Gönderen Konu: sfkan setter av köpeğim 1,5 yaşında ava çok isteksiz,ne yapabilirim.  (Okunma sayısı 4127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismail akyüz

• Ziyaretçi
bende 1,5 yaşında dişi safkan seter av köpeği var bütün eğitimleri verdim,hapsini uyguluyor ama çok isteksiz ve  gönülsüz ava gidiyor,kuşu bazen getirir bazen getir mez silah sesinden bazen ürperir bazen normal davranır,ava çok gittik,tarlaya girer girmez bir tur atar sonra hadi dönelim sıkıldım misali hep arkamdan yürür,kulubesi tavuk kümesinin yanında acaba ilgisi varmı,yada enerjisimi düşük anlşayamıyorum,kaç defa atmayı düşündüm sonra vazgeçtim,bir yıl boyunca çok emek çok eğitim verdim bu durum canınmı çok sıkıyor yardımcı olurmusunuz?? teşekürler..

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
bence avın zevkine varamamış,başka köpeklerle götürün belki açılır...kulubesi çevrili bir yeri varsa ava götürmeden iki üç gün dışarı salmayın sonra direk meraya çıkarın, belki ev yakınlarında bazı şeylerden deşarj oluyordur .... kolaygelsin...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
Bende de aynı şikayetlerden muzdarip olduğum çok güzel bir seterim vardı,güzel diyorum görünüş ve tip olarak mükemmeldi ama yüksek ses korkusunu ve ava karşı olan isteksizliğini bir türlü yenemedik. Bendeyken iki yaşındaydı. Bir arkadaşım tipini çok sevdiği için bahçede zevk için bakıyor.Vereli birbuçuk sene olmasına rağmen  hala el şaklatmaktan bile korkuyor ve hala ava en ufak ilgisi yok.
ben ne yaptıysam çözemedim,İnşallah siz çözersiniz.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
bende de vardı aynı sekıl bı dısı. Alılesı yurtdısından gelme. 3 yasında olmasına ragmen oglene kadar gezıyor, bosa tufek patlarsa korkuyordu. Cok defa karsı tepede domuzcular var dıye gerı dondum avdan. en sonunda 300 lıraya bırıne sattım. Alan kısı damızlık kullanıyo. Enıklerı canavar gıbıymıs. Ama her zaman aynı ollmaz bazen yavruları korkabılır.ben gıttım bı poınter aldım. Her avdan sonra pansuman yapmam harıcınde bı sorunum yok. Sızede tavsıye ederım
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

ismail akyüz

• Ziyaretçi
Ve anladımkı boşuna bu kadar emek en iyisi çiftleştirip yavrularını almak.tesekur ederim yorumlarıniz için...

Çevrimdışı Mahmut YURDUSEVEN

• *
Ve anladımkı boşuna bu kadar emek en iyisi çiftleştirip yavrularını almak.tesekur ederim yorumlarıniz için...
ismail bey anlattıgınız gıbı isteksız ava ilgisi olmayan bir köpekten yavru almak doğru değil bence siz başka bir kanda köpek edinin.
Mahmut YURDUSEVEN
1978-Trabzon

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
ismail bey anlattıgınız gıbı isteksız ava ilgisi olmayan bir köpekten yavru almak doğru değil bence siz başka bir kanda köpek edinin.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
bu durumda köpeğin anne ve babasının avcılık durumu önemlidir.
eğer ebeveynleri iyi avcıysa usta bir köpekle bol bol ava çıkarılmalıdır. av  kır bayır gördükçe açılacak hırslanacaktır.
Anne baba av canavarı drahthaarlarımın yavrusu ilk zamanlarda av sahasında arkamda geziyordu başkası olsa ekmek vermez bakmazdı. bundan bir şey olmaz diyenler çoktu sabır ettim bol bol ava çıkardım sağından solundan keklikler uçuyor bu kovalıyordu. fermadaki başka bir köpeğin kuşunu uçuruyıordu tam bir acemi ve çaylaktı atasını bildiğim için hiç umursamadım. köpek gittikçe hırslandı. geçen hafta kınalı kekliğe çakıldı drahthaar olmasına rağmen puanter gibi aramaya başladı beni değil avda şapkalı görsün telleri yıkıyor ava gidelim diye. iyi köpek sahibi olmanın en önemlisi unsuru sabır ve bol bol av göstermektir. kanındada varsa olmayacak köpek yoktur erken pes etmeyin güzelim köpekler. ziyan olmasın.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı İlkim BEKTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kardeş benimde bir setterim vardı ilk 1-2 yaşlarında iken aynen zaarlar gibi davranıyordu onu belediye barınağına vermeyi bile düşündüm ama şimdi beş yaşında maşallah ferma aport arama süper oldu bizim yörede arazi dikenle dolu çoğu köpek girmez benimki tank gibi komutsuz elle nereye işaret edersem arıyor bence biraz sabır ve daha çok beraber avlar yapmalısın
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Ordu