0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geylani Hazretleri (k.s.), Cenab-ı Hakk'ın Hayy ismine mazhar olması hasebiyle, bir ihsan-ı İlahî olarak, kendisine bu meyanda keramet nasip olmuştur. Mesela; Gavs'ın himaye ve terbiyesindeki evladını ziyarete giden bir hanım, biricik oğlunun kuru ve siyah bir parça ekmek yediğini görünce, şikayet için Gavs'ın yanına gider ve onun kızartılmış tavuk yediğini görür. Sebebini sorması üzerine; Hazret-i Gavs tavuğa: 'Kum biiznillâh!' deyince o pişmiş tavuğun kemikleri toplanıp canlı tavuk olarak yemek kabından dışarı atlar. Hazret-i Gavs, kadına dönerek: 'Ne vakit senin oğlun da bu dereceye gelirse, o zaman o da tavuk yesin' karşılığını verir. Yani, oğlunun ruhu cesedine, kalbi nefsine ve aklı midesine hakim olup, lezzeti şükür için istediği an, leziz şeyleri yiyebileceğini ima eder.Bunu bizim kayserili alime hikaye olarak yorumlamışlar..Sucuk yerken,kayserili keramet gösterecekya ''kum biiznillah'' diyince masanın üzerine eşşek çıkmış....Üstündede kiremit yüklü...Demişler hadi sucuk eşşek etindende kiremit ne diyince;Kiremitinde tozundan biber yapılır demiş AMAN DİKKAT GAYSERİLİYLE UĞRAŞMAYIN
Sana sadece bir japon atasözünü söylüyorum...''Kİnouwa taien samu kattadesne wataşiwa koto o kinaide gakko e ikimaşoka''
bildiğin gibi değil Kemal...kolla kendini uzak dur....
üç dil bilenin allah bilir daha ne meziyetleri vardır baksana adam kayseri de daha ne kadar uzak olunabilir ki ordan bile dili buraya kadar uzanıyor maşallah maşallah
Est Abi...Biz böyle değildik Mustafa abi bizi bu hale getirdi Bizim bütün muhabbet bööle ava giderken...İnan avdan cok sonrasının muhabbeti tatlı oluyo...Bir hafta muhabbetini yapıyoz.Bu arada saka bi yana serkan komutan gelecem dedi inş bi ara denk getirelim özel ev yapımı sucuk ayarlarım ben halis muhlis dana eti
onlardan önce ben Kemale misafir olacağım...
ciğer yedirmezmisin...? ben isota falan o kadar yolu gelmem illede ciğer isterim...
gel ben sana halis mulis isot yediririm gariban işidir ama içinde kuşku muşku olmaz
Urfada hiç kedi yokmuş mustafa abi
Muhabbetiniz daim olsun gençler En iyisi Ahmet'i 3 kişi araya alıp okeyde yenelim başka türlü bizi mahveder
bıraktınız mı gece tavşana far avına çıkar gibi sizde ta kayseriden buraya gelip kedi avına çıkmış olmayasınız
bu arada bir araya nasıl gelsek acaba fikri olan var mı
Bizim arkadaş var,Kasaptı şimdi bi markete girdi çalışıyo...Ne o dedik niye bıraktın kasaplığı? Baba eskisi gibi memlekette at eşşek kalmadı diyo Misafir ev sahibinin kuzusuymus onu bunu bilmem amma ev yapımı isotla manyak çifköfte olur
valla güzel olur...misafire her zaman kapımız açık...daha öncede yazmıştım ama yine yazayım gelirim giderim misafir olurum diyeni çok gördük..ama geleni göremedim....hadi bakalım belirleyin günü...