Gönderen Konu: Ruhsat Alımı Hakkında  (Okunma sayısı 2197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
Ruhsat Alımı Hakkında
« : 23 Kasım 2013, 11:33:47 »
Merhaba Avlak ailesi,sizden öğrenmek istediğim bir konu var.Arkadaşım av tüfeği ruhsatı almak için jandarmaya gitti,bütün belgelerini hazırladı.Ama jandarma  kendisini vergi dairesine gönderip borcu olup olmadığına baktırdı.Borcu olmasından dolayı kendisine ruhsat verilmeyeceğini söylediler ve yolladılar.Acaba bu hukuki bir durum mudur?Borcu var diye işlem yapılmayacak mı bundan sonra?Yoksa keyfi bir uygulama mı burada yapılıyor?Ayrıca ikinci bir silah almak için ruhsat işlemlerinin baştan sona aynen yapılması mı gerekiyor?Şimdiden vereceğiniz cevaplarınız için teşekkürler...
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ruhsat Alımı Hakkında
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2013, 15:13:59 »
BEN DE YENİ TÜFEK ALACAĞIM İÇİN EMNİYET MDÜRÜLÜĞÜ' NE TELEFON ETTİM. RUHSATIN SÜRESİ DOLMADI İSE SADECE maliye den borcu yoktur kağıdı ile tüfek satın alma belgesi verebileceklerini söylediler
1969 AFYON

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2013, 16:38:09 »
ilk soruyla ilgili şimdiye kadar hiç duymadım böyle bişey, geçen haftalarda yeni bi silah aldım ruhsatıma işlettim ruhsat dosyam başka bi ilde olduğu için yeni kart çıkması gerekiyodu bunun için sadece 24.15 tl vergi dairesine yatırdım başkaca işlem yapmadım, ancak ruhsat geçerlilik sürem eski ruhsatımdaki ile aynı yani güncellenmedi.
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2013, 12:53:15 »
Barış Bey merhabalar; Benim ruhsatımk da başka yerde. Yeni tüfek satınalma belgesi alırken bir sorun olmuyor  değil mi?
Ayrıca ruhsata işlettirdiğinizde yeni ruhsat mı çıkarttılar.
Teşekkürler.
1969 AFYON

Çevrimdışı İsmet ŞAHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2013, 19:33:41 »
Bu uygulama Maliye Bakanlığından gelen bir yazı ile başlatıldı. 01.11.2013 tarihinden sonra verilecek ruhsatlarda vadesi geçmiş 1000tl dden fazla borcu olanlara ruhsat verilmeyecek. Amme Alacaklarını Tahsil Kanununda değişiklik yapılmış 22/a Maddesi yani yapılan işlemin kanuni dayanağı bu.
1974-Reyhanlı/HATAY
Yaşadığım yer İstanbul

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2013, 08:42:22 »
Bu uygulama Maliye Bakanlığından gelen bir yazı ile başlatıldı. 01.11.2013 tarihinden sonra verilecek ruhsatlarda vadesi geçmiş 1000tl dden fazla borcu olanlara ruhsat verilmeyecek. Amme Alacaklarını Tahsil Kanununda değişiklik yapılmış 22/a Maddesi yani yapılan işlemin kanuni dayanağı bu.

Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.