Gönderen Konu: DEVLET AVLAĞI-GENEL AVLAK  (Okunma sayısı 5269 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
DEVLET AVLAĞI-GENEL AVLAK
« : 22 Kasım 2013, 19:44:56 »
Değerli site üyeleri geçenlerde ekipçe gitmiş olduğumuz bir GENEL avlakta (avbis denen zıkkımda genel avlak diye geçiyor) av koruma geldi..Evraklarımızı sordu bizde gösterdik..İnternetten randevu aldınızmı dedi bizde yok dedik..Elimizde TÜRKİYE geneli pulumuz varken genel avlak içindemi kota almamız gerekiyor dedik evet dedi..Neyseki herhangi bir tatsızlık olmadı birdahaki sefere kota almadan gelmeyin dedi..Bu AVBİS e lanet olsun..Siteyi inceleme amaçlı girdiğimde birçok ilde ördek merasının kırmızı yazıyla kotasının dolduğunu gördüm..Oda şimdiden..Sezon boyunca avlanma kotası dolmuştur lafa bak..Yaaaa arkadaş ördekte göç gelecek ne kotası bu...EEEE tüfeği yağlayıp asalım ozaman..Neyse bu hamur çok su götürür bundan nemalanan adileri Allaha havale ediyorum...
Asıl sormak istediğim konu DEVLET avlağı değilde GENEL avlak içinde kota almak gerekiyormu??
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2013, 19:57:15 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
Ynt: DEVLET AVLAĞI-GENEL AVLAK
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2013, 19:46:44 »
tüfeği yaplayıp asmak değil,, belgeyi asıp avlanmak iyi olur bence.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2013, 23:27:21 »
tüfeği yaplayıp asmak değil,, belgeyi asıp avlanmak iyi olur bence.

tük avcısı zekidir arazi şatları neyi öngörüyorsa uyum sağlarız olacagıda geleceğide görüyoruz öylesi bir durumda bana cezayi müeyyede uygulayacak arkadaşa şimdiden acıyorum ;D
 olaki anasından doğmuş ise allah güzel uzun ömürler versin...
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2013, 23:30:25 »
 ersin bey genel avlakta avbisten izin gerekmediğini biliyorum ama giden avcı arkadaşlar varsa daha net bilgiler verecektir rast gelsin
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2013, 23:34:21 »
Bence ceza yazmamaları iyi olmuş Bu şekilde gidip de ceza yazılanları biliyorum.Bu bir süreçtir şu an sistem yerleştirilmeye çalışılıyor.Bazı hatalarından kendileri dönüyor.En azından daha ördek göçü doğru düzgün başlamadan bu neyin kotası dolan ? Çok saçma . Ama keklik de de aynı hatayı yaptılar tepkiler gelince hemen kota sayısı aarttı hemde 2.5 katına . O yüzden bu tur şeylere muhakkakbölgenizde tepki veriniz derim ben .
rastgele
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2013, 00:11:37 »
Arkadaşlar zaten tepkimizi ortaya koymasaydık adamlar cezayı basar giderdi..Orası Avbis denen zıkkımda bile GENEL avlak olarak yazıyor ve kota almak istediğinizde o genel avlağı tıkladığınızda açmıyor bile..Fakat DEVLET avlaklarını açıyor..Benim sorumda bu yönde bilen ve giden arkadaşlar varsa GENEL avlağa da kota almak gerekiyor mu? Ben şimdiye kadar bu Avbis e merak edip girmedim bile..Bu yanımıza gelen ve avın afedersiniz içine eden bu zatlar genel avlağada kota gerekir diye çıkışınca o yüzden siteye danışmak istedim..
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2013, 01:01:04 »
Asıl sormak istediğim konu DEVLET avlağı değilde GENEL avlak içinde kota almak gerekiyormu??

EVET :( c.tesi pazar çarşamba da dahil Avbisten izin almalısınız :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2013, 12:20:30 »

EVET :( c.tesi pazar çarşamba da dahil Avbisten izin almalısınız :(
Çok teşekkür ederim Tuncay Bey.. :( Elimde Türkiye geneli pulum var ve ona rağmen izin gerekiyor tam bi rezalet..Ördek avlaklarının bir kısmı şimdiden günlük kotada değil senelik avlanma limiti dolmuştur yazıyor daha ortada ne göç ne bişe..Millet yerli kuşu kırıp geçirsin o zaman bişecik kalmasın..Yarın üveyiktede kota doldu diyecekler zaten en kral üveyik avı en fazla 2 hafta yaparsın sonra bulana aşk olsun..Bıldırcın ona keza..Göç kuşları için tam bir rezalet uygulama..Hadi keklikte tavşanda uyguluyorsunuz bari göç kuşlarında olmasın..!!
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı M.Özer BİLENBAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2013, 22:53:23 »
Adamlar parayı ver düdüğü çalma diyor. Nasrettin Hoca bunlardan daha insaflı.
1963-AYDIN/KUŞADASI

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 24 Kasım 2013, 00:25:23 »
EEE O Zaman siz söyleyin ben ne yapayım 2012 yılı aralık ayında sağlık proplemim yüzünden belgelerimi iptal ettirdim kaça olarak ava gitmek içime sinmediğinden inanın tüfeği elime bile almadım sadece köpeklerim gezsin avdan geri kalmasın diye giden arkadaşlarla tüfeksiz olarak meraya çıktım köpeklerim ben olmadan av yapmazlar köpekler buldu onlar attı yeni yıldan sonra evraklarımı çıkartıp tekrar meralara dönmek istiyorum ama bu avbis işi canımı sıkıyor zaten belgeyi cıkardıgımda beni vergi mükellefi yapıyor ben vurduklarımdan veya vurcaklarımdan maddi gelir elde ediyormuşum gibi halimiz ne olacak ne yapayım şimdiden koto dolu deniyor evinde interneti olan var olmayan hay ben bu işin
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2013, 16:15:27 »
Adamlar parayı ver düdüğü çalma diyor. Nasrettin Hoca bunlardan daha insaflı.
Aynen Özer Abi dünyanın parasını ver vergini ayrı yatır pulunu ayrı al derneğe para öde sonra bide kota doldu desinler av yapama..Rezalet başka bişe değil..Deiğim gibi bu kararı alanlar zaten avdan anlayan insanlar değil..Çoğuda bu işten nemalanıyor..Allah bildiği gibi yapsın..Elimde TÜRKİYE geneli pulum var ve kota dolduğu için ava gidemiyorum..Yazıklar olsun........
EEE O Zaman siz söyleyin ben ne yapayım 2012 yılı aralık ayında sağlık proplemim yüzünden belgelerimi iptal ettirdim kaça olarak ava gitmek içime sinmediğinden inanın tüfeği elime bile almadım sadece köpeklerim gezsin avdan geri kalmasın diye giden arkadaşlarla tüfeksiz olarak meraya çıktım köpeklerim ben olmadan av yapmazlar köpekler buldu onlar attı yeni yıldan sonra evraklarımı çıkartıp tekrar meralara dönmek istiyorum ama bu avbis işi canımı sıkıyor zaten belgeyi cıkardıgımda beni vergi mükellefi yapıyor ben vurduklarımdan veya vurcaklarımdan maddi gelir elde ediyormuşum gibi halimiz ne olacak ne yapayım şimdiden koto dolu deniyor evinde interneti olan var olmayan hay ben bu işin
Aynen vedat abi aynen ne söylesek boş...Resmen vergi mükellefi olduk..Üstüne birde TÜRKİYE geneli pul aldık adam şimdiden sezonluk kota doldu diyor..Rezalet bi uygulama........
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2013, 19:09:50 »
ersinim boş ver sen kekliği ördeği avbisi kotayı. hepsini çöpe et gel yanıma.  7 / 24  ful sınır yok kota yok  allah ne verdiyse 3:) 3:) 3:)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı M.Ali ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2013, 13:04:47 »
Selam arkadaşlar, internetten izin alıyoruz fakat , domuz vurmadığımız zaman geri dönüşümü yok, izin aldınmı seni domuz vurmuş olarak görüyor ve kotadan düşüyor böyle saçmalık olurmu. şimdiden kota doldu diyor.Ben böyle rezillik görmedim bunu uygulayan ülkelerden sadece kotayımı öğrendiniz, bunun sistemi nasıl hiçmi araştırmadınız, paraları alırken güzeldi ben bir sezon avlanabilmek için devlete vergimi ödemişim pulumu almışım şimdi kota doldu diyorlar o zaman geriye kalan gün kadar parayı hesaplasınlar paramızı geri versinler..Bu ülkede doğru insan olmak suç arkadaş...
Mehmet Ali ERDEM
1975 MENDERES / İZMİR

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2013, 16:01:12 »
türkiye genelindeki tüm avcılar evraklarını iptal ettirsin kasalarına para girmesin bakın bakalım kota mota kalamu deli dumrul hesabı vurun abalıya diyorlar
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Turgay BEGİT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2013, 16:45:42 »
biz kızıl ırmak civarında ördek avı yapıyoruz.kota.olarak 1500.ördek yazılmış.ve şu ana kadar.936.olmuş buda demekki 2.yada 3.hafta içinde dolacak..ya ondan sora ne olacak.bunu bu avbis.i..çıkaranlara sormak lazım sıcak odada oturup kafalarına göre iş yapmakla olmuyor.ben şuna inanıyorumki. bu avbisi ve kota işini.çıkaranların aldıgı bedduar.hiç hayır deyil.ALLAH.sonumuzu hayır etsin.
Turgay BEGİT
1979 Sungurlu ÇORUM