Aralık 2013, 01:42:07 »
İnşallah ahmet seralar da soba işleri bi ayaragirsin sizi ziyarete gelecem hacı mehmet abime de selamlar ya biz nasıl tüfek nasılfişek kullanırız mehmet abim bilir av nasıl kırşehirde ?
1977 - Antalya
0553 0083630

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 16 Aralık 2013, 12:56:15 »
Tabiki arkasında duran da önemli fakat hiç mi delik deşik olupta ölmeden kaçan avınız olmadı? yada tavşanın derisinde bir avuç saçma çıktığını görmediniz? Özellikle domuz avını örnek vermek istiyorum bu gün 16 çaplı çiftsan poze 4 no fişekle  35-40 kiloluk domuzu devirdi. Yapar mı bunu her fişek ve her tüfek ? Şavrotinlerin devirmediğini çok gördüm ben.
Geçen sene Akkar tüfeğimle bir kutu fişekle 1 tane bıldırcın vuramadım, bu sene aldığım 1 kutu meca ile (30 gr 9 no) bıldırcın, üveyik, keklik ve tavşan vurdum 2 senelik avcı değilim ki değişeyim avcılığım gelişsin 17 yaşımdan beri tüfekle avlanan biriyim.

tabi sizde haklısınız ama nebiliyim benim hiç bir avım canlı düşmedi (tavşan vurmak zaten nasip olmadı) en son vurdugum taht5alı avımda 1 tane saçma girmişti yanına gittiğimde hayvan ölüydü bilemiyorum bu konu çok göreceli bir kavram sonuçta bende yaşadıklarımı anlatıyorum belki hava şartları belki hayvanların vuruluş açıları bir çok sebepten dolayı böyle şeylerle karşılaşa biliriz.ama söyle bir durumda var ben bu sitedeki polat bey sayesinde lambro fişek aldım tavsiye üstüne hiç inmez vurulmaz gitmez dedğim yerlerden mesefelerden hayret edercesine güzel sonuç aldım tahtalı ve ördek avı için konuşuyorum birde siz lambroyu deneyin belki güzel souçlar elde edersiniz.
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 16 Aralık 2013, 15:22:18 »
İnşallah ahmet seralar da soba işleri bi ayaragirsin sizi ziyarete gelecem hacı mehmet abime de selamlar ya biz nasıl tüfek nasılfişek kullanırız mehmet abim bilir av nasıl kırşehirde ?
Abi şu an ördek işi fena değil,kaz sürekli yer değiştiriyor..takip lazım..phenoma ince saçmayı seviyor..örneğin Balıkesirdeyken ördeğe 32 gr 5 no MKE export iyi geliyordu..bir abimizde phenoma için Mirage tavsiye ediyor..selamını iletirim..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2013, 19:06:16 »
Avı etkileyen bir çok sebebin olduğu sözünüze katılıyorum, tüfekle uyum/hava şartları/ fişekle av uyumu başta olmak üzere, lambro tordo denedim fişek görünüş olarak çok kaliteliyim diyor ancak ben verim alamadım parlama avında iyi diye ördek, keklik, tavşan ve tahtalıda olmadı. Sebebini de bilmiyorum ilk fişek olarak kullandım ama 2. ve 3.  meca fişekle atışlarımdaki ördekler düştü.
Avrupa fişeklerden tavşan avında kullandığım winchester, rc  ve miragenin modellerini de tavsiye ederim ancak ponema için kullananların yorumları ve bence kullanacak arkadaşımızın kendine göre fişek değerlendirmesi daha doğru olacaktır. Bizim gittiğimiz av yerine göre fişek seçerim ben birinde power tapa kullanıyorsam diğerinde bior olabilir ama meca da tapanın ne olduğuna bile dikkat etmedim, plastik olduğunu biliyorum ve benim tüfeğim uzatma namlulu olduğundan gerek duymadım açıkcası.   
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2013, 20:07:26 »
Avı etkileyen bir çok sebebin olduğu sözünüze katılıyorum, tüfekle uyum/hava şartları/ fişekle av uyumu başta olmak üzere, lambro tordo denedim fişek görünüş olarak çok kaliteliyim diyor ancak ben verim alamadım parlama avında iyi diye ördek, keklik, tavşan ve tahtalıda olmadı. Sebebini de bilmiyorum ilk fişek olarak kullandım ama 2. ve 3.  meca fişekle atışlarımdaki ördekler düştü.
Avrupa fişeklerden tavşan avında kullandığım winchester, rc  ve miragenin modellerini de tavsiye ederim ancak ponema için kullananların yorumları ve bence kullanacak arkadaşımızın kendine göre fişek değerlendirmesi daha doğru olacaktır. Bizim gittiğimiz av yerine göre fişek seçerim ben birinde power tapa kullanıyorsam diğerinde bior olabilir ama meca da tapanın ne olduğuna bile dikkat etmedim, plastik olduğunu biliyorum ve benim tüfeğim uzatma namlulu olduğundan gerek duymadım açıkcası.

mahmut bey ozaman şöyl diyebiliriz bu konuya sizde bende ve diyer phonema sı olan arkadaşlarımız fişekleri deneyerek hangisinden randıman aldığımızı yazalım ki deneyimlerimizi paylaşmış hemde birbirimize yardım etmiş oluruz.ki avcılık ve yaşca benden zaten büyüksüzünüz sizin gibi tecrübeli abilerimizin tecrübelerine ihtiyacımız var sonuçta.bu ara hangi hava şartlarında fişekleri kullandığımızı yazarsak daha verimli olur.
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2013, 20:15:53 »
Ben kendi kullandığım otomatiklerden memnun kaldıklarımı belirttim. Aslında okudukça da biraz yorum yaptığıma pişman oldum çünkü arkadaş ponema için yorum istemiş, benim yorumlar alakasız kalmış. Bunun için özür diliyorum.
6 no fişekle ördek ölmüyorsa bence 4 no denemelisiniz Durmuş bey. Birde ortalama bir test yaparız biz; avladığınız ördeğe göre ağırlık olarak bir 2,5 litre kola şişesine su doldurun ortalama avlandığınız mesafeye dikin (yarı boş yarı dolu olcaktır) ördek avında kullanacağınız fişeği bu şişeye atın boş olan kısımdan direk delip geçeni en uzak mesafelerdeki atışlarınıza, delemeyip sürtüp geçenleri de bir daha almayın derim. Belli iz bırakan, bir yüzünü delen ve şişeyi devirenler benim tercih ettiklerimdir. (1 lt su 1 kg dan fazla gelir '' 1,15 kg falan sanırım)
Hemen bir örnek vereyim bir abim ördek avı için 76 namlu poze aldı uzaktaki ördeklere falan atacak 32 gr 5 no fişekle boş 2,5 kola şişesini 85 adımda kıpırdatmadı bile sadece deldi geçti çok şaşırmıştık. Benim akkar otomatik  tüfeğim 61 namlu 3 no şok 32 gr fişekle 60 adımda tek yüzüne tek saçma gelmiş yerinden kaldırmıştı. daha bunun içinde bir çok etken var ayrıntıya girmeyeyim gerek yok.     
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2013, 20:32:01 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM