dogrudur bende bır s-55 kullanıcısıyım.
kışın eksi havada bıraz yetersız kalabılıyor.
34 gramı geçemedıgım ıcın.
ha geçermiyim 40 gr da atıyor ama grupman sapıtıyor malasef.
tam bir kuş tufegı bana gore s-55 hava cok sert degılse harıka ordekte yapılır.
-10 derece ile -15 derece havalarda bile
20 no bir silah ile 25-26 gr 7 no saçmalı fişekler ile 30-45 mt mesafeler içerisinde
çamurcunları,, yeşilleri hiç sorunsuz avlıyorum.. saçmanın vuruş yoğunluğuna göre cansız düşende oluyor,, canlı düşende,, ancak saçma alıpta düşmeyen kuşum olmadı henüz bu sezon
bu ağır kış şartları ve _ derecelerdeki havalarda ağır gramaj fişek inanışı benim için hurafeden başka birşey değil..
19 yıl boyunca 18.2 mm iç çaplı full ve mod şoklu bir robust 222 ile avlandım _15 _20 DERECELERDE BİLE 28-30gr 6-7-8 no fişekler ile çoğu zaman kendi doldurduğum fişeklerle son derece güzel avlar yaptım..
AĞIR GRAMAJLI GÜÇLÜ FİŞEKLER,, KIŞIN EKSİ DERECELERDE DAHA İYİ AV YAPTIRIR DİYE BİR KURAL YOKTUR....
AĞIR GRAMAJ KALIN SAÇMALI MAGNUM TARZI GÜÇLÜ FİŞEKLER KULLANACAK OLSAM MUTLAKA GENİŞ NAMLU İÇÇAPLI VE MAXİMUM MOD ŞOKLU BİR SİLAH KULLANIRDIM...
Tüm bunları neden yazdım derseniz konu s serisi 55-56-57-58 silahlar olduğu için ve bu silahlarda genelde 18.2-18.3-18.4 mm gibi iç çapa sahip ve 1-3 şoklu silahlar dolayısı ile bu tipteki silahlarda hafif gramajlı düşük basınçlı ve ince saçmalı fişek kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar verir.. düşüncemi belirtmek istedim...
-