Gönderen Konu: ATA KULLANLAR. ..  (Okunma sayısı 4782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ATA KULLANLAR. ..
« : 26 Kasım 2013, 23:17:50 »
Herkeze iyi akşamlar.keklik vurmada zorlanıyorum
Diye bir konu açmıştım. Bazi avci arkadaşlar tüfeğime
Bağlamışlar kabahati.

Bende 66 namlulu ata neo k-neik 2013 model var.
Memnun olmayan yada gerçekten aldığına pişman olan
Varmi
Yada övenler neden ovdugunu açiklarsa sevinirim.
Bu tüfek konusu hep muamma olmustur.
Fikirleriniz biraz olsun bu konuyu aydınlatır umarim
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
Ynt: ATA KULLANLAR. ..
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2013, 23:37:06 »
kardeşim on numara tufek bende neo değil gazlısı vardı on numara tutukluk vesaire hıc yasamadım fıtılleme rc sıpe fısekle gerek grupman gerekse fıtılleme çok ıyı ve tutarlı sonuclar aldım gonul rahatlıgıyla kullanabılırsın yerlı baretta dıyebılırım

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2013, 23:40:11 »
Sözlerime başlarken herkesi tenzih ediyorum.
Kardeşim sen milletin lafına bakıp kafanı bulandırma, tüfek fişek, şok 3lemesi çok muğlak bir konudur. Tüfeğin omuzladığında yüzüne tam oturuyorsa, fişek sıkıştırmıyorsa, grupmanı iyiyse sorunu biraz kendinde ara :) herkesin vücüt yapısı birbirine uymaz o yüzden kimisi alt atar kimisi üst kimisi tetik düşürürken 2 gözünü kapar hayvanın manevrasını göremez karavana sıkar,. Benim hayatım boyunca kullandığım 2 tüfek oldu fişekde marka aramadım, babamdan öğrendiğim miktarlarda yaptığım dolularla hazır fişekler arasında bile bir fark göremedim, sadece ilk dolduruğum fişeklerden randıman alamadım saçmalar namludan döküldü :D oda tapayla barutu iyi sıkıştımadığımdan oldu.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2013, 09:48:59 »
Kardeşim bizim çeşme merkez avcılar kulübünde herkes ata neo kullanır ve çok memnun sakın kafanı bulandırma ancak ben kış aylarında 33 veya ençok 34 gr kullanıyorum çok randımanlı.Sana kundak ayarını kontrol etmeni öneririm rasgele.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2013, 11:07:00 »
10 YILDAN BERİ ATA KULLANIYORUM BAŞKADA KULLANMAM. BENCE SEN FİŞEK VE SAÇMA NUNARALARINI DEĞEİŞTİR VE DENE DERİM.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2013, 12:13:55 »
ben de 66cm. gazlı modeli var.kışın 3 nolu şokla 6-7 rc sipe ve 32 gram züber kullanıyorum.yıldızdan düşürüyor.biraz ince kesmek gerekiyor.
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2013, 14:04:04 »
Daha öncede görüş bildirmiştim . 11 yıl oldu Ata Cy 98 66 cm namlu  yarı otomatik tüfek kullanıyorum.
Uygun fişek ve şokla gayet basarılı sonuçlar alıyorum. Ata tufeklerine kötü diyenler
önce göz doktoruna sonrada bu işi bilen bir avciya gidip kurs alsın yaşın önemi yok
örenmenin yaşı olmaz. Ben silahıma slug namluda aldım 28 gr kurşunla gayet başarılı domuz avlıyorum.
Tüfeğinin kıymetini bil güzel tüfek millete kulak asma .
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı H.Hüseyin KAYA

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2013, 16:40:49 »
bence güzel seçim yapmışsın güzel tüfek
1983-Burdur

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2014, 14:13:28 »
Ata cy slug namlu tüfeğim var gayet güzel bir silah fakat şunu belirtmek istiyorum yeni Girsan mc 312 slug namlu silah aldım gerçekten mükemmel bir kinetik sistem silah. Girsan iyi iş çıkarmış. Girsanı kullanınca ata ikinci plana üştü bu yüzden Girsanı her ortamda öneriyorum.

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2014, 15:48:47 »
 O0 Harun Bey av arkadaşım aynı tüfeği kullanıyor. Size tavsiyem keklikte 3 no şok, 30 maksimum 32 gram 6-7 no fişek. Eğer temin etme imkanınız varsa Benelli crio şok alın, arkadaşın tabiri ile tüfeği tanıyamazsınız. Yerde kar varken 30 gram 7 no Yaf marka fişekle çatır çatır keklik vuruyordu arkadaş. Benim gördüğüm kadarı ile yüksek gram ve iri saçmayı sevmiyor tüfek. Bir ara tutukluk problemi yaşadı, ancak omzuna sağlam dayayınca sıkıntısı olmuyor. Ancak desteksiz çalışmıyor tüfek, bazen ani atışlarda omzuna tam yerleştirmeyince dikiyor fişeği. O0
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2014, 16:14:42 »
2 yıl önce Ata neo 12 abime aldık, pek fazla avlanmadı hatta ava tetik çekmedi diyebilirim,
ilk yıl şarjör borusunun arkasında fişeği sürdüğümüz kısımdaki tapa arıza yaptı,
tüfeği fabrikaya gönderdik, tapayı metal olanıyla değiştirdiler, kırmızı renk metal bir tapa takılmıştı
tüfek avda kullanılmamış olmasına rağmen, genel olarak memnunuz, yerlinin iyi tüfeklerinden.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Kemal KAHRAMAN

• *
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2014, 17:33:45 »
Tüfegin dipçik ayarı nasıl yapılıyor bilgiisi olan yazabilir mi ? Ben tüfeğin dipçiğini kısaltmayı düşünüyom kendime göre ayarlatıp bunun için kendimiz fabrikaya gitmemiş gerekiyor mu ?

Uploaded with ImageShack.us
DİKKAT DD BAĞIMLILIK YAPAR...

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 19 Nisan 2014, 23:53:57 »
desteksiz atışlarda çalışsın diyorsanız Girsanı öneriyorum.