Merhaba,
Geçtiğimiz pazar günü avdayken arkadaşın köpeği (Yetişkin Setter) aniden yanımıza geldi. Yalnız, hayvanın başı yan duruyordu. Sol kulak yere, sağ kulak gökyüzüne bakacak şekilde başını yan çevirmişti ve gövdesi normaldi. Ne olduğunu anlayamadık. Önce sağ ayağını kaldırdı. Baktım, kesik yok. Sonra solu kaldırdı. Ona da baktım, yine bir şey yok. Sonra anladım ki yardım istercesine ellerini bize doğru kaldırıyor. Birden oturur gibi yaptı ve oturmayı beceremeyip dengesini kaybetti ve yıkıldı. Bir süre yattı. O sırada bütün vücuduna baktım. Kırık, çıkık, kesik, hiçbir şey yok. Sadece sağ kaburganın üzerinde ceviz büyüklüğünde yumuşak bir yağ bezesi var. Zehirlenme ihtimalini de düşündüm ama kusma da yok. Bu arada beeper'ı kapattım. Belki dedim, ses hayvanın dengesini bozmuş olabilir. Tiz sesi kapatıp yumuşak bir ses seçtim. Sebebi bu olabilir mi acaba? 2-3 dk. dinlendikten sonra yavaşça kalktı ve oturdu. Su verdik biraz. Daha sonra da kalkıp yürümeye devam etti. Aynı şekilde ava da devam. Hiçbir anlam veremedim. Epilepsi gibi kriz yoktu. İlk kez böyle bir şey oluyor. Yanımıza geldiği sırada kafanın pozisyonu aklıma takıldı benim, sinirsel bir şey olabilir mi acaba? Teşekkürler..