Öncelikle bütün arkadaşlara hayırlı avlar diliyorum. Ben şahsen kotalı avcılık ve yaban av hayatı koruma adı altında yapılan düzenleme ve denetlemelerin bizim iyiliğimiz için olduğunu düşünüyorum. Tamam birçok köy ve ormanlık alanda doğru düzgün denetleme olmadığı için kaçak avcılar katliam yapıyorlar, biz de hem onlara hemde buna göz yumanlara haklı olarak kızıyoruz. Arkadaşlar bence biraz daha sağduyulu davranıp yetkili kişilere yardımcı olmalı, onlara bu konuda biraz zaman vermeliyiz. Birlikte hareket edip dertlerimizi konuşarak halletmeliyiz diye düşünüyorm. Sonuçta bu kadar büyük bir coğrafyayı kontrol etmek öyle kolay değil, bunu unutmayalım. Burada ki bazi ağabeylerim, kardeşlerim katılmasalar da ben, zamanla avcılığın daha iyi bir hale geleceğine inananlardanım. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum, biz kaçak avcıları, yetkilileri suçlarken hiç dönüp kendimize bakıyormuyuz? Yukarıda bi arkadaşımız yanlış saymadıysam 13 tane tavşan vurmuş. AVCI BAŞINA TAVŞAN VURMA LİMİTİ KAÇ ADETTİR?
EVRAKLARI TAM OLMASINA RAĞMEN LİMİTLERİ AŞANLARDA SİZCE BOHÇACI (kaçak avcı-katliamcı) DEĞİLMİDİR?
Merhaba Barış Bey
Yukarda dediğiniz 13 tavşan vuran arkadaş kim?
Avcı başına tavşan limitinin kaç olduğunu bütün avcılar bilir.
Avbis uygulamaları hakkında ya yeterli bilginiz olmadığını, ya da bir ütopya içinde olduğunuzu düşünüyorum.
Eğer avcıysanız ve konuya hakimseniz;
Devlet avlaklarında ve envanteri yapılmış genel avlaklarda, avın açıldığı ikinci haftasında kekliği, tavşanı ve çulluk limitini bitiren,
çakal, tilki, karayavuk, su çulluğu, karatavuk limiti koyan, yasakladığı yerde bir defa bile denetim yapmayan "yetkililer"in neresi haklı, av ve yaban hayatına ne faydası var bu uygulamanın. Yasaklamayı çözüm gibi görüyorsanız avı tamamen yasaklayın yaban hayatını kurtarın
Bu mudur?