Erol bey açıklamanız için teşekkür ederim Samet beyin tavsiyesine istinadendir yorumum zira daha önce silah boyatmışlığım ve ihtiyaç duymuşluğum olmadı.Boya konusunda hemen hiç bilgim yok kullanım sonucu ortaya çıkana göre yorum yapmaktayım.
Eğer konuya vakıflığınız varsa Akkar'ın yaptığı kostik boyanın avantajları ile ilgili bilgilendirir misiniz ? Eğer daha pahalı bir işlemde ısrarcılar ise bir avantajı olmalı kullanıcıya.
Şahsen avda kullandığım tüfeklerimde görsel kondüsyon yönünden çok takıntılı biri değilimdir ancak bir son kullanıcı olarak yılgınlık verici bir hal aldı bu pas temizliği mevzusu. Şöyle bir örnek vereyim ; Ava gidilecek sabah evvelce temizlenmiş namluya nem için teflonlu koruma yağını güzelce uygulayıp fazlasını alıyorum. Çulluk avı malum ıslak orman,dallar vs. arabaya dönerken namluda oluşmuş bariz turuncu lekeler... Remoil, Break free, Ballistol gibi farklı birkaç marka temizleme ve haricinde koruma yağı denediysem de sonuç aynı. Eve döndüğümde hemen temizliğe girişmek gerekiyor yoksa bir iki gün beklettik miydi temizlik için harcanan eforla kalabalık bir guruba çiğ köfte yoğurulur
Lekeler henüz malzemeye işlemediğinden bekletmezsem nispeten kolay çıkıyor.
Durumla alakalı olarak fabrikaya danışmayı denedim,teknik bir mevzu olduğunu söylememe rağmen ısrarla Mercan'daki satış bölümüne yönlendiriyorlar. Mercan'la da yazık ki hoş olmayan bir tartışma sonrası muhatab olmak istemiyorum. Bu gidişle tüfeği ya kullanmayacağım ya da boyattığım-kaplattığım ilk silahım olacak.
Bilgilendirmelerini esirgemeyen diğer üyelere de şimdiden teşekkür ederim.