40 bin lira bir tüfeğe verip 100 sene kullanamayacağıma (ki 100 sene sonra diyecekler bunlar eski tüfekler eskiden d20, tekna,.. barut filan varmış bu tüfek şimdiki yüksek basınçlı barutları kaldırmaz
) (ayrıca araba alırkende yaw 20 sene sonra çocuk büyüyünce de kullanır diye almıyorum) neyse konuya döneyim 40 bin lira bir tüfeğe verip 100 sene kullanacağıma
1500-2000 lira (ki bu güzel kaliteli bir tüfek fiyatı sayılır) verip bir tüfek alırım 10 sene kullanırım
10 sene sonra bu günün değeri (enflasyona göre) 2000 liralık bir tüfek daha alırım belki mekanizmada değiştirmiş olurum onuda bir 10 sene
kullanırım sonra bir tüfek daha onuda 10 sene kullandımmı zaten yaş olacak 70 kireçlenme romatizma yaşayacağımız zaten belli değil
6bin lira harcadık kaldı geriye 34 bin lira heh onuda çocuğun cebine koy bakem 30 senelik tüfeğemi sevinecek 34 bin lirayamı sevinecek
(enflasyon bu güne göre o günün değeri şeklinde düşünün) torunlara tüfek kalsa ne olur kalmasa ne olur
şimdi üst segment tüfekler tabiki zorlu yapım süreçleri el işçilikleri yüksek maliyetleri olan tüfekler onlarında alıcıları kendilerine göre
konforuda keyfide kendilerine göre. 8+1 evde oturup rolls royce ye binen de var 2+1 evde oturup dobloya binende herkes kendince işini görüyor.
tabi bu 100 senede avda tüfeğin elinden hiç düşmeyeceğini kazaya uğramayacağını (zaten sigortalatmak lazım öyle tüfeği) namluyu taşa çarpmayacağını düşünüyorum. yoksa küllüm zarar gibi geliyor bana.
gelirlede alakalı bir durum. ben varsın grupmanı biraz daha bozuk olsun varsın daha erken paslansın biraz temizleyeyim varsın
biraz ağır olsun ama uygun orta karar bişey olsundan yanayım. içi kromlu olmuş kromsuz olmuş valla hiç önemli değil bana biri 30-50 metrede vuracak öteki 300-500 metredemi vuracak oda 30-50 metrede vuracak 60 metreye fişek attığım zaten hayatımda sınırlıdır.
100 tane ördek kaçırmasam yüksek maliyetli diğeri ile vuramadığımı pahalı tüfekle vurduğumu düşünüyorum 34000/200=170 liraya gelecek ördeğin tanesi bana
tanesine 170 lira vereceğime ucuzla tüfekle atarım 2 fişek kaçsın gitsin ben bi sonrakini beklerim
tamam yüksek kalite prestij paha albeni ileri zamanda antikalık değeri herşey olabilir. trilyoner olsam yine bir tüfeğe 40bin lira vermeye içim acır.
he kundak kalitesine gelirsek hiçbir ağaç kundak plastik kundaktan daha dayanıklı değildir.