Umarım çobana ders olur bu olay. Çobanlar bu tür olaylara karşı önlem olarak köpeklerine gereken eğitimi, terbiyeyi vermezse sonucuna katlanırlar. Geçim kaynağıymış, ekmek parasıymış demeyin beni rahatsız ettiği yerde özgürlüğü biter bu o kadar kolay. Keşke diyorum o kadar köpek telef olmadan önce avcı arkadaşımızda önlemini alıp köpekleri takip edip kollasaymış. Bu tür şeyler her an insanın başına gelebilir çünkü heryer çoban kaynıyor. Belli bir meraları ve sınırları olmalı sonuçta diğer insanları rahatsız ediyprlar gerek köpekleriyle gerek av alanlarında gezip avlarımızı kaçırıp iz, koku kaybettirmekle. Zaten anlayamadığım en büyük şey şu dağlarda ovalarda niye farklı hayvan türleri yaşayamıyor niye her gören sahiplenip götürmeye veya kesip yemeye kalkıyor. Ülkemizde ne hindi var, ne sülün, ne beç tavuğu, ne orman horozu, keklik tükenmek üzere; acaba bilinçli olmak sadece avcıların ödevi midir? Yoksa tarlaları bilinçizce ekip biçen ve orada yaşayan yabani hayvanların üremesini engelleyen, doğaya bıraktığı tarımsal ilaç ve kimyasal gübrelerle doğal yaşamı katleden, heryere uzanan beton yapılarla ormanları mahfeden insanların da ödevi değil mi? Tarımsal bir üreticiyi ele aldığımızda daha çok ürün elde etmek için doğaya karşı zarar verici eylemlerde bulunursa bundan sadece doğa değil tüm insanlık ve yaşayan herşey zarar görür. Doğayla barışık uygulamaların yapılıp, sürdürülmesini önemle bekliyorum