Çok teşekkür ederim Resul bey..Kundak ölçülerinde 3 can alıcı nokta var resul bey..Tetik çekme mesafesi,dipçik arka eğimi(tabanla kubuz arası eğim),Görüş hattı(ön eğim yani gözle elmacık kemiği arası ölçü..) Benim bir tane üzümlü pozem var Resul Bey daha onun gibi yüzüme gelen bir tüfek yok..Onun ölçülerini almıştım ve kaydetmiştim..Şimdi yeni bir tüfek alacağım zaman o ölçülere göre yaptırıyorum vede muhteşem oluyor yüzüme geliyor..Selametle kalın..
ersin bey bu izahatla olayı çok güzel özetlemiş aslında . bir çoğumuz , uçar ve parlama avlarında , refleks atışlarını çokça yapıyoruz . veya ördek avında , sabah ve akşam beki yaparken , çok hızlı bir şekilde sabah ve akşam karanlığında atışlar yapmak zorunda kalıyoruz . dikkat ederseniz bu atışlar esnasında , sadece bandın üzerinden bakarak atışlar yapıyoruz . farkında değiliz nişanı düzgünmü yanlışmı aldığımızdan . eğer kundak sizin ölçülerinize göre değilse , tüfek çokça üst atıyor demektir . ersin beyin demesi gibi , bende pekçok tüfek denedim , ama üzümlü tüfekleri gibi bana uygun tüfek neredeyse yok gibi . hem otomatiklerinin , hem pozelerinin , diğerlerine göre dipçik düşüklüğü fazla . 6,5 cm . buda çok güzel bir yüzleme refleks atışları sağlıyor . tüfeği omuzladığınızda , hedef hemen bandın üzerinde .
dünyanın en kaliteli tüfeklerini bile kullansanız , dipçik size uygun değilse , iş çokça zorlaşıyor .