Gönderen Konu: Lambro classıc,brown.blue ve yaf jk6 ördek özel  (Okunma sayısı 7264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Lambro classıc,brown.blue ve yaf jk6 ördek özel
« : 05 Aralık 2013, 21:27:39 »
Herkese selamlar bu sezon ördekte bu fişekleri denemeyi düşünüyorum.
Tüfek atamadan eve döndüğüm olmuştur pek koymuyor nede olsa doğada bulunduğuma sayıyorum,fakat bir hayvan yaralı gittiği zaman çok üzülüyorum  resmen avdan soğuyorum sinir stres içinde eve dönüyorum.
ördek ustaları fişekliğinizde bunlar varsa ,hava durumuna ve avın şekline  göre sizin sıralamanız nasıl olurdu

resim yülke

resim

resim

jpg upload

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: Lambro classıc,brown.blue ve yaf jk6 ördek özel
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2013, 21:50:25 »
Selam
soğuksa ki ördekte malum bu saatten sonra sıcak olmayacak ..
tüfeğide imzanızda ki tüfek olarak ele ve gümede olduğumuzu fraz edersek  alırsak hazneye ilk fişek jk6 -blue - tüfeğin ağzına clasicc sürerdim.
Çünkü atışlar yakından uzağa doğru olacağından böyle bir sıralama yapardım.
Şayet parlama avı yapılacaksa yürüyerek lambro brown nu kullanırdım.
Rastgele

Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2013, 21:57:08 »
Selam
soğuksa ki ördekte malum bu saatten sonra sıcak olmayacak ..
tüfeğide imzanızda ki tüfek olarak ele ve gümede olduğumuzu fraz edersek  alırsak hazneye ilk fişek jk6 -blue - tüfeğin ağzına clasicc sürerdim.
Çünkü atışlar yakından uzağa doğru olacağından böyle bir sıralama yapardım.
Şayet parlama avı yapılacaksa yürüyerek lambro brown nu kullanırdım.
Rastgele

Eyvallah hocam.
asıl merak ettiğim bu fişeklerin dağılımında tapaya yada barut tipine göre farklılıklar olurmu acaba onu merak ediyorum
örnek vermek gerekirse rc sipe 32gr ve s4 33gr ı kullandım ,sıpe daha erken açıyor  s4 ise bayağı toplu sürüyor. bu fişekleri artık tanıdım.
ama lambro yu ilk kez deneyeceğim

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2013, 22:42:01 »
lambronun bütün modellerinden  memnun kalacağını şimdiden belirteyim.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 05 Aralık 2013, 23:23:32 »
       RC  S4 ve SIPE  varken niye macera aradığına şaşarım.Ben de aynı tüfeği kullanıyorum.Bu tüfek en çok RC fişekleri seviyor bu gerçek.Ancak sterling,meca ve özkursan ile de gayet iyi sonuçlar veriyor.Geçen yıl bende Lambro tordo, feltro ve brown serisi fişekleri bu tüfekle denedim, katır gibi tepiyor ve randıman hiç yok.Bunları kullanacağına 32,34 gr sterling kullan.Remingtonun İtalya dolumu olan 34 gr fişekleri de gayet iyi sonuç veriyor.Ben yakın atışlarda sterling,meca , özkursan gibi fişekleri, daha uzak atışlar için RC S4 tavsiye ederim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 05 Aralık 2013, 23:48:04 »
       RC  S4 ve SIPE  varken niye macera aradığına şaşarım.Ben de aynı tüfeği kullanıyorum.Bu tüfek en çok RC fişekleri seviyor bu gerçek.Ancak sterling,meca ve özkursan ile de gayet iyi sonuçlar veriyor.Geçen yıl bende Lambro tordo, feltro ve brown serisi fişekleri bu tüfekle denedim, katır gibi tepiyor ve randıman hiç yok.Bunları kullanacağına 32,34 gr sterling kullan.Remingtonun İtalya dolumu olan 34 gr fişekleri de gayet iyi sonuç veriyor.Ben yakın atışlarda sterling,meca , özkursan gibi fişekleri, daha uzak atışlar için RC S4 tavsiye ederim.

Katır gibi tepmesine cok guldum :)
Evet dogru soyluyosun hocam tepiyor ama benimde hosuma gidiyor :)
Bu fiseklerin methini cok duydum bunlarda sipe ve s4 barutlu fisekler  ve yuksek basincli fisekler
Classic ile bir karga vurdum sasirirsin mesafe inanilmaz sirf fisegi denemek icin attim ve hayvan  felc oldu havada

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 05 Aralık 2013, 23:57:03 »
bazı tüfek ve namlular fişek seçer ama ben lambro feltro(keçe tapa) yakın kalkan  avlarda cok memnunum(4 tavsan 2 keklik aldım)tüfeklerim yıldız çifte elegant a3 te  ve efsane ij58 baıkal çifte
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2013, 01:36:21 »
Gürkan kardeşim lambro marka fişeklerden denemediğim fişek yoktur heralde.deneyimlerimi sana aktarayım :)

Lambro classic : Double base Nobel Sport barutugeri tepmesi düşüktür.süperpoze ve cifteler icin ideal normal standartlarda bir fişek adı gibi classic yani. ama ördek avında denemedim :)

Lambro brown : Her türli iklim şartında aynı performansı segileyen bir fişek +20 derecedede -5 derecedede bir farkı yok ördek gecitinde kullandm mennun kaldım bi dezavantajını görmedim :)

Lambro blue : Su avları icin ideal bir fişektir.kücük boy,büyük boy ördeklerde,tahtalıda hepsinde kullanırsn parlamada.gümede.gecitti hepsinde gider.Sıfır derece altıdaki sıcaklıklarda bile performansı iyidir. ( ben huğlu 71 namlu yarı otomatik kullanıyorum,senin tüfeğinde nasıl bir performansa sergiler bilemem ama üzmez  bence senide ^-^ )

umarım yardımcı olmuşumdur  ;)
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 01:39:18 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 06 Aralık 2013, 09:25:18 »
 ''RC  S4 ve SIPE  varken niye macera aradığına şaşarım.Ben de aynı tüfeği kullanıyorum.Bu tüfek en çok RC fişekleri seviyor bu gerçek.Ancak sterling,meca ve özkursan ile de gayet iyi sonuçlar veriyor.Geçen yıl bende Lambro tordo, feltro ve brown serisi fişekleri bu tüfekle denedim, katır gibi tepiyor ve randıman hiç yok.Bunları kullanacağına 32,34 gr sterling kullan.Remingtonun İtalya dolumu olan 34 gr fişekleri de gayet iyi sonuç veriyor.Ben yakın atışlarda sterling,meca , özkursan gibi fişekleri, daha uzak atışlar için RC S4 tavsiye ederim.
Moderatöre rapor et   Kayıtlı
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ''

Mehmet Bey'e katılıyorum.bende de stoeger m2000 var,lambroyu boş ver rc ye devam gürkan bey tam av zamanı macera arama.bende lambro tordoyu denemiştim geçen sene top gibi patlıyor,çokta etkili bir fişekler değil,maceraya gerek yok.

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Aralık 2013, 09:30:09 »
lambronun bütün modellerinden  memnun kalacağını şimdiden belirteyim.

Aynen katılıyorum,Ben hepsini de kullanıyorum çok memnunum.. ( Huğlu koop. 103 F 71 cm ) kullanıyorum..
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 09:31:39 Gönderen: Hamza CİVİL »
1983 ANKARA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Aralık 2013, 19:04:40 »
yaf jk6 fişeği kesin bakalım ne barut çıkacak içinden :)

ördekçiler lambro blueden şaşmayın..bunun Feltro 34 ü var tecna barutlu buz havaların fişeği....bu fişekleri buzda soğukta kullanın serin de ise classic 32 s4 barutlu size başka fişek aratmaz..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Aralık 2013, 19:57:38 »
yaf jk6 fişeği kesin bakalım ne barut çıkacak içinden :)

ördekçiler lambro blueden şaşmayın..bunun Feltro 34 ü var tecna barutlu buz havaların fişeği....bu fişekleri buzda soğukta kullanın serin de ise classic 32 s4 barutlu size başka fişek aratmaz..

Sizin kestiginizi biliyorum polat hocam burada bir konuda bahsi geçmişti takip ettim.
fakat ben bu fisegi o konu açılmadan önce almıştım

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2013, 22:13:47 »
gürkan kardeşim feltro keçe tapa 34 polat kardeşimizin dediği gibi buz havaların  fişeği ilk göze ilave etmeyi onutma yafı bilmiyorum lambro olanların bütün serilerini kullanmaktayım ağır gramajlar hariç yani 34 gramdan yokarısını kullanmadım serin havalarda meca fişeğide güzel
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 22:16:51 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2014, 19:31:48 »
Uzulerek soyluyorumki burada olumsuz yorum yapan abilerim hakli cikti.
Macera aramya gerek yokmus .
Ozetlemek gerekirse oncelikli olarak ordege giderken yanima alcagim fisek rc sipe ve rc s4
Eger bunlari bulamazsam lambro blue alirim.yalnis anlasilmasin fisegi yerden yere vurmuyorum ancak rc benim tufegime vede bana daha iyi geldi.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 24 Nisan 2014, 19:41:30 »
Uzulerek soyluyorumki burada olumsuz yorum yapan abilerim hakli cikti.
Macera aramya gerek yokmus .
Ozetlemek gerekirse oncelikli olarak ordege giderken yanima alcagim fisek rc sipe ve rc s4
Eger bunlari bulamazsam lambro blue alirim.yalnis anlasilmasin fisegi yerden yere vurmuyorum ancak rc benim tufegime vede bana daha iyi geldi.
gürkan bey rc sıpe yi üveyik avında denedinizmi
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 24 Nisan 2014, 21:51:19 »
gürkan bey rc sıpe yi üveyik avında denedinizmi

Hocam bu sezon okadar hazirlik yapmama,izlememe ,gozetleme yapmama ragmen  birakin tufek atmayi
Uveyigin kanadini goremedim.
Malum burasi doguanadolu uveyik buradan gecerken coktaaan aycicekler hasat edilmis oluyor
Bu yuzden hic zaman kaybetmeden yoluna devam ediyor. belkide inmiyordur bile.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 24 Nisan 2014, 23:04:31 »
Lambro eski kalite yok.beş para etmez.Son iki sezondur berbat.özellikle feltro keçe tapalar.rc.bp gb. Alın..macera aramayın,benim gibi hüsrana ugrarsınız
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Nisan 2014, 22:13:09 »
lambro eski kalite yok derken ülkeye gelen lambrolar 3 yılını doldurdu..firma sadece feltro 34 teki barutu değiştirdi..nedenini bilemem ama sorduğumda ithalatçi  çok sert olduğu şikayetleri geldiği için böyle bir üretim yaptıklarını söylemişti...yıllardır aynı kalitede aynı malzeme ile dolum yapan ender firmalardan biridir lambro..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama