Gönderen Konu: AKDAŞ 312 SE ATIŞ TESTİ 5 NOLU ŞOK  (Okunma sayısı 13457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
AKDAŞ 312 SE ATIŞ TESTİ 5 NOLU ŞOK
« : 19 Kasım 2013, 08:46:42 »
Sıcaklık 17 derece idi rüzgar yoktu diyebilirim sınırlı bir zaman olduğu için sadece 5 nolu şoku denedim yapılan atışlar 35 metreden özellikle attım bu mesafeden acaba 5 nolu şok ne kadar açıyor veya dağılımı nasıldır diye işte sonuçlar

Atışlar desteksiz ayakta tüfeğimin boyu 66 cm, iç çapı 18.60 kagıt ölçüsü 70*90cm

5 nolu şok bp keçe tapa  6 numara 32-33 gr rahat bir atış tepme fazla olmadı rahat atış

5 nolu şok reminton ( usa)  6 numara power tapa 28 gr biraz sert patladı

5 nolu şok winchester 7.5 numara keçe tapa  28 gr tepme falan olmadı  rahatsız edecek seviyede rahat atış

5 nolu şok winchester 7 numara power tapa 28 gr tepme olmadı rahatsız edecek seviyede rahat atış

5 nolu şok bp classic 7 numara power tapa 30gr kağıtta yanlış yazmışım  sert patladı yanağım birazcık acıdı

« Son Düzenleme: 19 Kasım 2013, 17:56:52 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: AKDAŞ 320 SE ATIŞ TESTİ
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2013, 11:37:36 »
Kemal bey mesafe 35m. ve 5 numara şok olduğundan eminmisiniz?bir yalnışlık yok değilmi hemde keçe tapa  ::) şayet öyleyse ben 1 numara şoku gerçekten merak ettim doğrusu.O mesafe ve şok için çok yoğun bir dağılım var çünki.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2013, 11:45:04 »
Kemal bey mesafe 35m. ve 5 numara şok olduğundan eminmisiniz?bir yalnışlık yok değilmi hemde keçe tapa  ::) şayet öyleyse ben 1 numara şoku gerçekten merak ettim doğrusu.O mesafe ve şok için çok yoğun bir dağılım var çünki.Selamlar.
Erol Abi senin akkarda 6 no şokla üveyikte harikalar yarattı bugattiyle dikkatini  çekerim  :D
Bu arada 5 no şokla gerçekten bu ölçülerdeki hedefe özellikle desteksiz demişsiniz birde muhteşem bir dağılım diyebilirim..demek 100*100 hedef olsa saçmaların hepsini sokacak neredeyse..Winchester 7,5 nodan keklik kaçması imkansız gibi..Çok beğendim dağılımı..
Sizden ricam aynı mesafede diğer şoklarıda daha büyük bir hedef kağıdında DESTEKLİ deneyip yayınlarmısınız? Birde tüfeğiniz 71 namlumudur?
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2013, 11:47:43 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2013, 12:08:03 »
5 numaraya göre normal sayılır aslında %40 50  civarı saçma toplamış 70 cm lik dairede.76 olsaydı az daha fazla olcakmış. bu mesafede çok dar şokları kullanmaya gerek yok demekki. sadece remington çok az saçma tutmuş nişan hatası olabilir belki. paylaşım için teşekkürler
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2013, 15:17:16 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2013, 14:52:11 »

evet erol ağabeyim eminim şu an tüfekte takılı olan şok 4-5  nolu şoklar
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2013, 14:56:31 »
Erol Abi senin akkarda 6 no şokla üveyikte harikalar yarattı bugattiyle dikkatini  çekerim  :D
Bu arada 5 no şokla gerçekten bu ölçülerdeki hedefe özellikle desteksiz demişsiniz birde muhteşem bir dağılım diyebilirim..demek 100*100 hedef olsa saçmaların hepsini sokacak neredeyse..Winchester 7,5 nodan keklik kaçması imkansız gibi..Çok beğendim dağılımı..
Sizden ricam aynı mesafede diğer şoklarıda daha büyük bir hedef kağıdında DESTEKLİ deneyip yayınlarmısınız? Birde tüfeğiniz 71 namlumudur?

ersin kardeşim daha büyük kağıt malesef bulamadım oyüzden kırtasiyeden aldığım kağıtları birleştirerek bu atışı yaptım diğer şokları da deneme niyetim var ama poligonumuz 2 ay full eğitim için dolu o yüzden şuan biraz zor gözüküyor
bir fırsatını bulursam yapacağım inşallah namlu boyu da 66 cm
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2013, 14:58:57 »
Yeni tüfeğin hayırlı olsun kardeşim. Kazasız, belasız, güzel avlarda kullanırsın inşallah.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2013, 15:00:11 »
5 numaraya göre normal sayılır %40 50  civarı saçma toplamış 70 cm lik dairede. bu mesafede çok dar şokları kullanmaya gerek yok demekki. sadece remington çok az saçma tutmuş nişan hatası olabilir belki. paylaşım için teşekkürler

nişan hatasından değilde  fişeğin barutundan kaynaklı olabilir ( hava sıcaklığı barut ilişkisi)
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2013, 15:09:08 »
Yeni tüfeğin hayırlı olsun kardeşim. Kazasız, belasız, güzel avlarda kullanırsın inşallah.

teşekkür ederim alkan ağabeyim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2013, 15:12:52 »
Bu grupmaari gordukten sonra 5 no'lu şok haricinde şok kullanmaya gerek yok bence ozelliklede  7,5 numara winchester kece tapayla;)
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2013, 15:17:52 »
Bu grupmaari gordukten sonra 5 no'lu şok haricinde şok kullanmaya gerek yok bence ozelliklede  7,5 numara winchester kece tapayla;)

evet dağhan bende de aynı kanı var sp de 4-5 takılı her ava gider gibi gözüküyor ola ki geçit için 3-4 takılabilir gene de denemek lazım
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2013, 15:18:59 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2013, 15:21:45 »
ilginçtir remington (32 ve 28 gr) bundan önceki tüfeğimde de bu şekilde bir dağılım vermişti hava şartları yine aynıydı bir farkla o zaman rüzgar vardı ama diğer fişekler iyi sonuç vermişti remington yine bu şekildeydi
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AKDAŞ 320 SE ATIŞ TESTİ 5 NOLU ŞOK
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2013, 16:33:31 »
5 numaraya göre normal sayılır aslında %40 50  civarı saçma toplamış 70 cm lik dairede.76 olsaydı az daha fazla olcakmış. bu mesafede çok dar şokları kullanmaya gerek yok demekki. sadece remington çok az saçma tutmuş nişan hatası olabilir belki. paylaşım için teşekkürler
nişan hatasından değilde  fişeğin barutundan kaynaklı olabilir ( hava sıcaklığı barut ilişkisi)
Kemal kardeşim öncelikle yeni tüfeğin hayırlı uğurlu olsun bol avlar dilerim.Paylaşım içinde eline emeğine sağlık.Namlu iç çapı 18,60 özel mi yaptırdın?Remington benim denemelerinde de gurupmanda kötü sonuçlar verdi.Bunun sebebi tapa çapının 18,20 gibi gelmesi olduğunu düşünüyorum. özellikle 18,60 gibi geniş namlulu tüfeklerde bende olduğu gibi böyle bozuk grupman veriyor.RC sipe ve RC S4 dü dene derim.Kolay gelsin..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2013, 16:45:01 »
Kemal kardeşim öncelikle yeni tüfeğin hayırlı uğurlu olsun bol avlar dilerim.Paylaşım içinde eline emeğine sağlık.Namlu iç çapı 18,60 özel mi yaptırdın?Remington benim denemelerinde de gurupmanda kötü sonuçlar verdi.Bunun sebebi tapa çapının 18,20 gibi gelmesi olduğunu düşünüyorum. özellikle 18,60 gibi geniş namlulu tüfeklerde bende olduğu gibi böyle bozuk grupman veriyor.RC sipe ve RC S4 dü dene derim.Kolay gelsin..

sadık ustamla görüşmemizde böyle bir karara varmış ve yaptırmıştım avda kullandığım kadarı ile de çok memnunum 35 m civarı keklikler 5 nolu şokla gayet güzel bir şekilde düşüyor 
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2013, 17:04:12 »
sadık ustamla görüşmemizde böyle bir karara varmış ve yaptırmıştım avda kullandığım kadarı ile de çok memnunum 35 m civarı keklikler 5 nolu şokla gayet güzel bir şekilde düşüyor 
  Geniş namlunun gurupmana etkisi çok güzel +10 derecelere kadar sorun yaşamıyorsun.özellikle - sıcaklıklara düştüğünde otomatiklerde delicilik etkisinde düşme oluyor.Sen poze seçmekle bu dezavantajı yaşamassın diye düşünüyorum.Yinede işi şansa bırakmayıp RC sipe ve RC s4 denemeside yap.Sonrasında da A4 fotokopi kağıdını 30-35 sayfalık blok haline getirip 36,5 metreden at hangi fişek kaç kağıt delebiliyor bak.Bu denemeyi çok eksilere  düştüğünde tekrarla derim naçizane tavsiyem..(tüfeğininde 320 değil 312 SE olmalı ;) )

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 19 Kasım 2013, 17:14:53 »

Namlu iç çapı 18,6 olan tüfeğe standart üretim şok verildiyse bu namlu için 5 nolu şok tanımlaması yanlış olur.Nedeni standart 5 nolu şok 18.35 ise daralma 0.25 mm dir buda 3 nolu şoka yaklaşır.Onun için Kemal kardeşim 5 nolu şokunun en dar yerini ölçmen iyi olur.İlave olarak hemde keçe tapa demeyin  keçe tapaları kısa mesafede açar diye umut etmeyin denemelerimle sabit power tapadan aşağı kalmıyorlar.İlk 15 metrenin ilacı dispanserte..

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #16 : 19 Kasım 2013, 17:39:55 »

Namlu iç çapı 18,6 olan tüfeğe standart üretim şok verildiyse bu namlu için 5 nolu şok tanımlaması yanlış olur.Nedeni standart 5 nolu şok 18.35 ise daralma 0.25 mm dir buda 3 nolu şoka yaklaşır.Onun için Kemal kardeşim 5 nolu şokunun en dar yerini ölçmen iyi olur.İlave olarak hemde keçe tapa demeyin  keçe tapaları kısa mesafede açar diye umut etmeyin denemelerimle sabit power tapadan aşağı kalmıyorlar.İlk 15 metrenin ilacı dispanserte..
şokların iç çapını fırsat bulursam öltçüreyim hasan ağabeyim keçe tapa kullanmamın sebebi hemen 15 metrede açsın diye değil avlarda daha iyi sonuçlar aldığımdan belkide genelde keçe tapa ile avlanırım diğer tüfeklerimde de yaptığım testlerde keçe tapanın dağılımı hep hoşuma gitmiştir namlunun özelliğini daha iyi yansıttığını düşündüğüm için ..... diyebilirim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 19 Kasım 2013, 17:44:05 »

İlave olarak hemde keçe tapa demeyin  keçe tapaları kısa mesafede açar diye umut etmeyin denemelerimle sabit power tapadan aşağı kalmıyorlar.İlk 15 metrenin ilacı dispanserte..
aynen katılıyorum 30 g 7 no keçe tapa ile mükemmel  atışlar yapmıştım
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: AKDAŞ 312 SE ATIŞ TESTİ 5 NOLU ŞOK
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2013, 19:53:09 »
Bence fevkalade. Düzgün atan biri vuramazsa bu tüfeğe bahane bulamaz. Sadece Rem biraz açıklıklı olmuş. Ben de aynından kullanmıştım ve 28 g için beklemediğim kadar sert patlamıştı. Çok da verim aldım diyemem ama kullandığımda hava epey sıcaktı. Soğukta ehlileşir elbet.

Rem hariç diğerleri tam o mesafenin ideal dağılımında bana göre. Saçma numarası da keklik, biraz ördek için çok uygun olduğuna göre bu avların hakkı bu kombinasyondur derim.

Bence de diğer şokları da denemek iyi olur. Şimdilik müsait değil diye yazmışsınız ama yine de yazdım işte. İşin gerçeği şokun nasıl dağılımla daha hoş bulunacağı tamamen o silahı ve fişeği kullananın tarzına, arayışına bağlı. Sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa standartlara uzak-yakın olmasının kıymeti yok. Buna uç örnekler de var. Merkel, Manufrance Robust gibi markaların bazı eski modelleri cidden toplu gönderir ama böyle beğenen de az değil. Yani, "so far so good"  8)  ;D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #19 : 19 Kasım 2013, 20:44:26 »
Bence fevkalade. Düzgün atan biri vuramazsa bu tüfeğe bahane bulamaz. Sadece Rem biraz açıklıklı olmuş. Ben de aynından kullanmıştım ve 28 g için beklemediğim kadar sert patlamıştı. Çok da verim aldım diyemem ama kullandığımda hava epey sıcaktı. Soğukta ehlileşir elbet.

Rem hariç diğerleri tam o mesafenin ideal dağılımında bana göre. Saçma numarası da keklik, biraz ördek için çok uygun olduğuna göre bu avların hakkı bu kombinasyondur derim.

Bence de diğer şokları da denemek iyi olur. Şimdilik müsait değil diye yazmışsınız ama yine de yazdım işte. İşin gerçeği şokun nasıl dağılımla daha hoş bulunacağı tamamen o silahı ve fişeği kullananın tarzına, arayışına bağlı. Sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa standartlara uzak-yakın olmasının kıymeti yok. Buna uç örnekler de var. Merkel, Manufrance Robust gibi markaların bazı eski modelleri cidden toplu gönderir ama böyle beğenen de az değil. Yani, "so far so good"  8)  ;D

düşüncelerini, bilgini paylaştığın için teşekkür ederim ağabeyim sağ ol var ol
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2013, 00:25:25 »
oldukça güzel grupman yapmış. deliciliği de aynı güzellikteyse tadından yenmez :)
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2013, 12:16:01 »

hasan ağabeyim şoklar 18,60 a göre yapılarak yollandığını söyledi sadık ustam yani standart şok değil ölçülerini de bilare yollayacak mesaj yoluyla, geldiği zaman iletirim inşallah
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #22 : 20 Kasım 2013, 12:16:45 »
oldukça güzel grupman yapmış. deliciliği de aynı güzellikteyse tadından yenmez :)

inşallah ahmet kardeşim şu ana kadar avda çok memnunum
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #23 : 20 Kasım 2013, 13:08:40 »
Sayın Yılmaz,
Hayırlı olsun tüfeğiniz Allah kazadan ve beladan muhafaza buyursun...
Patternler gayet iyi ama Modified ve Full şoklara da bakmak lazım çünkü 35 metre yerine 45 metreye çıkardığınız anda Bozulmanın Oransal değil Küresel şekillendiğini görüyoruz..
Under Bore,Overbore,Backbored,Lengthened Forcing Cone,Crio Bore,Tribore falan filan hepsi hikaye önemli olan SİZİN ELİNİZDEKİ TÜFEK TEKİLİNİN İYİ OLUP OLMAMASI..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #24 : 20 Kasım 2013, 13:15:10 »
Sayın Yılmaz,
Hayırlı olsun tüfeğiniz Allah kazadan ve beladan muhafaza buyursun...
Patternler gayet iyi ama Modified ve Full şoklara da bakmak lazım çünkü 35 metre yerine 45 metreye çıkardığınız anda Bozulmanın Oransal değil Küresel şekillendiğini görüyoruz..
Under Bore,Overbore,Backbored,Lengthened Forcing Cone,Crio Bore,Tribore falan filan hepsi hikaye önemli olan SİZİN ELİNİZDEKİ TÜFEK TEKİLİNİN İYİ OLUP OLMAMASI..
Selam ve saygılarımla

düşünce ve bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim bu hafta sonu büyük bir ihtimalle 4 nolu şoku deneyeceğim yine aynı fişeklerle sonrasında 3 nolu şok ve diğerlerini
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU