Gönderen Konu: NAMLU TEMİZLİĞİ...  (Okunma sayısı 3584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan AHAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
NAMLU TEMİZLİĞİ...
« : 28 Kasım 2013, 19:39:27 »
İyi akşamlar öncelikle, süper poze av tüfeğim var en son 24.11 de atış yapıldı ve bugune öylece kaldı şimdi temizlemeye oturdum ve alt namluda kurum gibi bişey var ve cıkaramadım çatlak olabilme ihtimali nedir yada başka  bişey değildir dimi ? cünkü bu hafta avda bi sürprizle karşılaşmak istemem yardımlarınızı bekliyorum.. ?
1990-ANKARA AVLANMAZSAN YAŞAYAMAZSIN...
KAÇAMAZSAN AVLANIRSIN..!   
resim

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: NAMLU TEMİZLİĞİ...
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2013, 20:25:36 »
namluyu tel fırca ile temizle ve mazota batırılmıs bezle namlu içine iyice temizle .mazot kir capak yumusatır......2 saat sonra yumusayan namluyu tel fırcala   .tekrar mazotlu bez ile  ve sonra kuru bez ile namlu içini temizle .ayna gibi olur..silah temizleme yağ kullanma
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Kenan AHAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2013, 21:15:42 »
verdiğin bilği içn teşekkürler veli abi çatlak değildir dimi..?
KAÇAMAZSAN AVLANIRSIN..!   
resim

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2013, 21:29:09 »
verdiğin bilği içn teşekkürler veli abi çatlak değildir dimi..?

Kenan kardeşim
Veli beyin dediğini uygula  ve temiz bir bezle kurut çatlakmı değilmi belli olur.
çatlak olma ihtimali zayıftır bazı saçmalar namludan solucan geçmiş gibi uzunlamasına iz bırakır çatlak olduğunu sanmıyorum.
temizleme işlemini uyguladıktan sonra emin olmadım diyorsan etrafında deneyimli bir arkadaşına göstermende fayda var tüfeğin
markasını modelini yazmamışsın merdiven altı çakma bir namlu ile avda istenmeyen durumların olmasının önüne geçmek hayati derecede önemli
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2013, 21:44:45 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2013, 21:31:09 »
2-3 parça montelilerden değil de tek parça ahşap harbi bulun ve ucuna bulaşık telini çevirip yağlı namluya sokun ve harttırı hurtturu silin. İtip çekmeye gücünüz yeteceği kadar sıkı sarın. Varsa namlu temizleyici solventiniz, daha kolay halledersiniz. Çatlak yoktur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2013, 21:36:49 »
en yumuşak bulaşık telinden alın mazotla ıslatıp temizleyin. çatlak falan olmaz takmayın kafanıza
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2013, 21:38:59 »
Bulaşık süngerinin yeşil tarafını kes namlu içinde iki dakikada kurumu temizliyor.Peşine temiz bezle tüm kurumu alır sonrada yağla tamam .Kolay değil namlu öatlaması zannetmiyor çatlak olduğunu ama kontrol et tabiki
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Kenan AHAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2013, 21:42:51 »
yani çatlak oldugunu bende dusunmuyorum ama bılemıyrum dedıklerını uygulayım sonra tekrar yazarım abi yani daha öncede bıldırcında igne kırılmıs haberım yok bıldırcın kalktı sıktım almadı tekrar sıktım patlamadı o an yağlarım eridi :D çok kötü bi durum :D
KAÇAMAZSAN AVLANIRSIN..!   
resim