Gönderen Konu: MKE APPORT  (Okunma sayısı 8712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
MKE APPORT
« : 02 Aralık 2013, 20:45:52 »
Değerli abilerim apport serisini gr no fark etmeden  kullanan kişilerin yorumlarını almak isterim saygılar...

Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: MKE APPORT
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2013, 21:58:33 »
"Soft shot" ne için yazmışlar acaba? Ya yumuşak saçma ya da yumuşak tepme ama...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa OCAK

• *
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2013, 22:38:26 »
Bu fişek sanki avrupaya Amerikaya ithal ediliyor gibi bide üzerine ingilizce yazılar yazıyorlar.Türkiyede satıyorsan açıklamalarınıda türkçe yazacan.
Mustafa OCAK
1976 KAHRAMANMARAŞ/ELBİSTAN

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2013, 00:43:19 »
Bu fişkeler ingiliz pointer besleyip keklik avına gidenler içinmiş :) MKE eğer eski mantıkla yapıyorsa fişekleri boşa tüfeğinizin namlusunu aşındırmayın...Kurşun yerine antimon kullanıyorlardı ve fişek mıknatısa yapışıyordu, barut da namluda kalıntı bırakıyordu.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2013, 00:56:06 »
ben bir kutu mke tek kurşun aldım sonradan öğrendimki mke eski mke değil fişeklerini başka sivil bir firma üretiyormuş ondan sonra kullanmaktan vaz geçtim
1985
BURSA

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2013, 04:44:22 »
"Soft shot" ne için yazmışlar acaba? Ya yumuşak saçma ya da yumuşak tepme ama...
Yumuşak saçma

Bu fişek sanki avrupaya Amerikaya ithal ediliyor gibi bide üzerine ingilizce yazılar yazıyorlar.Türkiyede satıyorsan açıklamalarınıda türkçe yazacan.
ithal ediliyor sanırım. çünkü bazılarının üzerinde "EXPORT SERIES" yazıyor

Bu fişkeler ingiliz pointer besleyip keklik avına gidenler içinmiş :) MKE eğer eski mantıkla yapıyorsa fişekleri boşa tüfeğinizin namlusunu aşındırmayın...Kurşun yerine antimon kullanıyorlardı ve fişek mıknatısa yapışıyordu, barut da namluda kalıntı bırakıyordu.
Belki de ingiliz pointer avlamak içindir :D

ben bir kutu mke tek kurşun aldım sonradan öğrendimki mke eski mke değil fişeklerini başka sivil bir firma üretiyormuş ondan sonra kullanmaktan vaz geçtim
Evet fişekler fason olarak yavuzcan fişek diye bir firmaya yaptırılıyor http://www.celiklergroup.com/pages.asp?Id=8
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2013, 09:30:34 »
MKE  fişek fabrikasını kiraya verdi yavuzcan fişek adında bir firma üretim yapıyor 2 yıl önce fişeklerini kullandım çulluk avlarında çok güzeldi hakiki kurşun kullanıyorlar çok yumuşak dişinizle sakız gibi çiğneyin o derece yumuşak çelik alaşım yok çok marka fişek gördüm o kadar yumuşak saçma kullanan firma görmedim diğer firmalar maliye ucuz olsun diye çelik alaşım kullanıyorlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2013, 21:26:27 »
MKE, daha doğrusu YFS bu saçma konusunu siteye açıkca yazmıştı. O demir saçmaları bir sefer için, bir bayiye üretmişler. Kutusuna da uyarıyı yazmışlar. Antimon ise kurşunu biraz sertleştirmek için kullanılanılıyor. Piyasadaki fişeklerin belki tümünde vardır. Kurşundan pahalı bir element.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2013, 21:35:34 »
antimon av fisenklerinde genelde %3 oranindadir , trap-skeet fisenklerinde ise %7 .

Sanirim ben bu fisenklerden kullanamam , ingiliz pointerim yok drahtaar im var :(
1991 MAGOSA KIBRIS

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2013, 21:42:52 »
Skeet fişeğinde antimon gerekli değil, trapta lazım. Oranı da kat'i değil ama az diyen %2, çok diyen %5-6 falan oluyor biliyorum. 7 de mi var? Hangisinde?
1968

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2013, 21:50:22 »
yumuşak saçma pek iyi olmaz biraz sert olsa daha güzel olur, antimon pahalı bişeymiş fişek maliyetini arttırdığı için bazı markalar kullanmıyomuş buda öyledir
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 04 Aralık 2013, 21:55:55 »
Yumuşak saçma namlu dostudur biraz fazla sıvazlanma yapar ama namluya ve kromuna zarar vermez çelik demir karışımı fişekler belki daha hızlı delicidir  az sıvazlanma yapar fakat namluya oldukçada zararlıdır
1985
BURSA

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 04 Aralık 2013, 21:58:10 »
1991 MAGOSA KIBRIS

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 04 Aralık 2013, 22:07:20 »
Yumuşak saçma namlu dostudur biraz fazla sıvazlanma yapar ama namluya ve kromuna zarar vermez çelik demir karışımı fişekler belki daha hızlı delicidir  az sıvazlanma yapar fakat namluya oldukçada zararlıdır

sert saçma derken demirli çelikli saçmalar değil antimon katılıp sertleştirilmiş saçma demek istedim kaliteli markaların saçmaları sertleştirilmiş zaten hep. saçma çok yumuşak olduğu zaman patlamanın basıncıyla namludan çıkana kadar yamuk yumuk olur, yakın atışlarda önemli değil ama uzak atarken sağa sola sapar.  küçükken sapanla taş atarken bile taş tam yuvarlak olmadığı zaman düz gitmezdi, aynı  o hesap
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2013, 12:09:38 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2013, 22:50:26 »
ekim ayının ortalarında keklik avında kullandım yanlız pover tapasını kullandım gayet güzeldi ilk çıktığında almıştım antalyada bir bayı kardeşimden almıştım o zaman bayının dediğine göre meknin ihraç edilen seri fişeklerinden biridir zaten arkadaşlarında dediği gibi yanılmiyorsam bir yıl oldu yavuzcan firmasına devredildi
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Oğuz ÖNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 20 Aralık 2013, 08:24:56 »
doluyu kendin yapacan  piyasadaki  en pahalı  en kaliteli  fişekten bile  daha iyi   sonuç alırsınız
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Niğde

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2014, 18:12:35 »
mke eski mke değil. fişeklerinde kalite yok. hele bu aport serisi tam bir rezalet. bilmiyorum beğenen var mı ama bana göre bir halta yaramaz.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2014, 18:32:27 »
Armsan phenoma ile MKE EXPORT 32 GR 5 no çok kullandım..halada kullanırım..tam ördek fişeği..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mehmet MUTLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Şubat 2014, 02:39:49 »
APPORT serisinin ördek avı için  34 gr 3 no arkadaş tavsiyesi ile almıştım uzak mesafede ördek avında hiç etkili değil
Mehmet MUTLU
1980-Kırklareli/Babaeski 
05375661200

Çevrimdışı Emre AK

• *
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2014, 13:08:44 »
bıldırcına aldığım mke export 30 gr 9 nolar sert gelince keklikte denedim inanılmaz ama mesafe seçmedi her av cansız hemen hemen.
  • Setter (body,sunny,oskar)
  • franchi vs 610
  • huğlu 901 g
  • genç huğlu çifte

Emre AK
1983-Muş

DOĞA İLE İLGİLİ HERŞEY...

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 10 Nisan 2014, 11:39:43 »
 2 yıl öncesi bir deneyim benimkisi,

tatilde bir bayiye uğrayıp havalı tüfek saçması aldım genç bir arkadaşın tavırları hoşuma gitti ve fişek sordum o yok bu yok mke dikkatimi çekti boş çıkmamak için o yıllarda kullandığım robust çiftem vardı ve keçe tapa 8 no aldım velhasıl avda kullandım ve tüfek resmen sobanın kurumu gibi  av dönüşü tüfeği sarı tel harbiyle temizledim dükülen ve sıvama yapan kalıntılar beyaz bez üzerinde yoğun kalıntılar vardı kalan fişekleri kesip boşalttım kapsülleri patlattım bir daha ingilzce export yazılı mke mi töbe dedirtti bana. halbuki çocukluğumun hayaliydi kara barut mke saçma plastik tabanca kapsül dolma tüfeğimin mühimmatı olan bir parçaydı mke saçması yazık değerlerimize sahip çıkamıyoruz. fason herşey sahte isim vermiyorum her sektörde aynı bu ama kullandığımız ithal fişeklere orjinal sitelerinden bakınız kovan renkleri serii isimleri kutu dizayn ve renkleri bile bizdekilerle örtüşmüyor yerlide bile aynı sağılan benim benim yurdum avcısı ,
en iyisi nostalji kendi fişeğini kendin doldur el becerin ve deneyimin artsın ben dahil hazıra kanıyoruz. 

işte bu yüzden yukarıda yorum yapan arkadaşlara hak vermemek elde değil.
 mke bizim yerli markamız ama ne hikmet bilmem bu avrupai özenti benim milletçe ingilizcem ne seviyedeki yerli piyasaya vereceğimiz ürüne ingilizce soft shot, export vs. yazarız, tartışmaya açık konu.
en derin sevgi ve saygılarımla.

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2014, 11:47:25 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN