2 yıl öncesi bir deneyim benimkisi,
tatilde bir bayiye uğrayıp havalı tüfek saçması aldım genç bir arkadaşın tavırları hoşuma gitti ve fişek sordum o yok bu yok mke dikkatimi çekti boş çıkmamak için o yıllarda kullandığım robust çiftem vardı ve keçe tapa 8 no aldım velhasıl avda kullandım ve tüfek resmen sobanın kurumu gibi av dönüşü tüfeği sarı tel harbiyle temizledim dükülen ve sıvama yapan kalıntılar beyaz bez üzerinde yoğun kalıntılar vardı kalan fişekleri kesip boşalttım kapsülleri patlattım bir daha ingilzce export yazılı mke mi töbe dedirtti bana. halbuki çocukluğumun hayaliydi kara barut mke saçma plastik tabanca kapsül dolma tüfeğimin mühimmatı olan bir parçaydı mke saçması yazık değerlerimize sahip çıkamıyoruz. fason herşey sahte isim vermiyorum her sektörde aynı bu ama kullandığımız ithal fişeklere orjinal sitelerinden bakınız kovan renkleri serii isimleri kutu dizayn ve renkleri bile bizdekilerle örtüşmüyor yerlide bile aynı sağılan benim benim yurdum avcısı ,
en iyisi nostalji kendi fişeğini kendin doldur el becerin ve deneyimin artsın ben dahil hazıra kanıyoruz.
işte bu yüzden yukarıda yorum yapan arkadaşlara hak vermemek elde değil.
mke bizim yerli markamız ama ne hikmet bilmem bu avrupai özenti benim milletçe ingilizcem ne seviyedeki yerli piyasaya vereceğimiz ürüne ingilizce soft shot, export vs. yazarız, tartışmaya açık konu.
en derin sevgi ve saygılarımla.