her hafta ördeğe gittim adem , biliyorsun . yörükler , sarıköy , şirinköy . . durum gerçekten vahim
ilk hafta anladım zaten ördek olmayacağını , su yokki ördek olsun . . her taraf batak , girmesi bi dert , çıkması bin dert . . bu hafta muhabbet olsun diye gittim zaten . . sarıköyden şirinköye geçtik ... şirinköyde kanalın birini açıp göle su vermişler . . kanaldan göle su doluyordu . . o kanaldaki sular denize dökülüyorsa yazık vallahi . kanaldaki su seviyesi yüksek , ve sürekli bi akış var . . o bölgenin sakinleri , kanaldan göle küçük bir kanal açıp su salmışlar , ve yarım metreden fazla su vardı gölde , ve kanaldan göle su akışı vardı . .
. . . . aklıma şu geldi , kanallardaki sular denize akıyorda , neden göllere su salınmıyor .
. . . . ilk gittiğimiz sezon açılışında , sabah beki için göle geldik , , aman yarabbi kupkuru
başka yere geçelim dedik , ordada durum aynı
, suratlar bi karış . ördek hiç uçmuyor zaten . . nerde bu ördek deyip gezdik . . ördek cernekte alay alay , tabur tabur , tugay tugay geziyor anadınmı
hebisi yemyeşil . . feneri geçtikten sonra başlıyor ördek , cernek menbaa . . yeminle 30 metreden kaçmıyorlar , kışt mışt ediyoruz , şöyle bi dönüp bakıyor kalksammı kalkmasammı diye
. . orda su bol , orda keratalar . . o göl ne kadar büyükmüş , ucu bucağı yok , bizede kııyıda köşede bi kaç yer ayırmışlar buralarda gezeleyin diye
orlardada su yok . . .
. . . . bu havalarda anca babayı alırız vesselam , anca karadenizde fırtına der , kar kış fırtına birbirine karışır , ithal ördekler bizim keyifçileri yatağıından çıkarır , anca o zaman . . başka ördek avı haram . . güzel bir gün geçiririm , bi mangal yaparım derseniz o başka . . .