çağılbey rast gelsin çok güzel kareler elinize emeğinize sağlık çocukluğuma döndüm bir an 5/10 arası askılık dolar tasımakta zorlanırdım onları av çok boldu 76 yıllarında ,güzel av kıbrıs için ama bizim buralarda yassahhh
hatta geçen yıllarda yakın zamanda kıbrısta av sezonu cıkla avı için uzatıldığını biliyorum çocukken babam avını yapardı zeytin bağ bozumuna girer yağmurlar ve dondurucu soğuk başlar ve şubata kadar avını yapar annemde çok güzel çorbasını pişirirdi şimdi günde beş öğün verseler yok demem enfesti bende babamın yanında köpeği yoktu o yıllarda çantacısıydım yani güzel avdır heyecan basar hangisine atacağını şaşırırdı babam en iri gözüne kestirdiğine tetik keserdi ha bu arada tüfek üstten dolan ( dolma ) tüfekti heyecandan unutmuşum çocukluğuma döndüm bir an,..
naçizane bilgim bizde yani türkiye de bu tür yasak diye biliyorum. çocukluğumuzda ovadakine cırrık dağdaki büyük cinsine yayla cırrığı derlerdi esas türün bizdeki adı (ardıç kuşu) diye biliniyor kıbrısta cıkla diye isimlendiriliyor bu tür yöresel isimleri var, bu yana tüfek atamıyoruz yasak diye türkiyedeki avcı arkadaşların dikkatine