alper kardes bende bilmiyordum.......... 1984, yillari hatirladigim kadar, oldukca yasli bir túfek tamircisi, s55,56,57, pozeleri hep bu tamirceye bakim yaptirirlardi, ingiliz kundak yaptiracak olanlar namluya súrme boya yaptiracak olan avcilar, túfekleri cok titiz bakim yapardi, ara sira yanina ugrar konusur túfeyime bakim yaptirdim, uzagi gózlúgún ústúnden bakar yakina gózlúgú íle bakardi, bir gún sana keklik avina gótúreyim dedim, gózlerin ici gúlmeyi basladi, geldiler úc arkadas kuscu kópekleri ile, elerindeki túfekler beretta pozeler vardi,
basladik keklik avina bizim túfek tamircisine bir kac fisek atsin deyip yasli diye keklik olabileceyi noktayi gótúrdúm,
bizim yasli gózlúkle avlanan túfek tamircisi kekliye sógle bir metre kadar acikta górsún kekliye hic iskalamiyor,
duuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrr bakayim dedim daha senin yanindaki avcilar dogru dúrús túfek atamazken sen górdúgún kekliye hic iskalamiyorsun dedim yeterki kekliye bir metre kadar aciklikta gór yetiyor dedim, sen kimsin dedim bizim usta kurt avciya,
benim avrupa skeet atislarinda avrupa ikinciligim var dedi, peeekiiiiiiiiiii bana daha ónce neden sóglemedin dedim sóglersem sen beni kekliklerin oldugu yeri gótúrmessin dedi uyanik kurt ihtiyar, ondan sonra anlatdi olayi túfekleri ve avrupa aticilik yarismalarina, kendide, bu s,55,56,57, tipi pozeler kullaniyordu,
diyeri túfek bayisi yapardi duyduguma góre taniyan arkadaslar anlatdi atis poligonuna etrafinda bir tur atmis ondan sonra intar etmis nedeni bilinmiyor...allah rahmet eylesin,
hep avrupa túfek satardi, avrupa túfeklerle avlanirdi..... fazla konusmazdi, ama konustumu avrupa túfeklerin kúnyesine okurdu, onunda avrupa aticilik úcúncúlúgú olduguna ógrendim, diyer avci arkadaslar olan dr, avci arkadaslarda, bu s, 55,56,57, kullanirlardi, o yillar baska túfekmi vardi yoktu o yillar, poze olarak,55,56,57, beretta pozeler vardi popilerdi avcilar arasinda, bulmak almak oldukca zordu....o yillar..........
sadece bu s,55,56,57, pozelermi iyi eski túfeklerin hepsi yúksek kalitede neden el yapimi ve makine yapimi deyil eskiden túfek firmasi azdi iyi kazaniyorlardi kazanclari iyi oldugundan iyi ve kaliteli túfek yapmislar,
simdi her yer túfek firmasi eskisi kadar kaliteli túfek yapsalar kac avciya satabilirler,
hep derim eskiden iyi túfekler vardi pahali idi túfekler kaliteli ve pahali oldugundan túfek gercek avcilarda vardi olurdu avcilik yapmiyan yapmiyacak olan bir kisi dórt bes binlira verip túfekmi alir, dórt besbin lira para verip túfek alacak olan yalnizca avci olur avci alir avci olmuyan okadar para verip túfek almaz,
onun icin eskiden túfek avcida olurdu avlarda bu usta avcilar avlardi bu avcilar ava dogayi seven deyer veren avcilardi avlari hic zarar vermezlerdi,vermeden avcilik yaparlardi,
simdi konserve kutusu úretir gibi ucuz kalitesi dúsúk makine úretimi túfek úretip satdilar satdilar,túfekler ucuz olunca her ónúne gelen túfek alip koyuyor, buda gercek avcilarla uyduruk avcilar bir biri ile karisti, ónúne gelen avci oldu, buda av dúnyasina iyi túfek yapan ve gercek avi seven gercek avcilari bóyúk zarar verdi veriyor............