Gönderen Konu: OSMAN'DAN ALDIĞIMIZ ENİĞİN İLK MARİFETLERİ...  (Okunma sayısı 1732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
OSMAN'DAN ALDIĞIMIZ ENİĞİN İLK MARİFETLERİ...
« : 21 Kasım 2013, 08:22:36 »
    Sevgili dostlar,
     Yaklaşık 8-9 senedir türlü ısrarlarıma rağmen, çocuklarının çok küçük olduğunu ileri sürerek ava gitmeyen amca oğlum Korkut, İbrahim Abiyle bu sene yeniden ava başlama kararı almışlar. Ava gitmişler ama malum köpeksiz av olmuyor.
    Önce Korkut aradı, bana bir yavru köpek lazım diye. Ama illa ki Suat Abi ile aldığınız yavruların kardeşlerinden olacak, diye de ekliyor. E biz yavruyu ağustos ayında aldık. O zamandan bu zamana yavru mu kalır...?
    1 gün sonra da değerli kardeşim  Osman Karatepe ile telde görüşüyoruz. Yavruların hepsi verilmiş. Neyse sağlık olsun deyip kapatıyoruz. Korkut avda nasibi çok açık biridir. Şans bu ya ertesi gün Osman beni tekrar arıyor. "Abi böyle böyle bir arkadaşa verdiğim yavru geri geldi. Bari iyi bir avcıya gitsin." Hemen Korkut'u arıyorum. Çabuk Bursa'ya koş yavruyu al. Korkut köpeğin sessizliğinden, terbiyesinden, sakinliğinden bir memnun, bir memnun sormayın.
    Öte yandan Bayramda telefonlaşıyoruz. Bana buldun, İbrahim Abiye de bir tane bulacaksın, demez mi... İyi de kardeşim şimdi av açılıyor, kim köpeğini verir ki, dedim. Ertesi gün Bayram Başkan'la konuşuyoruz. O da demez mi , Hoca işlerin yoğunluğundan karakafa yavruyu doğru dürüst bıldırcına götüremedim. Sadece fermasında bir bıldırcın vuruldu, gerisi gelemedi. İki köpeğe bakmak da zor.Bari avcı birine verelim de köpeğe yazık olmasın." demez mi.
    Hemen telefon açtım. Köpek almak istiyorsanız, hemen gelin. Araması çok güzel ama köpek daha 11 aylık, çok acemi. Av göstermek size kalıyor.  İbrahim Abi ta İzmir'den kalktı geldi sağolsun. Aldı köpeği. Öte yandan bana soruyor, ne yapsak ne etsek diye. "Abi götürecen özel avlağa bak nasıl köpek yetişiyor göreceksin. Üstelik burnunuzun dibinde Çeşme-Zeytineli'nde avlak açılmış. Bir siftah yaparsınız artık..." dedim.

Hafta içi Korkut beni telaşla arıyor. Video çekmişler. İki köpeğin de ilk avı. Bakın neler olmuş? Keyifle izleyin...

Bu köpekleri bize kazandırdıkları için Osman Kardeşime ve de gıyabında Bayram Başkana sonsuz teşekkürler...

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: OSMAN'DAN ALDIĞIMIZ ENİĞİN İLK MARİFETLERİ...
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2013, 09:56:32 »
paylaşım için teşekkürler oğuz ağabeyim rastgele
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: OSMAN'DAN ALDIĞIMIZ ENİĞİN İLK MARİFETLERİ...
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2013, 10:42:15 »
 yine hayırlı bir işe imza atmışsın hocam ,
işin rast gelsin senin,
küçük acemi radarların ergenlikleri ,
maşallah kara kafanın ilk ferması ve fermada sarının kuyruk diremesi avın üstüne atlayacak panter edası var ,
emmoğlu boşuna diretmemiş şimdi anlıyorum aynı kandan istemekte haklı adam ballıymışta cidden kısmetli dediğiniz gibi , zaman akışı kısmetini istediği gibi sağlamış ihtiyacı olanı vesselam,
seneye bu canavarlar ağzı ile yakalar fişek atmadan bıldırcını kekliği tavşanı ,
sevgi emek ve tecrübeyle geçecek daha nice güzel avlar temennilerimle...

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN