ayhan abide ki tekne gibisini görmedim inceleyen arkadaşlar mutlaka vardır
mahmutum zaten bi ayhan abide vardı benim bilidğim 1 de alaçamda bi abiimiz kendi yapmış oda süper bişeydi . ayhan abide ki tam prof. alaçamdaki kendi yapmış gözümle gördüğüm için ordan beridir içimde uhde dir.
ama ercan kardeşim baksana onun hem motoru hemde kayığı çok güzel olmuş. hayık tam sazlık alanlar için ideal dar uzun gayet güzel. geniş olsa için kayığın içi zaten kamış içinde gidmeezdi. genişlik dert açardı başına
evet arkadaşlar,bendeki tam orjinal longtail gibiydi.bu sistemde bazı şeyler olmazsa olmaz.kullanmaya başlayınca anlaşılıyor.bu sistemde motor gücü ve en önemlisi pervane uyumu,olmadımı sadece gidersin.ama performans 0 olur unutulmasın.okadar basit olsaydı ,bu sistem 20 sene evvela vardı.herkes yapardı.
lakin ben bu sistemden short tail sisteme geçtim.16 ve 20 hp v motor ve dişli ve kayışlı sistem.motor+motora göre dişli uyumu+motora ve dişliye göre pervane uyumu=korkunç bir motor.
teknem bu yeni sisteme göre çok küçük geldi,şu anda 4.87 alüminyum tekne yapıyorum.benimki sadece hobi,av ikinci planda.
şu anda bu sistem sadece bende var,profosyonel anlamda,öyle üstünkörü bir sistem değil.aynı amerikadaki çamur motorlar gibi .
resimleri paylaşırız inşallah.
ercan bey,hayırlı olsun ,size yeterli gelir tekne ve motorunuz.bu arada teknenin üzerinde av yapmazsanız,hiç bir sıkıntı yok,zaten avcı taşıma amaçlı yapmışsınız
,sazda tekneyi saklamak içinde kamuflajınızda iyi olmuş.bol avlar.