Gönderen Konu: SAZ ATI  (Okunma sayısı 12006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SAZ ATI
« Yanıtla #25 : 27 Kasım 2013, 13:06:06 »
ercan bey , vallahi on numara   at  , motoruda mud motor , bu onu dahada güzel yapıyor .. . allah güle güle kullanmayı nasip etsin . . en çok yörükler mevkiine geliyorum ördek avı için ,  bir sürü kayık ve motor var yörüklerde , çoğunu avcılar kullanıyor , ve tepe tepede kullanıyor , inşallah sizde kullanırsınız . her ördek avcısının hayallerini böyle bir kayık süsler , kamışı yaran , delip geçen bi kayık . . inşallah randımanlı olur . . güle güle kullanın .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #26 : 27 Kasım 2013, 14:08:07 »
ayhan abide ki tekne gibisini görmedim inceleyen arkadaşlar mutlaka vardır

mahmutum zaten bi ayhan abide vardı benim bilidğim 1 de alaçamda bi abiimiz kendi yapmış oda süper bişeydi . ayhan abide ki tam prof. alaçamdaki kendi yapmış gözümle gördüğüm için ordan beridir içimde uhde dir.
 ama ercan kardeşim baksana onun hem motoru hemde kayığı çok güzel olmuş. hayık tam sazlık alanlar için ideal dar uzun gayet güzel. geniş olsa için kayığın içi zaten kamış içinde gidmeezdi. genişlik dert açardı başına

evet arkadaşlar,bendeki tam orjinal longtail gibiydi.bu sistemde bazı şeyler olmazsa olmaz.kullanmaya başlayınca anlaşılıyor.bu sistemde motor gücü ve en önemlisi pervane uyumu,olmadımı sadece gidersin.ama performans 0 olur unutulmasın.okadar basit olsaydı ,bu sistem 20 sene evvela vardı.herkes yapardı.

lakin ben bu sistemden short tail sisteme geçtim.16 ve 20 hp v motor ve dişli ve kayışlı sistem.motor+motora göre dişli uyumu+motora ve dişliye göre pervane uyumu=korkunç bir motor.
teknem bu yeni sisteme göre çok küçük geldi,şu anda 4.87 alüminyum tekne  yapıyorum.benimki sadece hobi,av ikinci planda.
şu anda bu sistem sadece bende var,profosyonel anlamda,öyle üstünkörü bir sistem değil.aynı amerikadaki çamur motorlar gibi .
resimleri paylaşırız inşallah.

ercan bey,hayırlı olsun ,size  yeterli gelir tekne ve motorunuz.bu arada teknenin üzerinde av yapmazsanız,hiç bir sıkıntı yok,zaten avcı taşıma amaçlı yapmışsınız
,sazda tekneyi saklamak içinde kamuflajınızda iyi olmuş.bol avlar.
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Salih ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 27 Kasım 2013, 14:49:47 »
tek kelime ile süper olmuş.ellerine sağlık.bol avlar nasip olur inşallah...
  • merkel 201 sp
  • merkel 46
  • beretta 425
  • benelli crio
  • skb
  • super bruno
Sakarya Sapanca 1976

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 27 Kasım 2013, 16:21:58 »
ercan hocam tepe koyde cok culluk vardir bilgin olsun
teknen hayirli olsun allah gonlune gore versin rasgele  sellamlar
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Ercan UYAR

• *
« Yanıtla #29 : 27 Kasım 2013, 17:19:59 »
Ayhan abi ben daha çok saz ve çamurun içinde gidebilmek için yaptım beklediğimden de şahane oldu.  Bir karış suda banamısın demiyor yakında resimlerini koyarım. Bu işi  amerikadan çok uzakdoğulular yapıyor coğrafyaları gereği çamur motorları sistemini çok geliştirmişler çok yüksek hızlara çıkıyorlar. Bende onlardan örnek aldım benimki linktekinin aynısı alltada benimkinin resimleri var fikirlerinize açığım selamlar

Çevrimdışı Ercan UYAR

• *
« Yanıtla #30 : 27 Kasım 2013, 17:28:21 »
Ayhan abi benimde aklımda aliminyum tekne yapmak vardı çok araştırdım ama zor geldi bana vazgeçtim.

Çevrimdışı Ercan UYAR

• *
« Yanıtla #31 : 27 Kasım 2013, 17:35:04 »

Çevrimdışı Ercan UYAR

• *
« Yanıtla #32 : 27 Kasım 2013, 17:46:07 »
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar herkese kazasız belasız avlar dilerim

Çevrimdışı Ercan UYAR

• *
« Yanıtla #33 : 27 Kasım 2013, 17:49:13 »
Hayri abi çulluk için köpek lazım abi benim köpeğim yok iilerki senerde nasip olursa inşallah giderim selamlar

Çevrimdışı Çetin ERALP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 27 Kasım 2013, 18:25:57 »
Güzel olmuş yenilikçi ve girişimci bütün arkadaşlara saygı duyarım. Tebrik ederim
Çetin ERALP
1972 marmaris

Çevrimdışı Mehmet KARATEPE

• *
« Yanıtla #35 : 28 Kasım 2013, 16:09:50 »
f)Tekne ve benzeri motorsuz araçlar avda kullanılabilir. Ancak bu araçlar, üzerleri kapatılarak güme haline getirilemez
Şimdi bu maddeye göre tekne motorsuz ise küreklerle hareket ediliyosa tüfeğimizin boş ve kılıfta olmasına gerek yoktur anlamı mı çıkıyor, böyle bi tekne ile gölün ortasında dursak üzerinide kapatmaz isek av yapmamızda bir sakınca yokmudur. bunu bilen arkadaşlar netleştirirse sevinirim ben maddeyi okumamıştım çevremden duyduğum gibi hareket ederek geçen hafta motoru olmayan bir tekne ile kürek çekerek ilerlerken tüfeğimi kılıfına koyup devam ettim üzerimden geçen ördeklere atış yapmadım eğer böyle bi yasak yoksa net olarak öğrenebilirmiyiz.
Mehmet KARATEPE
1981-Samsun

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 28 Kasım 2013, 16:19:23 »
f)Tekne ve benzeri motorsuz araçlar avda kullanılabilir. Ancak bu araçlar, üzerleri kapatılarak güme haline getirilemez
Şimdi bu maddeye göre tekne motorsuz ise küreklerle hareket ediliyosa tüfeğimizin boş ve kılıfta olmasına gerek yoktur anlamı mı çıkıyor, böyle bi tekne ile gölün ortasında dursak üzerinide kapatmaz isek av yapmamızda bir sakınca yokmudur. bunu bilen arkadaşlar netleştirirse sevinirim ben maddeyi okumamıştım çevremden duyduğum gibi hareket ederek geçen hafta motoru olmayan bir tekne ile kürek çekerek ilerlerken tüfeğimi kılıfına koyup devam ettim üzerimden geçen ördeklere atış yapmadım eğer böyle bi yasak yoksa net olarak öğrenebilirmiyiz.
mehmet kardeşim düşünmeyin o kadar incesini :)  bunun gititği yere zaten kimse gelemez normal olarak :) zaten av dönüşüde tüfeğin kılıfda olsun ne olacakki. siz yeterki böyle bi,r kayık vede motor alın . gerisi sallayın gitsin kardeşim. kayıkda giderken açmazsın send etüfeği olur biter :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mehmet KARATEPE

• *
« Yanıtla #37 : 29 Kasım 2013, 11:12:07 »
Motorlu teknelerle ilgili maddenin amacı sanırım süratle kuş sürüsünün üzerine gidilmesinin önlenmesi, benim motorlu teknem olsa bile öyle bişey yapmazdım. zaten kurallara uymayacak biri olsaydım avcılık belgesini hiç almazdım, önce kafam rahat olsun isterim. sorduğum sorunun net cevabını bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum herkese hayırlı avlar diliyorum.
Mehmet KARATEPE
1981-Samsun

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 29 Kasım 2013, 11:33:15 »
Motorlu teknelerle ilgili maddenin amacı sanırım süratle kuş sürüsünün üzerine gidilmesinin önlenmesi, benim motorlu teknem olsa bile öyle bişey yapmazdım. zaten kurallara uymayacak biri olsaydım avcılık belgesini hiç almazdım, önce kafam rahat olsun isterim. sorduğum sorunun net cevabını bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum herkese hayırlı avlar diliyorum.
avcı dostum sana net  cevap vereyim.. motorlu beygiri 10 hp üzerinde olanalar iç sularda avlanmaları yasaktır.  motor kayı  kullanlar bunun için ehliyet yani, kayıt altına girmesi gereklidir. bağlı bulunduğun avlanacağın yerde kendni kayıt ettip bi plaka no alman gerekir.
 avlanma şekli ise. ne olursa olsun araba gibi düşünün. tüfek kılıfında olması şartı var. kayık üzerinden avlanmak sürat motoru ile hareket halinde iken atış yapma vs yasak. tüfek kılıfında olacak.
 güme olayıda. sabit olmayacak şekilde güme yapabilriisn. av sahasınd ayaban hayatı içerisinde sabit güme saklanma yeri ev kulube gibi konaklama avlanma yerleri yapmak kanuna göre yasak ve derhal yakılır yakılır . hadde ceza uygulaması yaptırımı gerçekleşir.
  bu arkadaşım sazlık alanda tüfek kılıfında isteiği yere gidebilir. sabi,t av esnasında kayığını botunu saklayabilir. sıkıntı yoktur.

1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82